Tuesday, 24 April 2012

Suami rajin vs isteri kurang rajin

emm..nama lagi lengkap melengkapi kan.. i dun believe in istilah queen control nowadays...

 spiderman rajin tlg sidai kain..heheh spider web tu boleh jd ampaian ngeh ngeh ngeh

especially kalau dua2 keje kan..dan kalau wife jenis cepat penat--me ler tu..me tido seawal pukul 9 mlm setiap hari..

rasanya semua org ada kelebihan masing2...for something at least...
mr hubby rajin tlg me bab2 menguruskan hal ehwal rumah tangga..cthnya kemas umah, basuh+sidai kain..me plak tukang angkat+lipat kain, iron baju..kira tlg menolong gitu...syukur Alhamdulillah

note : kesian kan tgk those yg suaminya tak tlg langsung bab2 keje umah...me selalu baca mcm2 luahan kat board/thread family discussion forum cari.com tu...pd masa yg sama kita akan lebih menghargai apa yg kita ada sbb tak semua org dpt nikmat yg kita dapat kan.. :) ingatan utk diri sendiri agar sentiasa bersyukur...Alhamdulillah



12 comments:

Ahmad Nizar said...

Amik je bibik ! Terus selesai masalah :p

Irfa said...

hai ;)
semua org ada kelebihan dan kekurangan masing.dia tak pandai keje umah tapi mgkin dia pandai bab lain.mgkin bab jaga anak ker?suami isteri bekerja patut saling bantu membantu

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah.. tumpang happy.. my husband pun gitu.. suka tolong basuh baju n jemur baju.. hehehe

Cute Mum said...

samalah kita sis..
bab kemas rumah + mop +basuh baju + sidai hubby yang buat..
lain kita settlekan..
kalo nak buat semua sorang2 memang tak larat,,

Peri PiA said...

me pon bersyukur sgt hubby ade menolong jue

Sidratul Muntaha said...

alhamdulillah
laki aku lebih kurang laki MZ la..
tpi itulah..
aku klu dah letih
aku serender jelah
tgh2 mlm bgn baru baut satu2
tpi selalunya orang tua paham la...
basuh baju,menyapu
dia lagi telaten dari aku
aku ni kemproh sikit.

bunga_rose said...

agree!! syukur jugak dapat suami yg tlg2 dlm keje2 rumah even nampak simple like basuh kain, jemur kain tp besar pengertiannye kat saya

kakchik@ella said...

asben KC pun rajin gak .. tapi nak kena suruh. hehehe.

AyuArjuna BiGoshh said...

my hubby ikut mood klu berkemas..tapi die mmg suka umah kemas dan selalu nak maintain kemas hehehe

AkmaFaizal said...

Mungkin sebab saye surirumah sepenuh masa, husben rasa saye mmg patut wat keje tu semua sorang2 kot..tu pasal saye jadi surirumah je.klau keje pun sama gak.keje umah pun kna wat gak lagi.tu pasal pilih 1 keje je...huhu

tiefazatie said...

masing2 ada kelebihan dan kekurangan kan..so kte kena bersyukur kan sis..=)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

betul mz... bila jadi isteri bkerja nie pun kena pandai kawal stress bila tgok keja umah yg blambak2 & kena jugak mtk suami membantu isteri. kebanyakan masyarakat melayu tak mendidik anak lelalki membantu urusan rumah tangga. sebabtu bila kawin isteri tue makan hati..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails