Saturday, 19 January 2013

Cubalah memahami sebelum mengeji

alhamdulillah..tghari td tenet dh ok ;)

semlm ada kuar kat paper Harian Metro psl cute mum/nurul uyun yg bermurah hati berkongsi susu bdn /EBM...ramai yg memuji tapi ada jugak suara2 sumbang yg mengeji...
emmm sebenarnya dlm hati kecik me pun ada terlintas..psl mungkin timbul isu tersalah kawin adik beradik susu...
tapi bila me baca entry kat blog cute mum...so segala2nya terungkai...

semua anak2 susu cute mum adalah perempuan and memang cute mum simpan semua dokumen utk mengelakkan apa2 permasalah di kemudian hari...
and memang ada strong valid reason utk dia jd ibu susuan ie sbb ibu kandung tak boleh bagi susu..one of them ada cancer...so sgt murni and mulia apa yg cute mum lakukan itu...moga2 mendapat pahala yg berlipat ganda and keberkatan...me tumpang bangga :)
MHI pun ada interview cute mum, rasanya akan ke udara isnin pg nanti

8 comments:

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

memang murni kan..? salam singgah =)

CeqGu said...

mulianya cute mum tu....

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

Serius sakit ati baca tajuk panas kat page Hot FM. Apalagi baca komen2 yg melampau. Dah la x nak menyusukan anak/bg anak susu tin, sesuka ati nak kondem BF moms. Sy lg malu kalu tgk ibu2 bg budak kecik yg br abis pantang susu tin. Erk...ter emo ler plak

Gieyana said...

byk pahala yg cutemum dpt tue...org tahu mengejii but x selidik kn..sure cutemum x simply2 bg susu dier..:-)

Ezna said...

usaha yg murni pun org leh keji. Tak paham me. Yg x best tuh yg keji bukan siapa siapa. Orang kita jugak :-(

me suya said...

itu la..sentiasa ada yg negative.. tp knowing cutemum yg dah lama dalam arena blog ni.. mesti dia sendiri dah pasti dgn apa yg die lakukan..abaikan pndangan negatif sbb mmg benda baik pun die buat

Wan Amira said...

memang murni apa yang cutemum cuba lakukan.. tapi orang kite ada yang tak paham..

asfiedaimpiana said...

Me ada update status last week masa artikel tu kuar, hari jumaat (18/1/13) kalu x silap, me x kondem tp timbulkan persoalan, nampaknya menjadi ibu susuan bukan mudah. Walaupun zaman Rasulullah kita dgr ramai wanita arab menjadi ibu2 susuan kerana mereka tahu akan kepentingan BF...bagusla cutemum punya inisiatif itu, moga dia tabah... ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails