Tuesday, 24 July 2012

Bukan cempedak di luar pagar tapi...

..
me snap pic ni pg tadi sebelum kuar nak gi antar zharfan and nak gi office

close up..yg atas dh pecah, yg bawah tu yg paling besar and nampak elok jer so far..

 tak sbr nak tunggu--1st time pokok mangga yg me beli and my BIL tlg tanam kat tepi pagar umah me (luar pagar) berbuah, ditanam masa mula2 me move in umah ni aug 2008..and buahnya dh agak besar..PAUH EPAL ni..bentuknya bulat...

moga2 sempatlah me menjamah and sempat msk lah...kalau by raya tak msk gak, nak kena petik gak sbb takut jd buruk time cuti raya kan (seminggu balik kg nanti)..
 

9 comments:

Chekgu Azrine said...

pauh epal kalau buat nyicah ni sedap nih!!

AyuArjuna BiGoshh said...

nampak sedap sgtttttt

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

kecur liur tgk.., besar betul buah mangga epal ni..

transformed housewife said...

sedap wat colek tuh. hehe

Lin Azlina said...

pelam epal sy pnngil :) xmasam ngat... nyum nyum

shera haifa said...

sodapnye.. terliur..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sedapnya, kat kampung hubby ada banyak buah pelam apple ni, kalo cicah dengan kicap kan sedap...

Ezna said...

Cicah Colek......

mikamusz said...

Salam Mama Zharfan, dulu saya ada pokok ni kat kampung, tapi lepas tu kena tebang sebab banyak sangat yang menyerang kesihatan pokok ni. Cemana nak dapat benih dia? Kalau Mama Zharfan nak jual, saya nak beli sebiji-dua nak buat jadik benih boleh?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails