Friday, 9 December 2011

Cerita mistik di office UIAM | kisah benar

it happened to one of my colleagues, nama Dr W, bilik ofisnya dekat2 dgn bilik me gak...

Dr W ni dpt pemberian/hadiah 2 utas tasbih dari Mekah, her students yg bagi (mak dia beli kat Mekah)...so Dr W plak bagi salah satu tasbih kat her fren (hubby kpd our colleauge gak)
then that guy bwk balik tasbih tu kat umah lah...then mlm tu jugak, dia perasan tasbih tu hilang, puas dia cari tapi tak jumpa, her wife ie kwn Dr W bebel2 lah sbb dia cuai misplaced etc

in the meantime, kat ofis Dr W esoknya...ada 2 tasbih again...tersangkut elok jer kat dinding ofis tmpt asal di mana dia letak tasbih2 tu....dia tak perasan cuma rasa pelik sbb rasanya dia dh bagi one of the tasbih kat husband kwn dia...tapi dia buat tak tau ajer kot2 dia tersalah tgk ker apa
then kwn Dr W (kwn me gak) citerlah kat Dr W psl tasbih yg hilang itew...and oppsss...yepp now memang pasti tasbih tu ada elok tergantung kat dinding ofis Dr W...

so misteri nusantaranya...mcm mana tasbih tu boleh ada kat dinding Dr W sedangkan tasbih tu telah dibawa pulang oleh husband kwn Dr W....memang ada saksi lah ie kwn Dr W sbg saksi nak kata terlupa or tersalah ker apa kan..

so now Dr W kata dia tak berani nak bwk both tasbih balik...kot2 tasbih2 tu memang suka dok kat her ofis...
me speculate, tasbih tu ada penjaga ie jin kot....that's why boleh bergerak balik sendiri ker ofis Dr W..

me belum singgah kat ofis Dr W utk tgk tasbih2 tu...anyway, tasbih2 tu nampak biasa2 ajer...tak de yg pelik pun....

memang betul2 6th sense kan...semestinya tiada ragu memang wujud makhluk2 di alam lain (ghaib) yg kita tak nampak....

sekian citer mistik di pagi jumaat

uolls ada pengalaman citer2 mistik gini ker...


10 comments:

Nana said...

btol tu tak apa yg mustahil kan?mmg misteri nusantara ni

intanloveamir said...

salam kak...

intan rasa mybe tasbih tue serasi dgn kwn akak jer...

1) mungkin kwn akak seorg yg brpegang teguh dgn ajaran islam...

2) niat student tu nk bg kt Dr.W,so mmg tasbih tue xleh bg kt org lain dh kot...;))

3) sememangnya wujud makhluk yg kita xnpk dgn mata kasar tetapi jgn kita trlalu taksub sehingga lupa bahawa Allah yang berkuasa..

just berkongsi pendapat...;)))

akuzle ayu said...

atoi! seriau... maybe tasbih tuh dibuat dr tulang haiwan kots? psl jin neh ske dok menompang kt mender2 idup or mender2 yg pernah idup....wallahuaklam!!

mama tisya said...

dkt opis kita ada mistik gk..ada penunggu...mmg seram....sebab rmi jugak yg terkena....huhuhuhu

cikpia said...

agaknya tasbih tu dah memang diniatkan untuk Dr W kot... so dia (tasbih) tamau pi kat orang lain.

wallahualam.

sharEna said...

misteri....huhuh...

Salina@IbuAqil said...

Benda ghaib ni mmg ada.. Boleh percaya cuma jgn taksub.. Setakat ni x penah lg alaminya.. Nanak le!! Kami ni penakut.. ;)

Chekgu Azrine said...

agak scary la MZ.. hahaha

Ummi Dania Yasmine said...

oh....i sanggup x tgk tasbih tu sbb mesti terfikir benda pelik2.....WA....

Oyis said...

kalo saya jd Dr W mmg kejap2 wat keja telek tasbih je sudahnya. tp x pe la, think positive, mungkin sbb niatnya utk Dr W, so mmg Dr W lah selayaknya dpt

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails