Tuesday, 8 January 2013

Kini saya tahu

ari tu me ada terbaca kat FB psl something...
then me citer kat mr hubby..
mr hubby ckp, lor..dia dh lama tahu, takkan me tak tahu...
adess terasa jahilnya diri ini...
anyway, senang kan nak buat pahala...tgk 'si dia' ie psgn halal yg anda kasihi tu pun boleh dpt pahala :) :)

"Ada lima perkara apabila kita menatapnya akan mendapat pahala iaitu melihat Kaabah, mushaf al-Quran, melihat wajah ibu bapa, orang alim dan memandang wajah suami isteri dengan penuh kasih sayang". Seseorang itu akan mendapat banyak ganjaran pahala daripada Allah walaupun sekadar menatap wajah suami atau isteri masing-masing.(Aluwi) 



5 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Islam itu mudah tinggal kita semua mampu laksanakan atau tidak.

Ezna said...

perkongsian yang baik :-) kena selalu tgk suami nih...hehehe

Chekgu Azrine said...

Tq,..nk share kt fb ek..

εïзmummyHazaεïз said...

mudah mengumpul pahala :')

Asfaliza Mohd Yatim said...

best nya dapat pahal macam ni je kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails