Wednesday, 25 April 2012

Hati manusia berubah2 | baca pun i rasa mcm nak pengsan...

asam garam rumahtangga...tapi cerita2 ini akan buat kita lebih berhati2, lebih menghargai psgn hidup masing2.. me amik dari forum cari..me copy paste ajer ni..berat mata memandang kan...

ni link forum tu : http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=648987&extra=page%3D1&page=1
Tgh pregnant tapi suami berskandal dengan pompuan indon 
.... Suami aku ni orgnya memang baik, penyabar and sayang sgt ngan anak2.. aku dah lahirkan 3 org zuriat and skrg tgh pregnantkansorang lagi zuriat utk dia sbb dia kata dia nak 4 org anak.. Only one thing yg aku x suka perangai dia is dia ni malas solat.. yg lain suma ok tapi part2 agama ni memang dia sgt x ambik peduli.. aku sentiasa bagi dia nasihat utk berubah tapi jawapan dia kalau nak berubah, dia akan berubah sendiri, x payah org suruh.. so sebagai isteri, aku malas nak bergaduh pasal ni so diamkan aje la..

 Everything started end of last year bila aku tgk dia suka balik memalam, pastu bila kuar umah mesti kata jumpa kawan.. at that point aku x syak apa2 tapi bila dia dah start bahasakan diri dia 'abang' (aku dgn dia bahasakan diri mama & daddy utk senangkan anak2), aku dah mula curiga.. disebabkan hp dia selalu disorok2 pastu x pakai ringtone dah (pakai vibrate je), aku pon dah semakin syak yg dia ada berhubungan dgn pompuan lain.. so bila aku check bill hp (hp no suami pakai aku punya supplementary line), memang sah ada satu nombor yg dia dok call everyday tak kira malam, pagi, petang.. so one nite tu aku pon cuba call tht number pakai hp dia (kira curi2 la ni miss call).. tak lama lepas tu masuk sms yg ber 'abg' and ber'syg'.. 

...memang malam tu aku terus confront en. suami.. memula tu dia deny tapi bila aku ckp pasal sms and aku treathen nak call pompuan tu baru dia ngaku.. masa tu la dia ckp dia memang tension ngan aku sbb aku ni x hormat dia la, x dgr ckp dia la.. sumanya memang salah aku la sbb tu dia cari pompuan lain... 
.. Dia secretly keluar rumah lepas aku tido ngan anak2.. dlm kul 1 pagi pastu balik umah dlm kul 4-5pagi.. ni suma MIL aku yg ckp sbb MIL aku tido kat bilik bawah so dia tau la pergerakan suami aku.. MIL aku syak jugak and selalu tanya my hubby napa keluar pagi2? dia ckp nak gi tgk bola kedai mamak.. memang la kat umah x siaran astro sports tu so dia gunakan alasan tu utk jumpa pompuan2 tu... 

note : sila baca full entry kat blog cari. tq anyway, me tak de niat pun nak jaja citer rumahtangga or aib saper2 pun, sekadar berkongsi utk kita jd iktibar dlm kehidupan masing2...


note : manusia boleh jd lebih hina dan keji dari binatang bila nafsu menguasai akal...
wal iyazubillah

 

8 comments:

ieda said...

semoga Allah lindungi kita daripada kejadian2 macamtu.saya baca pun rasa mcm 2,3 kali pengsan.huhu...

CIK CHeNTA said...

Hmmm.Sedih baca cerita ni. Tempias pun ada sikit.Lebih kurang la. Hanya yang mengalami jer tau. Sedih bila kepercayaan di khianati. Tapi sbb anak2 tetap bersabar. Kalu tak, da lama angkat kaki.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Fenomena biasa dlm msykt kita yg di akhir zmn begini.

Faktor2nya maybe sbb suami dia tak solat, mudah terpedaya dgn hasutan syaitan.

Org selalu kata, amat berisiko bersuamikan suami yg berada, tp klu dilihat dlm kes2 akhir zmn ni, lelaki tak berada (spt kes di atas) pun lumrahnya berlaku. Nauzubillah.. moga jgn berjangkit dlm family kita ya Mama Zarfan. Ameen.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dulu ila rajin gak baca kat cari forum tue

mummy_ayu said...

kesiannya....minta kita dijauhkan dr perkara2 mcm nie..

miya said...

lepakkat forum 2 buat sy sedar byk perkara... banyak iktibar.

Ummi Dania Yasmine said...

takut nak komen pasal cerita cerita begini. Mintak dijauhkan ....

tiefazatie said...

isk.sedihnya..mintak dijauhkan la kan sis..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails