Monday, 23 April 2012

MERAH lambang hati | because it's my heaven

alhamdulillah...byk my wish list tercapai tahun ni....some of my wish list nak cuti2 obersi..and nak tambah some new furniture utk rumah..

latest addition...sofa merah dan carpet merah utk ruang tamu...
masa mula2 move in ke rumah ni, tema kaler umah ialah cream/beige+putih ajer...so me & mr hubby beli semua furniture kaler putih, curtain+sliding door+sheer kaler beige...

thn ni, weolls decided nak tambah kombinasi warna merah...so ada putih, beige, merah, sheer warna merah instead of putih...next wish list nak letak wallpaper yg sweet kat featured wall kat ruang tamu ni..or may be kalau tak de bajet, nak cat dgn kaler pale/pastel red...harap sempat terlaksana sebelum raya thn ni Insya Allah


byk my wish list fulfilled via comping..3 items dlm pic ni adalah hasil comping (read: i didn't win the sofa & carpet, but i sold off some prizes hasil contest and then beli these stuff)

 note : rezeki ada kat mana2...yg penting usaha, doa, tawakkal....ada org income beribu2 RM via blog..i'm not good at making money via blog, tapi i'm very grateful for all rezeki via comping...

 

16 comments:

mama tisya said...

byk dh kelengkapan umh..leh dtg jln2:) rezeki menang contest leh jual brg dpt duit bli perabot:)

kakchik@ella said...

sweet. mesti sejuk hati masuk rmh suzie, kan. KC pn not gd in making money wth blog. but i gain 'rezeki' from other ways. Alhamdulillah. rezeki ada di mana2, kan.

ibuhebat said...

waaahh.. cantik la carpet tu.. merah hati.. i like!! :)

AyuArjuna BiGoshh said...

cantek merah ni :)

Suliana said...

alhmdlh murah rezeki.. cantik sofa bunga2 tu. kapet bulu2 tu umah sy ada gak, byk dah tercabut bulunya.. simpan tak pakai :-)

Em's Family said...

rezeki ade kat mane2.. memang i pun nak update pasal rezeki ni kat blog i

Ummi Dania Yasmine said...

rezeki ada di mana2. kita yang kena berusaha. :-)

juelee said...

tahniah MZ>. karpet kita sama la... hikhik cantek merah.. suka sangat kaler merah

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

btul sis. sy pun tak pandai buat duit kt blog. yg penting ialah bersyukur, rezeki orang lain2 cara Allah nak bagi. =)

haNem said...

kemas nyer rumah akak..:)

Nana said...

saya pun....syukur dengan rezeki comping hehee

Oyis said...

cantik buat gini. sy mmg berkenan. teringat tema bilik tidur saya masa anak dara dulu. comforter cream bunga pink halus2, langsir cream, wall pink, almari putih, meja solek pink kemerahan. dh kawen ni x leh buat gitu, asyik kna amik kaler neutral aje, suami sy x thn bunga n pink byk2 dlm bilik tido huhu...

Anna Da Lady said...

tumpang bahagia tengok semua ni..dan tahniah :) saya pun berusaha nak masuk mcm2 contest, tapi, penyakit M sangat kuat dlm diri ni :)

mama rifQy said...

sangat berkenan ngn carpet tuh!! mz, beli brape hinggit tuh kat KL?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alhamdulilah dgn rezeki yg allah beri..at lease ada income selain income keja bulanan

tiefazatie said...

yup..u r so lucky in contest sis..
adore u..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails