Wednesday, 16 January 2013

Luluh hati ini | because I'm a mother

pagi semlm my zharfan menjalani pembedahan telinga kat ampang puteri specialist hosp...sbb ear infection and ada byk air dlm telinga (kesan selsema yg teruk dan berpanjangan) and ada nanah gak, so kena operate lah kerana gegendang telinga zharfan not functioning (dia tak dpt dengar dgn jelas) both ears plak tu

me temankan my zharfan kat pre OT room tu..so me kena tukar bj gak...time tu sebelum dibius, weolls happy2 lg sbb i tak nak zharfan stress or takut...sempat gak snap2 pic guna hp & digicam sbb me & zharfan kena pakai topi mcm shower cap tu so nampak kelakar :p (me lom transfer ke dlm lappy)..
then me temankan zharfan masuk OT utk zharfan dibius...bila dh setel bius...me pun kena kuar dari OT tu...pakar bius nama Dr Ooi, pakar ENT ie yg buat operation adalah Dr Aminuddin...

lps sejam, setel operationnya....ha...masa ni lah me jd sgt sebak sedey...sbb masa tu zharfan baru sedar..tp mcm mcm mamai2 lagi...dia nangis2...then ckp sakit2...me nampak ada kesan darah kat both ears and nostril...may be kesan tube yg dimasukkan dlm hidung dia...me rasa sebak nak nangis gak bila tgk anak sendiri nangis kesakitan...:( :(  tapi me tahan dari termenangis (sampai tiba2 me pening2 mcm nak pengsan me time tu--me jenis lemah semangat--siyes tak leh jd medical doctor)
hanya seorg ibu akan memahami perasaan seorg ibu..and of course otomatik me teringat kat my mom...perasaan my mom bila dlm situasi yg sama...

then nurse tolak katil zharfan masuk wad semula (kat bilik 634 ie wad pediatrik)...time ni dia masih tak boleh nak mkn sbb sakit katanya...wpun me tahu dia lapar sbb dia puasa sejak tgh mlm nya...

later in the eve, nampak dh ok sikit so dia dpt boleh mkn nasi dgn sup...
and doc bagi zharfan MC for this whole week..and tak boleh swimming for 3 months..lps 3 months kena review balik tgk dh normal ke belum his ears and hearing...

note : kesihatan adalah anugerah paling berharga dlm hidup...semoga my zharfan akan segera sembuh...amiin

23 comments:

CeqGu said...

terbayang2 plak bila baca entry ni...terus mata pun nak bergenang......anak demam sikit pun kita tido tak lena. inikan pulak tgk anak operation mengadu sakit...haduuii la tak tahan hati ni

Nurulhuda Abdul Latip said...

Take care Zharfan dan moga cepat sembuh.

Peri PiA said...

Semoga Zharfan cpt sembuh Amin

b strong ok

aimi said...

Sedih baca entry ni. Sbb kita sama2 ada anak dan anak2 kita sll main bsama :(

mama tisya said...

mmg sbg ibu sure sebak bila tgk anak sakit...kita bc entry ni pn sebak cz pernh nangis time tisya warded...huhu

juelee said...

i feel u MZ.. stp kali rayyan admitted sure saya rasa sedih.. tapi cepat2 pujuk hati sbb ibu kene kuat dulu sebelum anak... semoga zharfan cepat sembuh

jaa jaa said...

oo, blh smpai kena bedah yer... anak saya dl pernah gak hingus keluar smpai telinga...sebelah jer.. masa tu blm sethn kot... erm, pasni kena hati2 la kl teruk sgt selsemanya...

moga zharfan cepat sembuh yer...

Ijah EmoTemo said...

kesian dkt zharfan. semoga zharfan cepat sembuh. semoga akak jg tabah menghadapi semua ini. *hugs*

miza yusof said...

sebak baca entry ni.
apa-apa pun miza doakan semoga zharfan cepat sembuh :)

mOoN said...

semoga zharfan cepat sembuh.. :)

Ayu azmir said...

sian zharfan... semoga zharfan cepat semboh... harap mama zharfan tabah dan kuatkan semangat tau...

KasihDariLaut said...

moga zharfan cepat sembuh ye... kesihatan adalah anugerah yang tidak ternilai buat kita kan

Suliana said...

siannya.. me pun rasa sebak juga, fhm sgt perasaan sorg ibu.. huhu.. get well soon zhafran. my aqil dulu pun ada mslh tlga bernanah ni .tapi alhmdlh lepas mkn antibiotk dan sedut air tu, dia kering dan sampai skrg takde dah. taik telinga keras lagi ada :-p

AyuArjuna BiGoshh said...

sabar ya suzz...

me masa pengalaman anaqi kena minyak panas ari tu masih teringat die nanges time ken acuci luka tu :(

Karisma Izzah said...

Amin...Semoga Zharfan cepat sembuh... tersa juga dihati...because I'm a mother too...

Ezna said...

me baca pun sebak suzz. Now memang kat Ampang Puteri ek? Sampai bila yer...

amirah said...

kesiannya zharfan. moga zharfan cepat sembuh ye

Matjoe said...

maybe ajar swim time lagi besar kot. dah besar ni tahu beringat sikit. apapun moga yg terbaik utk z n mz

Nana said...

saya yg baca pon sebak mz
mmg klw lepas operate sakit kat kerongkon sebb doc masukkan tiub seksa nk menelan

Oyis said...

oh sedihnya. get well soon zharfan. tabah ye MZ

Nur-nba said...

Sedih baca entri akak ni.. Semoga Zhafran cepat sembuh dan kuat menghadapi ujian ini.. Sabar ye Kak Suzie..

transformed housewife said...

semoga Zhafran cepat sembuh.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga tabah mz.. dan yg penting tak berpanjangan.. sakit telinga ne sangat menggangu sbb ila mmg dah kena masa prgnant..mmg patut bawak jumpa pakar sbb akan terus diubati .. kalau nak tgu mz g gomen mcm mz citer tue & tggu appoiment yg berbulan tak taula apa jadi dgn telinga zharfan.. dan ketakselesaan dia menanggung..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails