Thursday, 19 July 2012

Bukit Gambang Resort & Waterpark | jom intai2 the resort room

..

cuti2 Gambang ni adalah pada weekend yg lps ie 14-15 july 2012--cuti2 ni sempena AIKOL family day, so fully sponsored by my faculty lah, 2d1n ajer pun..

kami semua bermalam di studio room nama Carribean Bay (bunyik mcm obersi tu hehhe)

nilah bilik kami..ada dua katil double, ngam2 utm MZ & hubby and our 2 boys

setting bilik mcm kat Tiara Beach Resort, bezanya Gambang resort ni segalanya masih baru and clean, Tiara plak, adik me kata dh sgt buruk and tak maintai gitu (adik me pegi Tiara beach resort weekend yg sama, end up tak bermlm pun lps check in sbb sgt tak puas ati)

tv zmn dinasour ajer ni

ada pantry/mini dapur lah ie ada sinki gak

ni pemandangan dari balcony bilik kami..nampak byk sgt blok bangunan tu, semua apartment style, semua area Carribean Bay ni

sesi melepak and mensepah2kan katil

aksi wajib 3 beranak

my zharfan, dh 7 thn dh ni

my ariff, dh 3 thn ni

overall penginapan ok ajer...cuma katil tak empuk--of course tak adil kan kalau nak compare dgn Hard Rock hotel, Singapore hehehhe

kat gambang ni, sgt convenient utk parking sbb boleh parking kat bwh bangunan apartment ajer..rooftop lagi, so tak panas lah keta :) jln kaki pun minimum ajer..semua bangunan ada bridge link so boleh jln kaki dari one block to another, even to lobby and swimming pool pun

yg penting cuti2 ni FOC, me cuma bayar kos minyak keta & tol ajer ;)

ada lg entry cuti2 Gambang...


12 comments:

mama rifQy said...

ok lah FOC kan? mmg sgt berbaloi laa

Chekgu Azrine said...

Penah g sekali je gambang..tp xtido sana..huhu

Huda said...

Seronoknya..kita pun tak pernah pergi sini lagi.

Eliss Mie said...

me pergi tahun lepas ok ajer. amik yang apartment milik orang awam.bukan dengan tiara. terjaga jugak.murah pun murah. tiket pun dapat diskaun.

mama tisya said...

kita pn p gambang dlu stay kt carribean bay ni...tp bilik kami beso skit cz ada 2 bilik

Ezna said...

A'ah macam Tiara ler. Err gaya Ariff cam gaya org besar jek....

kakchik@ella said...

KC dulu pun duduk Carribean Bay ni jugak. Very basic room, kan. Tapi since Suzie got it free so kira ok la tu, right.

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer pegi holiday FOC...
bdk2 mmg sonotla klu jmpa pool kan??? hehehe

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita stay yang blah depan, leh nampak tram lalu lalang hantar pengunjung ke water park...ada fun fair lagik tak kat depan tu, bilik kita betul2 depan fun fair tu...

Nana said...

tingin nak g sini

Lin Azlina said...

baru je pas balik dari sana

Fauzan Suhairi said...

Dr. Suzi stay kat block s1 ek?
Nampak dari balcony macam block s1.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails