Friday, 23 December 2011

my mom sebagai pengkritik my blog

i called my mom this morning, and my adik2 told her what I wrote in my blog--about my winnings tu...actually my mom memang ikuti apa2 jer yg i tulis kat my blog ni...

so my mom kata, tak pyhlah i citer everything psl yg i menang..kot2 ada org jeles/irihati/hasad dengki ker apa kan...emm..tujuan me tulis kat my blog sbg kenangan indah dan catatan my diary sebenarnya--wpun me tau once me tulis kat blog, semua org boleh baca...

harap2 me tak buat org jeles or meluat bila me tulis benda2 psl my winnings tu...me tak de niat nak riak or menunjuk2--berdosa kalau me riak--(apalah sgt pun tak de makna nak riak2) and tak de pekdah pun nak buat gitu..

note : mode serba salah...:( - me tak pernah say no apa2 ajer yg my mom suruh..dan me sgt2 percaya dan yakin, segala apa yg me kecapi hari ini adalah berkat restu doa my mom...


28 comments:

me suya said...

entah la MZ.. maybe ade kot org macam tu.. Tapi reason suya selalu sggh sini pun sebab suka baca pasal ur winning

Ummi AmnaAmzar said...

MZ pembakar semangat utk org2 yg suka berblog n join contest..teruskan..tp cakap dengan mom baik2 reasonnya..lgpun ni mmg blog contest kann.. sekadar pandangan iza to MZ.. :-)

MrS. F!zA said...

hihi sy pon kdg silent reader..mmg suka sgt bca entri winning mz..

Cik Bambam said...

kak.. even kita x cerita apa2 pon ada org nak dengki khianat jugak.. at least akak cerita mcm nie.. ada jugak jadi kan bahan pembakar semangat nak join contest ke aper.. :P

mama tisya said...

best bc entry kemenangan MZ..kira mcm pembakar semangat utk kwn2 lain join sama

cikpia said...

so far memang me selalu tulis JELESNYA!!!

memang la jeles, u menang macam2. tapi nak dengki tu tak kot. i ok jer baca about all ur winnings. teruja pun ada nak baca. he he....

Wansteddy Tales said...

alamak! sama wo dgn apa yg emak Wan bgtaw. Sbb tu wan kurangkn entry menang2 ni perasan kan? kekeke... pehtu pesan mak, toksah dah la citer private tu masuk blog. nnt ada2 je org xsuka. haih... jujurnya apa yg mak ckp tu tepat sekali. 1st terkena bab kerja design2 smpai xde mood langsung dah nk buat kerja blog design ni. 2nd terkena pasal contest dgr khabarnya wan dah terkena khianat haha... sahih xsahih xpastilah pula. apa pn rezeki tu Allah yg tentukan. rasa xbesh xtulis psl menang cnts ni. bkn sbb kita nk riak, nk menunjuk, sebaliknya sbb nk kongsi rasa, kongsi info juga ^^ Tahniah atas kemenangan berganda2 kak suzi. semoga menang lebih bnyk dan meriah lagi. ok ow... ni hutang hadiah dgn kak suzi ni blm bagi lagi ni camno? hahaha...

Huda said...

eh, pada i it's ok kot u tulis, sebab i suka datang sini dan nengok u menang hadiah,i jadikan apa u menang tu sebagai inspirasi..:)

juelee said...

huhu org dengki ni ada di mana2 kak.. remember my entri baout anon yg leave such hurtful msg? hu padahal my blog takde la tulis apa pun, paling2 tulis ektibiti anak banak..

tu pun jd isu... so yg penting niat kite.. suke je dengar cete mz menang, jadik pendorong tok join contest

azelyusoff said...

MZ sumber inspirasi pada orang yang baru nak start dalam contest ni. tapi kdg2, tak boleh lari drpd org yang bersikap negatif ni. kat mana2 pun ade jer yang dengki.

Ummi Dania Yasmine said...

Suzz, rambut sama hitam tapi hati lain2 suzz. Ada benar jugak kata2 yr mom itu. Sebabnya i pun kekadang ada perasaan jeles kat u tapi i tukarkan kepada pembakar semangat i untuk menang lagi menang lagi....ada orang akan ada hasad dengki je. Pastu dia pendam jer....depan kita memang la kemain baik. Dalam hati....we don't know....err i pernah jumpa orang gini suzz. Muka cantik tapi hati makhaihhh penuh dengan hasad dengki so berhati-hati....

Ummi Dania Yasmine said...

Tambahan suzz...

Depan kita kemain cakap yang baik2 ajer. Belakang kita dikatanya i... ye lah ena tu surirumah boleh le menang. Banyak masa kat rumah. Padahal rupanyer dia pernah hantar contest itu ini tapi tak pernah menang.....tu pasal dia sangat jeles dengan i.

Em's Family said...

susah jugak MZ.. my father pun gave the same comment too.. tapi i cume cakap err.. "laki kate ok je" huhu..

Nana said...

kalau ada org meluat lantak la kan mz..
kita nye blog
kita nye suka
sape suh dia baca klw meluat kan?

♥ Elin ♥ said...

rasanya x salah kot untuk share...sebb kadang2 kamu pun ada bg link untuk mereka join apa2 contest kan...
so far 4 me....benda nih biasa. as long kamu tau apa yg kamu tuliskan/.
:) im proud of u sebb selalu menang.
ini dikatakan rezeki.

Salina@IbuAqil said...

Kita tumpang gembira MZ atas semua kemenangan tu.. ;) Rezeki msg2 kan.. ;D

Cute MuM said...

cute mum pernah jgk dapat kritikan dr mak pasal benda nie.. tapi sekarang die dah tak kesah.. sebab tau yang anaknya suka bercerita kat blog walaupon benda kecik kat rumah..hihi..

bagi cute mum mungkin ada yang berperasaan macam tue, tapi ada juga anggap ia sebagai pembakar semangat.. seperti yang tertulis kat entry me arini..

disebabkan entry kemenangan oranglah buat hati tertarik join contest..

kepada mak MZ:
jangan salahkan MZ.. apa yang MZ tulis mambantu saya mengubah kehidupan sekarang.. dapat merasa benda yang kami sendiri tak mampu miliki..

AyuArjuna BiGoshh said...

hehehe...ni antara reason sbb i kadang2 malas nak reveal..my sis pun sound i jugak....huhu

SyUhAdA said...

mybe ada kot..tp syu suka je baca blog mz esp n3 mz mng ape2 pon..suka bila baca..

Gieyana said...

Betui lah MZ..kdg2 serba salah gak nk buat entry..me pon dh cut down benda2 yg da unsur2 riak..walaupon pd hakikatnya kita x bmaksud sedemikian tp kena think bout others gk kan..
Sometimes me tpikir kot2 dh x da nnt..tulisan kt blog tue sedikit sebyk penyumbang pd diri kita di 'Sana' nnt..

Pendpt me, x salah bkongsi..myb gaya penulisan perlu dperbaiki..(Peringtan utk diri sendiri juga)

Neway, moga yg terbaik milik u + bersama k..

radziah AR said...

pada saya, entry mz membakar semangat. tapi tak dinafikan, realiti kehidupan terutamanya kaum kita, ada (bkn semua) yg lbh kpd irihati. saya sendiri kehilangan laptop peribadi (dicuri saat 2hr lagi dateline pendaftaran pep.) kerana memegang jawatan S/U Peperiksaan. sampai skrg ada sahaja orang cucuk suruh bagi jwtn kpd org lain krn banyak tugas kena buat. ... manusia...
utk mz, saya doakan sentiasa lucky.

Sidratul Muntaha said...

mz
mak mz gerak hatinya kuat
sbb tu dia tegur..
ikut sajelah..
niat kita sebagai manusia selalu kena salah erti,.
buat masam ni,iut jerlahkan kate org tua.
tkut bila kita langgar,mcm2 hal berlaku.
nak2 yg menegur tu yg melahirkan kita.

Chekgu Azrine said...

yup.. setuju dengan MZ cakap.. yg penting our intention to write or to blog.. niat tu no.1..

-atiQah- said...

kalau sy, bila baca entri MZ menang mcm2, sy jadi bersemangat jgk utk bercontest. hehe. tp takde rezeki lg utk menang. ;)

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

kdg2 info contest pun saya dpt dari blog mz. lg seronok bila tgk mz menang. semangat tau

kakyong said...

nak mendengki tu tidak lah.. cuma jika kerap2 sgt n3 winning jd malas jugak nak jengah.. ikhlas ni kakyong cakap
kdg2 kakyong expect n3 yg lebih bernas.. ;)
apa2pun memang berbaloi usaha & kemenangan u.. tahniah..

my 2sen only..

*∽ IZAN ∽* said...

alamakkk... tak terasa cam tu pun! (jeles, phd etc)
selalu tumpang teruja kalau tengok MZ menang apa-apa tauuuuu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

me pun jelez :) tapi tu sebagai pembakar semangat nak join contest offline tau ! tapi kata2 mak ni, mendalam kan :) tak ikut serba salah pulak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails