Friday, 27 April 2012

Rahsia sudah terbongkar :/

pagi ni..

scene 1 : di pejabat HOD (head of dept) 

Me : Research Centre hilangkan my claim utk incentive artikel...nak kena isi balik form ni...
HOD : RM500 kan claimnya..
Me : yes, prof...and me memang perlukan duit tu :p
HOD : ala, u join and menang mcm2 competition tu, dpt duit gak kan :p
Me : sengih2 mode (dlm hati...mcm mana my HOD tau psl me join contest ni ..:( ..

scene 2 : slps meeting just now

Dr S : eh..Dr Suzi, I bumped into ur blog...mula2 i tak perasan sbb u guna nama lain..then i nampak u menang mcm2 tu...
Me : mode sengih2 lagi ..ala Dr S, sikit2 ajer..
Dr S : u ada group ker apa  join & menang byk2 tu
Me : ada gaklah circle of compers kat FB...then me cepat2 alih tajuk lain..

note : seboleh mungkin me tak nak my colleagues tau me aktif bercomping..:( sbb mcm tak parallel dgn my profession kan..(me yg terasa mcm tu actually)...



 

14 comments:

yumielufya said...

Rahsia lama-lama yang di simpan pasti akan terbongkar juga.dan MZ bertuah dan layak di kedudukan sekarang.MZ sifu Yumie dlm dunia contest ni..teringin nak menang macam2 macam Mz..bilalah agaknya..

mun said...

hehehe.....segan pulak eh bile opismate baca belog kite kan....

juanita said...

ala x kisah pun..
nak masuk contest ni x de specific bground pun

Chekgu Azrine said...

ala.. takpela MZ.. anggap je bercompers tu salah satu ur hobby.. tak salah pun.. tak nampak pun mcm pelik as an academician.. hehehe

mama tisya said...

HOD pn dh tau:)

Chubby Hanna said...

salam, sis.. ala, xpe kalau org tau asalkan tak kutuk2 sis dah ler.. mcm me.. aktif gak, tp lum rezeki me, now kalau ada winner list, me sampai dah kenal nama sis tau.. hehe.. me jadikan sis sumber inspirasi tuk terus bercomping.. sbb ramai yg ckap me ni suka azir wet jer.. menang tak gak! tapi tu semua x buat me patah semangat pun.. makin smangat nk menang adalah.. me dah berusaha tggl ALLAH nk bg je.. hehe.. anyway, keep on posting.. me suka baca entry akak..

AyuArjuna BiGoshh said...

ada baik dan buruknya klu colleague tahu...yang baik dowang sama2 hepi utk kita...yg tak besh dowang akan bercakap dibelakang kita... :(

kakchik@ella said...

tp kan, suzie mmg bertuah. selalu sgt menang competition, kan.

transformed housewife said...

alah kira masuk contest ni hobi u. tak semmestinya hobi kena selari dgn profession kita.

Fai Shaklee said...

hehe ;)

mama_umar_maryam said...

mz je yg rase camtu,klu tnye zt, i look at it as ur hobby ;)..tp mmg klu blh xmo colleague yg xrapat dgn kite tau

tiefazatie said...

ifa pun mcm tue sis..xtau nape nie..hee..
kalu blh blog ifa pun ifa xmo bgtau nie..haha

Em's Family said...

i kalau boleh i tak suke kawan2 office i tau pasal i ada blog , cume yang rapat je tau.. i rasa tak selesa

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

rakan blogger admire kat MZ sbb selalu menang termasuk me..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails