Monday, 30 April 2012

...her income tax is RM23k annually...

ari ni last day utk siapkan e-filing...
me dh setelkan masa 1st week of March lagi...refund pun dh dpt--thn ni me dpt refund RM60 ajer...biasanya me dpt dlm 2-3 ratus gitu..

anyway, one of my collegues (she's a professor) told me that her income tax this year is RM23k...me kata oklah tu, sbb income bulanan dia memang close to RM20k..her husband pun income yg sama...rezeki masing2 kan...

ada sekali tu me singgah umah dia..bwk my zharfan..my zharfan siap ckp dgn i.."ma, besarnya umah kawan ma ni..." :) :) umah besar, keta besh2 (keta sport)...and she deserved it sbb she works really hard plus dia memang bijak pandai orgnya and i'm lucky to have her as one of my colleagues..:) she's my idol and moga2 one day I can be successful like her..

note : me need some idola for our life and career...takkan nak static ajer kan :)
who's ur idol?



8 comments:

mama tisya said...

e-filing bole antar b4 15 may...kalo manual/form kena submit by today...tk rmi yg tau :)

Mama Adam said...

Erkkk-- tercekik tulang kejap ;)

SYANI said...

Makin banyak gaji, makin tinggi la taxnya..

Aju Mohit said...

Dah submit last week, dah rezeki dia kan mz, tahun ni no refund sebab dh ditolak zakat, moga disalurkan pada yang berhak

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

bayak tu....kita kat sini sape yang gaji RM80k sebulan tu lagik dasyat la tax dia...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

prof I.M ke?

azelyusoff said...

MZ, berapa lama ye tempoh nak dapat balik refund tu?

Pusat Bahasa Pelangi said...

My idola ialah Dato' Azlina dan suaminya Dato' Stapa...tgk rumah pun nak pengsannn, apatah lagi tgk kereta2nya...

p/s: tAPI TETAP bersyukur dengan apa yang ada, cuma perlu move on utk masa depan anak2 dan bekalan tua dan akhirat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails