Wednesday, 25 July 2012

Hidup tanpa nasi | Naik turun berat badan di bulan puasa

..

WORDLESS PICLESS WEDNESDAY

last few days terbaca psl Watie Elite dh setahun tak mkn nasi utk jaga badan...
and one of my collegues kat UIA, dh berpuluh thn tak mkn nasi..memang dia selim melim and sgt awet muda even anak 9 org pun...kagum me tgk dia..time jamuan dia akan sentuh sedikit lauk pauk and selebihnya mkn sayur and buah2 ajer...

bulan puasa ni uolls turun/naik/maintain berat badan?
rasanya kebykn org TURUN berat bdn kan..
me? emmm..memang berharap and and berazam nak turunkan few kilos time puasa ni..
anyway rasanya senang turun sbb bdn kurag air dlm bdn..so abis jer ramadhan berat badan akan back to normal (it happened to me thn2 yg lps lah..)

thn ni harap2 lps turun dpt ler maintain the lost part of the weight tu

part tak mkn nasi tu...emm..few days ok kot tanpa nasi tapi mesti nak sentuh gak even sikit esp nasi2 yg variety like nasi kerabu/beriani/dagang etc etc---habis mcm mana nak diet tak mkn nasi berthn2 gamaknya...

salam 5 ramadhan utk semua readers and visitors! dh berapa juzuk uolls tilawah/tadarrus quran ;)



9 comments:

Huda said...

saya perlukan nasi jugak..tapi makan sekali je la sehari.

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita bulan posa makan nasi time berbuka je, sahur mahan yogurt, tapi kalo tima bukan bulan posa, mmg makan nasi seminggu sekali je...time weekend je la, hari keje makan yogurt & buah2an, now dah lost 5kg...suka sangat2...hope leh capai berat 55kg sebelum nak raya ni...Aammiinn

mama amana said...

mmmm.. bila tah nak turun badan nie. serius kalau dok umh mmg ila boleh kurus sbb sibuk buat keja umh, masak etc etc.. dah penat tdo terus.. makannya sekali je sehari kalau kat opis... hadoiii ramai sangat yg sayang.. ramai sgt yg sediakan sarapan & lunch

AyuArjuna BiGoshh said...

me memang ken amakan nasik klu tak letih semacam :)

mamaRIFQY said...

dalam sehari..na wajib makan nasik..kikiki...

## br juzk ke 5..huhuhu....hopefully sempat khatamm

♥fie yasmin♥ said...

saya pon berazam untuk turun jugak..last year puasa turun 4kg.. hopefully tahun ni lebih cikit la the n habis puasa kena control makan.. kalau tak hancuss sebab badan saya cepat naik

Chekgu Azrine said...

Xblhla xmkn nsi mz..huhu..

Kejora said...

salam ramadhan..

nak kurus dlm bulan ramdhan?
sy amalkan minum rgc...sepanjang ramdhan mama..
alhamdulilah...slim malah rgc amat berkhasiat dn yg pasti ianye mengenyangkan dn memberi tenaga seharian...:))
w salam

Em's Family said...

sangat mendukacitakan .. :) still tak boleh lawan zaman bujang .. ape pun, sekurang2nya memang masa i terisi dengan baik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails