Monday, 2 April 2012

Mode sedey :( | I lost my good fren

i don't have many close frens kat UIA ni...most colleagues setakat kawan kerja ajer...ie kawan biasa2 ajer...ada few of them yg i sgt rapat...and ari ni, i baru dpt berita...one of them ...no longer with UIA..kena terminate her service with immediate effetc...reason, she failed her PhD...she submitted her appeal last few months, rupa2nya appeal rejected...so she can no longer work with UIA...

memang tak ramai org failed Phd, tapi memang ada, wpun small number...she did her PhD in UK...she started her Phd long before i started mine in 2007...kalau tak silap me, she started hers in 1999 (not so sure)..then she had problems with her SV, her topics etc etc..
after so many years of struggling (major correction, reviva etc), she eventually didn't get thru...dia ni sgt baik orgnya, sgt komited dgn keje, among fav lecturers kat AIKOL gak....
Allah memang bagi ujian utk hamba2Nya yg terpilih...

berat mata memandang, berat lagi bahu memikul...i can only pray for her success.... elsewhere...lucky she got hubby yg keje ok, so at least can support her while she looks for other lecturing opportunity...Insya Allah

note : takdir hidup masing2..bersyukurlah atas apa jua rezeki dan nikmat yg kita perolehi hari ini..kerana belum tentu lagi nikmat itu akan kekal dgn kita sampai hari2 mendatang...


8 comments:

marinahunny said...

kesiannya... mesti sedih sgt rasa setelah bertahun2 tp x failed. mesti ada sbb kan. xpe lah mujur suami dia keja best...

Huda said...

sedihnya...

Cik Rose Cute said...

Kesian kat kawan tue...

Sidratul Muntaha said...

yup
ingat lagi MZ ade citer pasl ni..
semoga rezeki kwn tu bertambh luas ditmpt lain.
MZ
boleh elaborate psl pro bono?!
naper major law firm esp kat us takmo accept pro bono?!
*pengaruh tgk suit,the good wife,shark, the defender,drop dead diva and legal fair.
tq in advance.

Em's Family said...

sedihnya.. mungkin rezeki dia di tempat lain kan

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

rasanya MZ penah citer kes nie kat belog sebelum nie.. kesian.. tapi bak kata mz dia lucky hubby dia ada keja yg bagus.. allah tak beri semua pada hamba2nya utk kita merasa nikmat "ujian"

Ummi Dania Yasmine said...

simpati i pada kawan u tu. Yerp...dugaan berbeza2. Moga dirinya tabah. Mungkin ada yang lebih baik menunggunya selepas ini. Perancangan Allah siapa yang tahu.....

AyuArjuna BiGoshh said...

try apply cfs...kat sini tak buat PHD pun takpe....klu nak buat inisiatif sendiri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails