Wednesday, 9 January 2013

Bila hati terasa berat nak buat

copy paste dari FB--utk peringatan diri MZ yg selalu alpa ..

LegoLand : RM 140.00 >> xpe bayar mahal, cari pengalaman kan

Sunway Lagoon : RM 50 >> xpe bayar mahal, sekali sekala release tension

Teater : RM 150.00 >> bukan selalu pun, cerita tu best sangat

Langkawi : RM 1000 >> setahun sekali jer, xpe lah habiskan duit

Majlis makan amal : RM 50 >> mahalnya! aku nk bawa bekas, tapau makanan, baru berbaloi...

Derma anak yatim : RM 5 >>> xleh bagi banyak.. ntah2 diorang tipu

Emmm.. Masjid? Ada setiap minggu masa sembahyang Jumaat kita sedekah RM1? 


"~ JANGAN bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki Kita."

-------------------------------------------------------------------------------------------------

even if tak mampu nak sedekah duit $$$ kita boleh gak sedekah dlm pelbagai bentuk




 


5 comments:

Nana said...

suka sgt entry ni

Chekgu Azrine said...

Oppss..terasa..

Fiza Rahman said...

Betul tu. Untuk berhibur kita sanggup berhabis duit. Tapi bila utk menderma, berkira plak tu. Peringatan buat diri sendiri juga.

Ezna said...

sedekah itu boleh membuatkan kita bahagia :-)

Nur-nba said...

Perkongsian yang bagus..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails