Monday, 26 December 2011

Upin Upin live @Space U8, Bukit Jelutong Shah Alam | happening & fun!

semlm mr hubby & me bwk our zharfan & lil ariff pegi Space U8 kat Bukit Jelutong...sbb nak attend event Upin &Ipin--nampak promo kat astro ceria...guna GPS so senang ajer nak cari tempat ni...somewhere near area butik Sarakids (TTDI Jaya)


byk aktivitinya...ari ni pun ada lagi...

my zharfan excited gak join aktiviti pentas, chicken dance beramai2 etc

ada coloring contest, ada bergambar polaroid--kena byr RM10, kalau jd member kelab upin ipin boleh dpt diskaun RM2 utk gambar polaroid.





ni booth brgn upin ipin, me belikan my kids t-shirt upin ipin, RM25 each, so RM50 for both zharfan & ariff--dpt diskaun 10%, so jd RM45.


beli & terus pakai t-shirt upin ipin tu ;)

utk jd member kelab upin ipin, ada counter utk sign up, kena byr RM15, so dpt member card & botol air upin ipin. my zharfan dh jadi member pun heheh RM15 utk seumur hidup :) oklah tu ;)


punyalah ramai yg bersesak2 nak shake hands and bergambar dgn character upin & ipin & kawan2.....teringat plak kenangan ala2 kat disneyland paris gitu...






ni event ketiga yg my kids attend sejak balik dari UK (1st event-ben10, 2nd event disney cars)...so my zharfan dh ok sikit lah in terms of slef-confidence--sbb dia mcm hesitate/segan2/malu2/tak sure nak naik pentas utk join event--sedangkan kanak2 lain semua berebut2 naik pentas....

me tgk pun jd tension sbb me nak suruh zharfan rebut2 --last2 sempat gak dia join aktiviti dance & freeze--and dpt no 3 :) budak2 lain memang jenis rebut2 cepat2 berasak2 naik pentas sbb aktiviti open to all -1st come 1st serve--ada yg berkali2 naik pentas pun ada :p-memang obvious dh biasa join event tu..

zharfan posing dgn hadiah yg dia dpt -dpt pencil case & sticker ajer pun :p tapi dia sgt happy--budak2 kan :) it's an achievement for him ;)



note : semlm kami kuar dari pukul 9.30 pagi..balik umah 9.30 mlm ok...ada byk lg yg kami buat lps event upin ipin ni..

8 comments:

ct N honey said...

kanak-kanak mmg suka upin dan ipin ni

AyuArjuna BiGoshh said...

nampak meriah :)

Em's Family said...

memang best..!! i pun suke upin ipin jugak..hehe

Ummi Dania Yasmine said...

wahhhh nampak sangat menarik ni....uit??? u balik malam?? hehehehe...

Chekgu Azrine said...

adoaiiaaii.. bestnya.. mr hubby busy la plak.. camne nak gi nih.. huhu

Ijah EmoTemo said...

wahh!!! bestnya sis!! comel je upin ipin tu heheheh.. ijah yg dh besar ni pun excited jmp diorg budak2 apa lg kan hahah

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amana pun mcm zharfan malu2 sikit...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

penat tapi seronk kan, kitorang jalan dari kol 11pagi sampai 12 tengah malam dan keesokan harinya batery kete dah out...hu hu hu sakan jalan punyer pasal

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails