Thursday, 29 December 2011

Benda yg dh obselete a.k.a kian pupus hari ini | kamera analog

semlm me singgah foto zoom sri gombak sbb zharfan kena amik pic passport, sekolahnya mintak

then ternampak ada one section, jual kamera2 'antik' ie kamera analog--jenis yg guna filem tu...murah yg amat, harga bwh RM100...i doubt ada ker org guna camera jenis gini nowadays...

zmn2 me sek rendah, sek men, kat matriks...memang guna kamera gini...kalau 36 keping, biasanya lps cuci baru tau, yg mana elok yg mana tak jadi...sbb tak leh tgk lps kita snap2 tu kan....teknologi digicam memang sgt2 menyenangkan hidup kita kan ;) sbb boleh pilih, delete, snap2 berkali, then pilih nak print ker tak....tu tak masuk lg teknologi photobook etc ;)

note : agak2 beberapa puluh thn lagi, camera digicam akan jd obselete jugak ker...


19 comments:

diana said...

kakak saya masih simpan kamera lama dia..
walaupun dah tak guna lagi tapi masih elok..masih boleh digunakan..

Salina@IbuAqil said...

Betul tu sis, kamera jenis ni kenangan.. Ina ada lg simpan kamera mcm ni yg dulu punya.. Elok lg.. Sayang ooo.. ;D

Nana said...

hehe tu la
dulu time smolah amek gmbr pon sikit2 je nak jimat kodak ada 36 je kan hehe...

cikpia said...

pasni kamera stail pasang cip jer lam mata. renung dua saat, TER snap picture terus. he he......

Em's Family said...

i doubt camera digital akan obsolete, compact maybe yes, sebab sekarang dah ade pen camera ape bagai.. :)

by the way, even filem pun sekarang RM10 boleh dapat sampai 4 roll!! kalau dulu mahal bende ni semua

Ms Fai said...

btul tu mama.. fai guna last masa zaman sek rendah. bila dh cuci,ada gmbr yg x ok mmg frust glr... huhu...

CaDLyNN said...

lin kemas2 umah jumpe kamera lame yg gune kodak ni..sayang betul.dah ketinggalan zaman...

Peri PiA said...

memang dowm memory lane btl ;),kalo tgh save bajet beli kodak 24 jer hihi

ade ade thrill coz lps cuci baru tau mane pic yg menjadi

azura samsuddin said...

abah zura pakai lg sis, tp tupun dah x guna sgt sbb ritu nak g cuci tokey kedai tu bising sbb die ckp 'olang talak pakai ini kamera lagi maaaaa' hehehe

azura samsuddin said...
This comment has been removed by the author.
azura samsuddin said...
This comment has been removed by the author.
azura samsuddin said...
This comment has been removed by the author.
azura samsuddin said...
This comment has been removed by the author.
azura samsuddin said...
This comment has been removed by the author.
azura samsuddin said...
This comment has been removed by the author.
azura samsuddin said...
This comment has been removed by the author.
deqlis said...

haha klu zaman sekolah2x dulu...sekali kuar jenjalan mesti beli 3-4 kodak....harus cuci habis kopak duit...yg tak jadik pun kena bayo...huhu...

yg paling sedih...cuci2x gambo semua jadi black...hahaha...

ADEEYA said...

Hehe me ada lagi camera tu :D

Chekgu Azrine said...

ada jugak simpan lagi camera kodak.. hehehe.. nasib skang semua kamera digital.. better sbb boleh snap banyk2 kalikan??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails