Sunday, 29 April 2012

Birthday dinner @Restoran Bambu

wpun bday mommy rasa tak sihat, mr hubby bwk gak kami semua kuar utk bday dinner..mkn2 kat restoran bambu...

posing sementara tunggu mknn...guna timer ajer ni (digicam), me tak bwk DSLR
 

ni kali kedua kami ke sini,, kali pertama thn lps ie adik me belanja kami semua mkn2 kat sini..
why bambu jd pilihan hati? faktor lokasi yg agak dekat and convenient (kat MRR2 near Ulu Klang ni) and faktor deco2 yg menarik hati, juga sgt selesa dan mknn yg sedap (bagi tekak me lah)

sihat tak sihat lain citer..me order mknn dgn jayanya..lupa plak kami cuma 2 adults and 2 kids...so actually terlebih order lauk pauk sbb kuantiti setiap hidangan (saiz kecil ni) adalah agak byk dan cukup utk 4 adults sebenarnya




kami memilih utk duduk bersila dlm pondok2 ni..sbb kami cuma 2 adults, so tak leh amik yg private punya, kena amik yg panjang ala2 umah panjang ni.. siyes besh sbb ala2 bersantai lepak2 gitu...


segalanya indah dipandang...landscape berasaskan buluh

nilah mknn kami..memang terlebih order...ada tomyam seafood, telur dadar, kailan ikan masin, sotong goreng telur masin, daging paprik (tapi rasa mcm percik)


harga mknn kami ....sebenarnya cukup utk 4 adults dari segi kuantiti mknn...

sbb org tak ramai sgt, so service sgt pantas..me solat maghrib kat surau yg disediakan, sgt selasa,..washroom pun cantik & bersih..kira puas ati lah :) lain kali boleh dtg lagi :)



 

14 comments:

Mama Adam said...

cuba dtempler dkt tepi mmr2 jugak. tapi xde la deko hebat2. cuma food dia ok juga.

last time ke bamboo ni, org terlalu ramai.so, sure la makanan lmbt smpai kan. tapi, mmg cantik dengan pokok2 padi kt tepi tu

puteri cahaya. said...

wah, bestnye! lama x kesini... ",)

Em's Family said...

datang kat sini sekali, masa adik belanje dulu

AyuArjuna BiGoshh said...

me x pernah mkn kat sini cam nk try la. kids nampak sgt hepi :)

Ummi Dania Yasmine said...

pernah makan kat sini sekali sebab nampak aimi pernah dtg sini. Terus la mencarik!!! unik sungguh dengan konsep buluh.

Nur-nba said...

Salam. Happy Belated Birthday buat Kak Suzie..(maaf ye terlewat..)

Memang cantik decoration restoran.. Teringin pula nak makan di sana.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

blhla try g sana sbb dkt dgn umah mil

Chekgu Azrine said...

dekat snagat tp belum pernah pergi lagi.. hehehe

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

terasa nak ke sini. sekali sekala nak gak tukar tempat

tiefazatie said...

ifa xpernah lg try sini kot..hee..
tp nampak mcm best je nie..

Nana said...

wahh banyak tol lauk nye

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Pernah sekali makan kat sini, itu pun sbb ada gathering berbuka puasa, time bln puasa sesak kat istana bambu ni..

srnok dapat celebrate besday dgn makan2 ni kan..
happy belated bday mama zharfan..

comel jerk zharfan n arif posing..

*∽ IZAN ∽* said...

menariknya suasana diaa.. menu pun nampak sedapp.. ok tak crowdedd.. comel hero2 Suzie ehehehehe.

mikamusz said...

Istana bambu tu makanan ok cuma tempat solat dia hari tu pegi (22/4/2012) tmpt solat perempuan mcm kotor sikit, tak taulah ada tanda apa atas lantai tu... and kali pertama pegi masa bulan puasa, berebut nak amik wudu' and tmptnya sangat terbuka, kalau pergi kat sebalik dinding tu dekat je dengan tepi paya cam menakutkan dan gelap.. end - up second time, saya amik wudu' kat toilet tapi jalan jauh ke tempat solat....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails