Saturday, 10 December 2011

BIG WINNING | Ipad2 from I love Stabilo Contest @FB/online

Honestly speaking..me tak sangka me akan menang sbb me tau ramai yg join contest ni...POP cuma RM4.99...contest kat FB yg slogan based, most of the times sgt sengit...so me join and forget..

me just submit one entry ajer..., bila me bukak FB wall stabilo semlm ternampak that result akan kuar semlm(jumaat)..so me tunggu2 gak sajer nak tau saper yg menang...tapi sampai pukul 2 ptg, tak de pun result

then pukul 2 ptg semlm mama tisya dtg ofis me..weolls sembang2..dia dtg sbb nak tgk my photobooks collection  :)

then bila me jeling lappy...nampak kat chatbox emenang, bigfoot & dolly sebut nama me katanya ms_sz menang ipad..bulat mata me..cepat2 me check kat FB stabilo..and yes..Alhamdulillah...me won ipad :)


I Love Stabilo contest ni baru je starts..ada 4 round..
so me menang 2nd prize utk 1st round...rezeki sgt2 :)kiranya kemenangan dtg di saat me tak menaruh harapan pun utk menang ;) kira mcm join sekadar join ajer...

contest ni slogan based...me memang ada database slogan khas ie apa2 ajer slogan yg me karang2 or mana yg me kumpul time buat research psl slogan kat google :) and semua slogan2 yg me reka2 kdg2 ntah apa2 pun  tiap kali me cari idea brainstorming slogan...uolls pun boleh kalau rajin...taip ajer "winning slogan" or apa2 yg sewaktu dgnnya, akan kuar mcm2 slogan dari seluruh dunia..so pandailah2 belajar all the techniques, vocab etc..try to make it sounds original..

honestly, utk contest stabilo ni, me guna teknik yg sama mcm masa me menang tv 40 inci from contest Listerine (slogan based gak)...teknik rhyming and ala2 wording yg simple2 tapi honest gitu..of course kena include psl stabilo products + elemen puji2 tapi bkn melampau2 :) my BFF mira ada tulis psl tips slogan ni--masa dia menang cash RM3k contest Maspati


ni ipad2 kedua yg me dpt hasil comping..ipad2 yg pertama (me menang from lucky draw Cetaphil), me jual kat adik bongsu me...so ipad2 yg ini plak...me tanya mr hubby, katanya this one kita guna lah plak :) kalau ada rezeki lg lps ni..ada lg 2 org adik me dh booking nak beli (of course bkn market price tapi special price ajer sbb adik beradik kan:) )

note : 4th winning for December 2011


15 comments:

mama tisya said...

tahniah....mmg best cz spend tk smp 10 hengget tp dpt adiah beribu

▪imie fatima▪ said...

tahniah dear,wah u slalu lucky kan,tq juga shared tips buat slogan..

POSH76 said...

hebatla...tahniah!!

mama rifQy said...

Ohg macam tuh ye nak dapatkn slogan yg best..leh try blaja dr sifuuuu..hebaatttttt la MZ!! Seyesssssssss

AyuArjuna BiGoshh said...

wahhh suzzz mng lagi...tahniah tahniah

Gieyana said...

Congrats n hepi for u! Berkat penat lelah..:D

Em's Family said...

Congrats!! I cari 4.99 punye I love Stabilo ni tak jumpe2 lagi.. tak tau nak dapat kat mane.. anyway congrats!!!! happy!!

Cute MuM said...

Tahniah sis.. N tq for the tips.. ;)

Chekgu Azrine said...

Tahniah MZ

SyUhAdA said...

siyes bes..thniah lg skali mz..

Aidah said...

wah menang lagi...
tahniah sis.. =)

Ummi Dania Yasmine said...

Tahniah suzz!!!! :-)

mummy_ayu said...

wah best tu..congrats!! rajin la kak suzie nie..Ayu nie bab2 contest memang liat..congrats ye kak!!

Joel Leslie said...

gilerrr! tahniahh kak! ;) murah rezeki tu!

pacubob said...

tahniah...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails