Wednesday, 2 January 2013

Kalau saya pergi bercuti lagi

biasanya setiap kali pegi holiday, me sibuk2 nak beli fridge magnet (FM) sbg souvenir and menambah koleksi FM yg sedia ada...tak byk pun me travel abroad...so far...me cuma dh jejak kaki kat Spore, UK, Paris, Vietnam, Mekah-Madinah ajer--syukur alhamdulillah...moga2 thn ni dpt lagi lah cuti2 abroad...amiin--kalau ikut wishlist...mr hubby nak gi turki, me nak gi disneyland HK, selain Europe lah ;) -- kalau dpt repeat cuti2 USS pun ok gak (tp nak yg FOC ler :p)

ari tu ada terbaca kat mgaz harmoni, ada one guy ni, dia suka collect globe salji tiap kali pegi bercuti esp obersi lah...



waahhh memang menarik lah kalau dpt collect snow globe ni...



so far me ada seketul ajer--yg beli me masa kat UK...harga dh ingat2 lupa, kalau tak silap 10 pound harganya..memang sgt cantik sbb globe ni dibuat dari kaca...pic blur la plak, me snap dgn digicam..tak cukup cahaya ni :p

 kalau cuti2 msia...agak2 ada ker globe salji...sbb mcm jrg nampak kan...

 

10 comments:

juelee said...

saya pun suka globe ni, suka bila nengok salji2 tu jatuh.. hehhe tapi setakat ni x pernah beli hehe sbb jarang jumpe...

Chekgu Azrine said...

InsyaAllah..semoga Allah mkbulkan impian mz..

mama tisya said...

ada bc yg die peminat globe tu...tp globe tu mhl skit dr fm tp kalo dh minat ok je bli..tp kena ati2 kn pecah mau nangis

Eliss Mie said...

eliss pun ada baca gak pasal ni. tapi FM kalau obersea tu ihsan kawan2 jer la yg mampu setakat hr ni :p

CeqGu said...

masa muda remaja dulu suka gakkumpul glob salji ni.....

Nurhalyda Amyra said...

yg beli me masa kat UK? Bukan ke ayat macam ni, yang me beli masa kat Uk?

Wan Amira said...

i think kalau kite pergi mana2 kite kene ade signature of the country we visited, rasa macam ada makcna sikit kan.. i kumpul magnet hard rock :)

-atiQah- said...

serius memang cantik globe salji ni. nak kumpul mcm ni jugaklah. hehe. bagus encik ni memberikan idea utk org lain jgk..

Ezna said...

ada kat bahagian alatulis selalunya :-)

Nafisa81 said...

Malaysia patut buat land slide globe :P (mulut jahat)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails