Tuesday, 27 December 2011

Alvin & Chipmunks | siyes besh!

last kami sekeluarga tgk movie ialah pada bln october ie citer smurf...so dh dua bln lebih gak tu...
pada hari ahad (cuti krismas), lps attend event upin ipin, weolls singgah kat wangsa walk--sbb my zharfan sibuk nak tgk citer Alvin & Chipmunks...

sampai kat TGV tu...mak aihhh...panjangnya queue...nasib baik ada citibank priority lane, heheh tak pyh beratur, terus pegi kaunter tgv-citibank tu...then citer Alvin Chipmunks tayangan pukul 5.50 ptg (masa nak beli tix tu pukul 4.20 pm)...and seat dh abis kecuali line paling depan screen and few couple seats...so weolls pun beli couple seat --harga RM32, 1st time beli couple seat ni...


couple seat tu..muat2 ajer me and mr hubby and zharfan kat tgh2, and lil ariff kat atas riba me :p
citer Alvin & Chipmunks ni sgtlah menghiburkan :) and besh sbb ada byk lagu2 ;) tak rugi lah spent RM32 tu heheh--watak utama ie Alvin tu tersgtlah notty sampailah they all stranded kat pulau..and pulau tu ada volcano :) and watak chipmunk yg bijak  nama simon--dia jd hilang ingatan jap sbb kena gigit dgn labah2...then jadi romantika terlebih mcm lelaki peranvis--byk part2 lucu hehhhe

pukul 7 lebih settle tgk movie..then nak solat maghrib, surau wangsa walk terlalu crowded tak leh nak masuk surau pun..so kami kuar dari wangsa walk--singgah solat kat petronas wangsa maju (kat junction tu)...

then pegi mkn kat restoran--time ni my zharfan dh teramat mengantuk...dia mkn sikit ajer sbb mata dh tak leh bukak---my kids memang jenis tido awal...so kiranya julung2 kali tu kami kuar dari pagi sampai mlm (sampai kat umah pukul 9.30 mlm)

note : spending quality time with our beloved ones is...priceless!


9 comments:

juelee said...

dah lama tak tengok wayang.. last masa rayyan 7 bulan kot, dah pandai jalan ni takuit lak nak bawa, kang merayau dalam wayang, org marah plak.. huhuhu

betol mz spending time with family is priceless regardless aktiviti apa pun tak kesah..

||aLeaSaRa|| said...

MORNING SIS!OWH KITE PUN MGU LEPAS LAYAN ALVIN & THE CHIPMUNKS MMG SEMPOI.LAGU2 PUN BEST DAN BILA TGK DIORG MENYANYI....TIBA2 RASA BADAN PUN BERGOYANG HEHEHE..

SATU PANGGUNG GELAK,MASING2 BAWA ANAK2 MMG BESTLAH!BILA KITE TYA SI KEMBAR APA PGAJARAN YG KORG DPT DR MOVIE NI...DIORG KATA JGN SERONOK2 SGT NANTI TKT BERLAKU BDA YG TAK BAIK(ALVIN KAN NAKAL BENOR),TLG MENOLONG DAN KENA DGR CAKAP ORH YG LEBIH TUA DR KITORG...

BAGUSLAH BUDAK2 DPT BERFIKIR TGK MOVIE NI.DRPD BAWA DIORG TGK MOVIE SERAM TEMPATAN...TAKDE FAEDAH SGT PUN,JUST UTK BERGELAK...BOLEHLAH :)

cikpia said...

sedih! alvin and the chipmunks tadak kat panggung manjung.....!!!

kakyong said...

cantik header baru.. nampak simple tapi ceria..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

dah lame tak gi tgk wayang.huhu~

sis, cantiklah header baru.cun sgt! buat sendiri ea =)

Nana said...

hehe mia suka nyanyi lagi bad romance tu
mmg best cite ni kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita pi time dutch lady event, suzz tak pi ke time tu?memang best sebab banyak lagu suka tengok chipmunk tu nari kan...

Ummi Dania Yasmine said...

Hehehe welcome to nite life suzz dearie :-)

mama tisya said...

amik couple seat lg save dr amik seat satu2..hehehehe...mmg best citer ni..tisya suka sgt la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails