Saturday, 21 April 2012

Doa pengikat kasih isteri & suami

me ternampak doa/tips ni kat forum cari (under family discussion), so me rasa berguna utk kita semua utk menyemarakkan kasih dgn soul mate masing2 :)..me pun berhasrat nak amalkan gak nanti2 :) Insya Allah..me copy paste ajer ni tau


salamm......sesiapa yang ada masalah ngan suami yang tak ingat  ke kita..boleh cuba amalkan ini.. Saya mengamalkan yang ke 2...memang ada perubahan...

Salam~kawan  bg petua ni dari mak dia.(.1.).masa basuh beras baca tahiyat akhir dan niat semoga suami selalu sayang dan ingat kita dimana sahaja dia berada. Kalau ada anak niat utk anak sekali....pastu baca Ya Rahim sampai beras bersih..dan siap utk dimasak..insyaAllah.....cubal ah.....

( 2 ) 1 lagi petua kawan  bg juga...kawan  masalah dgn suami...suami ada org lain...dh hampir cerai. pastu ada ustaz kat opis dia bg petua nih....

fajaalna hunna abqoro..u'ruban atroba..lias ha bilyamin (7x)( ayat waqiah 36 -38)

pas2 surah yusuf... (ayat 4)

izqolayusuf fuliabi hiya abati inni roaitu ahada asyarokau kaban wassham shawal qomaro roai tuhum li sajidin (7x)


pas2 ayt qursi 3x..3 qul 3x..tiup kt dlm air..buh dlm cawan...pas2 minum sket..lebihnye sapu kt muke..pas2 tdo...

Dia sertai dgn solat hajat tiap2 malam
...alhamdulillah suami dia mohon maaf dan siap cakap....

"mama buat apa dgn papa...mama dah guna2kan papa ke? smpai papa asik teringatkan mama n rasa geram bila tgk mama"

pastu kawan  ckp kt hubby dia...dia cuma ada Allah...cuma Allah tmpt meminta....

sama2 kita mencuba....

 note : me nak kena attend prize-giving kat KLCC ari ni, then kena bergegas ke Bangsar utk event memasak dgn chef wan under magz jelita :)

 

12 comments:

ummi nia said...

mohon share ye sis coz mmber sy tgh alami situasi nie skrg..

Em's Family said...

busy dah for u.. have fun ya

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

allah jugakla tempat mengadu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Petua yg sgt bagus..

petua no. 1 tu pernah gak kwn bgtau & eija cuba amalkan..:)

yg penting mmg pada Allah tempat untuk kita mengadu& meminta..

Nur-nba said...

Tq sebab sudi berkongsi.. Baru perasan entri ni.

arezee shamsudin said...

tq sahabat..insyaAllah akak diamalkan pada usia awal perkahwinan ini hingga bila2..moga di beri kekuatan..insyaAllah..

deqlis said...

tq for sharing...

minta izin...deqlis pun nk copy ya..:-)

marini hassan said...

Thanks byk2..mmg tercari2..

Fadzlia Sharin said...

untuk yg cara ke 2 tu...kena buat byk2 kali ke...or skali je sudah cukup

muhammad zulhasymie said...

minta izin utk share..suatu ilmu yg bermanfaat untuk dikongsi bersama..tq.. cara yg ke 2 tu, siapa yg perlu minum air yg telah dibaca ayat Al Quran tersebut..?

azalin pna said...

Sngt bermanfaat.....sama2 amalkan tuk kbahagian bersama.....

JEE said...

tq for sharing...minta izin utk copy

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails