Thursday, 15 December 2011

Hotel Grand Continental Melaka | tak 'segrand' namanya

masa me cuti2 Melaka for 3d2n tu, me stay kat Hotel Grand Continental, located at Jalan Tun Sri Lanang (dekat aje dgn River Cruise).

me book hotel ni via Agoda (online), harga pernite RM150, so 2 nites jd RM350 sbb tax RM50, hotel ni under 3 star classification.masa me booking tu, dlm otak me, bajet me ialah hotel yg bwh RM200 pernite and lokasi dlm town, and tak nak yg 2 or 1 star. so last2 amik hotel ni.

me amik superior room...may be i got too high expectation kot...so hotel ni tak meet my expectation lah...

bilik superior tu...daif gitu...perabot sgt usang, tv zmn kuno, carpet buruk (teramat faded), air cond tak leh control suhunya (ala2 centralised), tak de plastik utk isi baju kotor, toilet seat ala2 kuning (ada stain), and tak de fridge dlm bilik....lif ada dua, tapi satu rosak, so cuma satu lif ajer yg berfungsi.

and yg paling me tak tersangka--swimming pool kat rooftop nya...tak de pool utk kids...ada utk dewasa ajer....rasanya sepanjang2 pengalaman me dok hotel, ni 1st time dok hotel yg tak de pool utk kids...

satu lg, car park sgt limited, ala2 berebut gitu...selalu rasa risau kalau kuar and balik mlm, car park dh penuh...tak tau nak park keta kat mana

tapi ada gak sdikit plus points about this hotel...cthnya...harga mknn ala carte for lunch & dinner are quite affordable, so tak risau kalau mls kuar cari mknn kat luar (weolls dinner kat hotel--nanti me buat entry lain)..and dpt complimentary newspaper every morning, and toiletnya ada hose pipe (penting bagi me)

definitely this is my 1st stay and last lah...kalau dtg melaka lagi..of course tak mau dh stay kat hotel ni :p me pernah stay kat hotel legacy(menang contest hokeyy)---memang rating tinggi sikit 4 star rasanya...and everything excellent--of course rate pun mahal lagi lah dari 3 star hotel kan ;)

sekian review psl grand continental

pics hasil digicam--sgt teruk quality pics sbb time ni pukul 7 mlm ie slps kami check in 
weolls dpt 2 katil single sbb ni jer yg ada..bilik semua penuh



note : weolls tak posing2 dlm bilik sbb bilik sgt daif...kalau bilik cantik, memang kami suka posing2 dlm bilik heheh


18 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmm...cam tak maintain "bintang" jer hotel ni kan...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

tak best kalo tak de kolam renang, kita takat ni semua ok je la, kadang2 tak leh nak jangka benda2 camni kan...caj leh tahan mahal gak tapi service tak bagus tu yang tak syok...kita pasni hubby kata kalo pi bercuti cari hotel biasa je sebab nak wat tempat tido je, selebeynya berjalan sebab kami kalo dapat pi jalan dari pagi ni, sampai pagi esok baru balik....so balik hote memang untuk tido je la

Mama Mirza said...

ok... noted...

Nana said...

xpernah lg stay sini
sekali je penah tido kat melaka
tu pon amek bajet otel hehe
sebab memasing g melaka sebab nk makan ikan bakar punye pasal

rahayu said...

Ye ke daif macam tu....geram pulak rasanya..memalukan negeri melaka bandaraya bersejarah...memalukan org melaka je...keh3

amiey lee said...

hai mz.. alhamdulillah masa kta stay kat hotel ni..segalanya ok..

http://dvillahati.blogspot.com/2011/07/hotel-review-grand-continental-melaka.html

Zie said...

Kena tukaq nama hotel lah ni...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila penah keja kat melaka time2 bujang.. hotel dia ok.. tapi sesungguhnya lupa nama hotel.. asam pedas dia fuh!!!
kolamnya besarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ijah EmoTemo said...

hehe dulu ijah duduk situ ok je. but ijah klu pergi melaka ijah paling suka duduk hotel naza. serius best sbb mcm duduk dlm appartment deco dia hehehe.

Sidratul Muntaha said...

huhuuh
rasanya mmg standrd gitulah kot mama?
aritu kami lepak summit hotel,bm...
rate 3 hari 2 mlm dlm 3 ratus lbih jer..
tub ade..
plastik tuk isi baju ade
gayung ade
tub ade
kolam kat atas pun ade tuk dewasa and kanak2
alhamdulillah..
even tv bodol2 pun,astro ade..
mcm usang jugak tapi paper and service?!alhamdulillah..

Ummi Dania Yasmine said...

Suzz....sesungguhnya hotel Superior u ni LAGI best dari Superior i di Bukittinggi, Indonesia!!!!!! Much Better Suzz....

Ummi Dania Yasmine said...

Kalau nak bandingkan hotel Kharisma kat Bukittinggi ni, i rasa hotel u ni sangat ok...

http://ezna-daniayasmine.blogspot.com/2011/12/hotel-kharisma-bukittinggi-vs-hotel.html

SYANI said...

Saya pernah duduk Bidara Puteri Melaka. Lagi hampeh dari ni.. dah le kotor, busuk & scary. Memang 1st & last le.. [Tempat berlakon citer Tower 13]

Ryha Feyzal said...

kak suzie,

next time kalau pegi lagi, ryha suggest ke Casa del Rio. Bilik kat situ best. Dekat dgn river cruise jgk.

Chekgu Azrine said...

ok.. dah tahu lepas ni kalau nak g melaka.. hotel ni out!!

kakchik@ella said...

KC paling tak suka grup hotel rangkaian Grand Continental nih.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

boleh blacklisted la hotel ni. nak cuti2 tahun depan ke melaka.Insya Allah

deqlis said...

oic MZ duk hotel nie...deqlis balik hari...sampai ptg Ahad... Ahad tgh malam tu jugak terus balik KL...walaupun Isnin deqlis cuti, en hb nk rehat satu hari..sebab dah kepenatan 2 hari tue berjalan2x... mula2s mmg nak menginap hotel semalaman jugak...tp weools tukar plam plak...lps makan malam kat tepi sungai Melaka tetiba idea nk merentas MELAKA-KL di waktu malam...:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails