Friday, 13 July 2012

Beginilah kisahnya | di sebalik tabir WHI semlm


sblm citer apa2, ha, me tepek pic dulu ngeh ngeh ngeh..

ni satu2nya pic yg me ada, ni pun mintak tlg staff hotfm (leni) yg snap, time ni dh settle dh pun segala urusan ..bj+tudung ni me dh pakai masa event Ibu Ratu Hatiku Harmoni..memang beli khas utk event tu hehhe ingat nak recycyle jdkan bj raya gak..tapi mcm dh basi bj raya me ni :p

anyway, producer WHI suruh me sampai kat sri pentas pukul 11.45 am, me takut jem, so by 11.30 am me dh sampai pun :p me siap amik cuti lagi sbb takut tiba2 kena attend meeting ker apa kan kat UIA

anyway, ni pic set WHI masa tgh live show ni..semlm ada betty banafe as one of guests..topic psl timur tgh

sesi me ke udara dlm 12.45 pm rasanya...jap ajer pun...tapi bingkisan (video playback tu) agak lama gaklah ie shooting rakaman masa leya dtg umah me and me & my mom baking2 tu

sblm my session tu, memang kena touch up (bilik mekap), juru mekap dua2 lelaki yg aw aw gitu..cepat ajer sbb sgt expert...touch bedak, blusher, lipstick/gloss, then kena plak make up part mata yg mana i tak berapa gemor..jd nampak itam mata i ala2 burung antu hahahha

lps settle my session, i pegi collect hamper nestle worth RM200 dari zakiah hotfm...ni part of hadiah..time shooting kat umah me ari tu, dh dpt pun hadiah brg2 dapur harga RM3k


then..yeszaaa duit raya hehhe ni duit hadiah contest Nestle HotFm nilah...--nak simpan utk renew insurance keta me , and partly bajet duit raya anak2 sedare..anak sedare me belah me ada 14 org, belh mr hubby ada 5 org :) biasanya me bagi RM 10 ajer seorg, may be thn ni nak bagi RM20 kot seorg..tu pun dh dekat RM500 tu...nak kena menang cash byk2 lah nampaknya ;)

 tq Hotfm, Nestle & WHI!!
pengalaman yg berharga utk me :)
anyway, rasa besh plak masuk tv ni..:) :) agak2 MZ jd pengacara tv al-hijrah boleh tak hahahhaha

15 comments:

Chekgu Azrine said...

rugi sebab tak dapat nengok..huhu

Aku Ibu Muda said...

woww...congrats! :)

mama tisya said...

best tul dpt msk tv pastu dpt hamper pasu dpt duit lg...tahniah

Eliss Mie said...

wah, bertuah badan dapat masuk tv :) nak jugak duit raya.hehehe

Mooniqueen said...

Murah rzki u dear... Dapat 2k pulak tu... Nak jadi anak sedara u boleh tak? Hehehe...

Ummi AmnaAmzar said...

MZ.. Iza ade sempat rekod semalam.. Mcm mn nak bg ke Mz ye? Tp kalau dah dpt dr sesapa ok la .. If xdpt lg iza boleh send.. Email iza ke amna2amzar@gmail.com

notti netti said...

hish..aura kamu masih belom lekat kat net......

Ijah EmoTemo said...

seronoknya MZ. rezeki nak raya sgt2 :) tahniah! :)

mummymer said...

best best.. congrats Suzz

Ibu Emir

Oyis said...

lega la sket raya nnt. rm2k byk tu

Fauzan Suhairi said...

duit raya untuk student tak de ke?
hehehee.
congrats again ! :)

mama rifQy said...

wah..na tak tengok pon pdhal ade je kat umah ni haa....xperasaann n teringat.bile nengok status FB, br teringat!! tapi dh tgk kat video yang mZ post tuu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bolehhhhhh...,

tiefazatie said...

sis sgt cantik!hee
ala..ifa xsempat tgk nie..huu

fawwaznuha said...

salam..
saya tengok tv hari..eh..mcm kenal la..mana tak kenal..MZ dari miles of smiles..walaupun saya hanya silent reader..tp selalu singgah sini ye..kagum sungguh..sentiasa bertuah dlm contest2 ni..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails