Tuesday, 27 December 2011

Mama is proud of you my boy | jgn sedey2 ok

wpun my zharfan tak reti lagi baca blog ni..may be one day dia akan baca bila dia dh besar..

apa citernya ni? well, masa event upin ipin ari tu....my zharfan--1st time in his life, masuk coloring competition...dia memang minat drawing, coloring ni...15 org peserta ajer yg dibenarkan mengambil bahagian, kena beli brg upin ipin minimum RM10 (me beli tshirt utk my kids abih RM45)

so coloring session ni...dia bagi masa 20 min ajer....kaler pencil provided, tapi tak cukup and kena share2 plak tu--kaler pencil brand upin ipin--not so good quality...

my zharfan masa ujung2 ie dh nak abis masa, dia sempat nangis2 gak sbb takut tak siap--kira pressure lah gitu..my zharfan tak de experience--me pun tak de experience--rupa2nya ada ibu2 yg mana anak2 join coloring contest ni, siap bwk kaler pencil full set --sendirian berhad gitu--brand staedtler 24 pcs tu--of course better in quality compared to kaler pencil provided by organizer...and her girl sgtleh terer mewarna...so of courselah her daughter won...kebetulan dia dok sebelah meja zharfan, so me nampaklah bagaimana pro nya budak tu kaler2 (jeles me tgk :p)

kesian my zharfan, terkial2, tapi sgt bersungguh2 dia kaler...kira he's all out and did his best tu


so resultnya..my zharfan dpt no 6 out of 15 participants--not bad tu --tak de age limit plak tu, ramai gak budak2 besar yg join ie umur 10, 11, 12 thn  *sigh

hadiah utama utk top 3 ajer...yg menang 1st prize dpt hamper mknn (besar gak), my zharfan dptlah saguhati..sticker, note book kecik...

nilah hasil coloring my zharfan 100% his effort ;) mama is proud of you my dear boy!--sbb this is just ur 1st experience--kalau selalu join sure akan improve and boleh menang nanti ;)



note : ptg semlm, beria2 my zharfan suruh ajar cara coloring..so me dh ajar my zharfan cara kalering yg betul ie nak kena buat shading, kena satu arah etc...so that he can improve his skills ;) me pun tak reti gak, yg basic2 ajer ler :p zharfan nak kena berguru dgn my BIL--cikgu lukisan degree pun bidang lukisan, and my adik bongsu yg sgt terer bab2 lukisan ni...mr hubby buat lawak2 masa sembang2 dgn me, katanya mama papa dua2 tak reti lukis, so zharfan tu sgt sgt bagus bab2 lukis hehehhe


14 comments:

syawalsimpsons said...

header cantik la...suke3...

ZYASH said...

hehe. lebih kurang mcm adik saya jer 1st time msk contest coloring ne ha...

me suya said...

Ok la tu..first time..NExt time Zharfan akan try harder..Suya zaman kecik sangat suka join coloring contest, and sangat suka guna crayon..sbb kaler die chantekkk~ brand buncho :)

AyuArjuna BiGoshh said...

zharfan die mcm AKid kot...die takut kalah, takut takleh buat...at least Zharfan teruskan juga.. mungkin juga die preasure...menang ke kalah tu no. 2 paling penting die gembira apa dia lakukan, die ada keyakinan buat aktiviti sendirian tanpa pertolongan :)

Peri PiA said...

memang dah besar pon 10,11,12 tahun tu

Salina@IbuAqil said...

Alololo comelnya dia mengaler..
Kalo si Aqil ya Allah terkeluar2 garisan dibuatnya..
Hik3!!!!!
Sis, cumil header baru ni.. ;D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

saya tak pandai melukis dan mewarna.anak2 pun pasti tak pandai kot.kat qatar ni takda pun pertandingan mewarna mcm kat sekolah2 kita .lagilah anak saya tak pandai mewarna..huhu

Izan Ishak said...

tahniah zharfan wpun dapat tempat ke 6... masih boleh diasah bakat dlm mewarna lagi tu... 1 st time kan...

cikpia said...

jangan sedih2!!! more contests are waiting for u to gain victory sayang!!!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comel dah tu :) me pulak kalo my nuha tak reti melukis tu baka me la tu :p tapi kalo dia reti, mesti ngikut abah dia la :)

Em's Family said...

Dear Zharfan, auntie also is proud of u too.. !!

p/s i pun tangan kayu, tak pandai lukis and tak berseni

CaDLyNN said...

ouh..takpe zharfan...next time cube lg ye..

MamaYatie said...

eh, ok sangat dah tu..1/2jam dah siap..selalunya 1jam masa utk competition..lagipun compete dgn anak2 yg lebih besar..1st timer lagi..takper zharfan, good job! len kali boleh buat lagi baik yer..

saya pun suka bg anak2 exposure mcm ni, dah 3x try..1st time mmg langsung tak dpt hadiah (nanges si Nurin)..2nd time dpt top ten..3rd time(last week) dpt 3rd prize..yang penting,kena fahamkan mereka..kalah menang adat bertanding..yg penting semangat mesti ada..

juelee said...

its ok zhrafan, boleh improve lg.. mama ngan papa sangat bg support... hikhik jgn sedey2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails