Thursday, 5 April 2012

Rezeki pertama bulan April | tapi mode suspens

saya sepatutnya say no when karangkraf tanya ariff boleh attend PS ker tak
sbbnya Ariff memang sgt tak frenly dgn strangers termasuk photoG yg dia tak kenal
kesudahannya, PS pagi td kat taman tasik shah alam--Ariff tak bekerjasama langsung! so no pics at all sbb dia buat muka masam and moyok and berkepit dgn me 24j...nasib baik ada model sorang lg baby girl umur setahun setengah...so tak de pic boboy lah utk pose dgn bj anakku

memang ariff sgt lain character dgn zharfan..ariff hanya ok kalau papa or mama yg jd photG or kalau photoG yg dia tak kenal, mama kena posing sama2 (mcm PS kat studio DeOne & Zubye EOG)

kesudahannya, me jd tension rasa nak marah2..tapi tak guna marahkan ariff sbb dia hanya 3 thn..me yg bersalah sbb still berharap he will be ok time PS padahal he is not

then otw balik...ada somebody call, ckp me one of winners for a contest..tapi dia kata tak boleh ckp sama ada me menang apa..kena attend prize giving baru tau me menang apa..then me pegi amik surat kat poslaju, surat pts lah, tu masa PIC tu call, dia tanya dh dpt surat ke belum, me kata belum, tapi me nak gi amik surat kat poslaju, rupanya2 memang sah surat dari PTS
prize giving 14 april ni..so mode suspenslah ni...sbbnya, 3 hadiah utama sgtlah besh..10 conso prize tu memang ciput...so me one of 13 winners..

ni contest and list hadiahnya...

peraduan Seronoknya Cuti Bersama PTS

Hadiah Utama
Pakej Percutian 3 hari 2 malam di Universal Studio, Singapura 2 Dewasa & 2 kanak-kanak
Tiket Bas Aeroline dari Kuala Lumpur ke Singapura
Sony Handycam® Camcorder
Buku PTS berjumlah RM500
Voucher MPH berjumlah RM300

Hadiah Kedua
Pakej Percutian Famili (2 Dewasa & 2 kanak-kanak)
untuk 2 hari 1 malam di Universal Studio, Singapura.
Tiket Bas Aeroline dari Kuala Lumpur ke Singapura
Sony Cybershot Camera T-Series
Buku PTS berjumlah RM300
Voucher MPH RM200

Hadiah Ketiga
Pas 2 hari untuk 2 Dewasa & 2 kanak-kanak di Universal Studio, Singapura
Pakej Penginapan 2 hari 1 malam di Johor Bharu, Johor
Pengangkutan ke Singapura dari hotel.
Sony Cybershot Camera W-Series
Buku PTS berjumlah RM200
Voucher MPH RM100
 
10 x Hadiah Saguhati
1 tiket satu hari ke Universal Studio, Singapura
 Hamper buku PTS berjumlah RM50



me tak tau me menang yg mana...of courselah SGT2 TERINGIN nak menang one of 3 main prizes, tapi tak nak berharap sgt sbb nanti frust plak kalau tak menang hadiah utama tu kan...kalau ada rezeki tak ke mana, kalau menang conso pun redha dan syukur ajer lah :) contest ni kena beli buku pts RM30 and then buat slogan/description psl buku2 PTS in 3 words, then masukkan dlm box kat MPH.

Alhamdulillah :)..kira reda gaklah perasaan nak marah psl kes PS pg td...marah diri sendiri sebenarnya..*sigh


13 comments:

mama tisya said...

oo ariff tk biasa ngan org lain..tkpe ada rezeki bole p USS..best kalo menang antara 3 main prize tu

AyuArjuna BiGoshh said...

anak2 biasalah karenah macam2 heheh...anyway tahniah u... i tak mng pun huhu

Nana said...

WOW SEME ADIAH NYE PON BEST2 BELAKA

Cutemama1702 said...

tahniah... moga2 dpt hadiah utama... amin... kak mcm mane ariff dpt jd model.. teringin gak nk joinkan anak kiter...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ILA JOIN TAU MZ TAPI ILA RASA MMG ILA KALAHLA SBB ILA TAK RETI BUAT SLOGAN HAHAHA

TAKPELAH MZ..ANAK2 NE BERBEZA KAREKTOR..KALAU AMANALAH BUAT PS AGAKNYA LAGILA.. MOODDY 24 JAM.. ARIEF MUNGKIN OK KOT

Em's Family said...

kerenah Ariff, budak kecik, macam-macam kan..

anyway, i have strong feeling u menang hadiah pergi USS sebab sebagai balasan u let go this prize sebab bawak mak u pergi Kuching, Sarawak..

Pusat Bahasa Pelangi said...

hurm...anak2 kecik memang cam tu..berbeza dengan ayu, aleesya yang susah nak friendly ngan org...kes yang sama berlaku waktu NONA datang shooting kat rumah aritu...rasa geram jer nak marah2 aleesya..but..tu lah, kita cam memaksa mereka nak puaskan hati kita pulak kan..tapi masa shooting iklan, bukan main sporting lagi aleesya...so..cam tu lah melayan kerenah anak ni kan...

p/s: Ayyunie jugak lah yg teramat friendly..:)

p/s: Tahniah...moga2 mz menang 3 hadiah utama tu..

Nafisa81 said...

sama macam anak sy yg nombor 2, pun 3 tahun jugak..mmg susah nak ambik gambar

Affieza said...

Hope u will win one of 3 main prize sis...

mama rifQy said...

tahniah mz!! iqy pon same la..die mmg sush sket kalo ngan org yang die tak kenal melainkan kalo ade budak2 kecikk..baru la die layann..

SyUhAdA said...

thniah MZ..lma2 nnti ariff biasa la tu..

tiefazatie said...

wah..best gle!sis mmg hebat kan bab2 slogan kreatif nie..=)
tahniah!

xpe..nt lama2 ariff ok la tue..=)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

tahniah menang hadiah ke USS....kita pun teringin nak pi...tahniah sekali lagik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails