Thursday, 8 December 2011

Tentang Nuffnang | cash out hasil CPC ajo


siyes, me rasa Nuff overlook my blog :p sbbnya, ni 1st time Nuff lambat antar cek ie ala2 lupa gitu, bila me antar tiket baru ler cepat2 Nuff proses my cek, sepatutnya ujung  Nov or awal December, ni, 6th december baru Nuff bagi payment advice ie selepas me tanya melalui antar tiket tu...amountnya tak byk ler, minimum cash out ajer ni...

anyway, me dh lama tak buat entry psl Nuff...sbb tak de apa nak diceritakan pun...

me dh lost count...dh berapa bulan me tak dpt BE, rasanya dh lebih 3 bulan blog ni zero BE...BE kan given at random, tak de kaitan dgn UV or rajin buat entry etc (sbb me selalu rasa kelakar bila mana2 bloggers tulis dia dpt BE sbb rajin uopdate blog padahal tak de kaitan pun yg sebenarnya)and rajin cash out pun tak de maknanya--at least it doesn't work for me or my blog to be given BE--until now no BE zero BE yilek BE...
padahal..UV blog ni maintain ajer....dlm 700++ everyday, page view dlm 1200 everyday,...emmm...

tapi alhamdulillah, me suka jer setiap kali dpt cash out...hasil CPC, of courselah amountnya ciput ajer...setiap bln setiap kali cecah RM50, me segera menekan cash out :p, so far every month me dpt ler RM50+, cuma last month tak sempat cecah RM50, this months dh lebih pun RM50, so ujung Dec nanti boleh cash out lagi

tgk blog2 lain dpt BE...of couse lah me jeles ok..tapi me jeles jap jer...then me lupakan ajer bab2 BE...sbb me yakin rezeki utk me Tuhan bagi dgn cara lain :) Insya Allah...:)

note : mode gigih bercomping ;)


14 comments:

Ummi Dania Yasmine said...

at least tiap bln leh cash out...tahniah ye suzz..

CikAnyss' :O said...

interesting ! jom join segmen up follower kalau suka :)
http://blurrr4evablurr.blogspot.com/

mama tisya said...

rezeki mz lebih kt contest yg adiah lg grand2 compare ngan be..tp hasil cpc pn not bad cz bole je cash out

Myra Jay said...

Rezeki Sis dengan Contest Offline yg lebih hebat jumlahnya..

Kalau myra dapat cashout dari CPC dah kira syukur sesangat sbb nk harapkan CPC mmg slow sangat..

Sis ada tip tak untuk dapat amount dari CPC nie?

maszmadi said...

alhamdulilah..ngan CPC pon leh cash out tiap2 bulan kan...

mama_umar_maryam said...

xper mz,enjoy $$ yg dpt ni to the fullest ;)

Nur-nba said...

Sama la, income dari Nuffnang sikit je.. InsyaAllah rezeki akak ada di tempat yg lain. Suka tengok orang rajin macam Kak Suzie, selalu menang hadiah yg grand.

kakyong said...

kakyong cashout utk 10 bulan, the same amt mcm u... berbeza sgt..

rasanya byk blog yg komplen hal yg sama, payment lambat.. mungkin sbb dah semakin ramai yg cash out.

Ms and Mr Red Ribbon said...

rezeki mz mmg kat contest kan? tp betul gak at least bole cash out every month :)

Em's Family said...

rzeki you dalam contest. i pulak akan cash out BE mase birthday i aje hehe

Miss PIJAOSIX said...

Salam...

At least ade gak rm50sebulan, Saya dah setengah tahun baru rm100. Hehee

kakchik@ella said...

Your blog performance consider ok tau adik. byk tu UV. Tp pd KC kan, jgn la kita fikirkan BE-BE tu sgt. Duniawi semua tu. Buat stress jer, suzie. Hihi.

Cik Bambam said...

kita pon dah cash out end oh nov.. x dpt respon pon lagi.. :(

Nana said...

hehe tu la penah ada dgr org kata
rajin cash out bole senang dpt be
sy mmg tak tau sgt pasal be ni apa yg saya tau mmg saya sentiasa je update xkira la ada be ke tak de be

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails