Friday, 30 December 2011

This is how CREATIVE SIGNATURE means...perhaps

jacker creative signature contest...me tak join contest ni sbb tak reti nak buat siggy and tak sempat suruh adik me tlg buatkan sbb me tak balik kelate time contest ni berlangsung

ni me amik kat FB jacker....


emm...seems that creative signature means that u got to deco2 ur entry, and make it like scrap book, laminate, frame, kalerful etc etc...kira art worklah...the more meriah u do it, the better :)<--- ni salah satu trick and tactic utk tarik perhatian judges especially kalau entries beribu2 forms...

different organizer different criteria...no harm trying anyway...:) may be it won't work in all contests (coz it might be disqualified or not considered pun bab2 deco2),  but it works in SOME contests, i guess..i pun baru jer sedar bab2 deco2 ni...and not so good at scrapbooking honestly...

utk jacker contest, my comper fren, wansteddy won RM5k cash, my fb comper fren, nama yumie lufya won RM20k cash!!! i bet they must have deco2 their entries ;) no effort no win...

note : nak kena mengkreatifkan diri ler nampaknya ;)


9 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

oooo..kena kreatif2 deco2 dan colourful cam tu ke...ingatkan sign jer ikut kekreatifan masing2...hehe..

p/s: ayu kenal lufya tu masa sama2 parents baby catwalk kat Jb ..anak dia dapat no 2, ayyunie dapat no 3..sanggup datang dari kelate ke JB semata2 nak join contest tu....memang comper habis..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ohh sampai begitu sekali rupanye..
mmg perlukan kekereatifan dan usaha yg lebih..

me lg la lgsung x reti siggy2 ni..
sbb tu x pernah join contest siggy sbb tau x kreatif lgsung..

Wansteddy Tales said...

Jujurnya wan buat simple je. Form xde n berhias bagai nak rak. Kalau ada plan pn kena pk masak2 cnfirm xsmpt sbb wan buat last mnt. 2 mngu tarikh tutup baru terhegeh2 isi form smpi lenguh tangan. Tu pn lg bab nk lukis siggy tu. Pada wan myb juz mayb, siggy contest base kreatif pd artworknya bkn pd presentation form kita tu. Kecuali
Lucky draw. Sesetgh form mmg worth it kalau kita deco2. Kalah menang lain citer hehe... Sbb nama pn lucky draw. Xsemua penganjur pndg pd rupa.

Lin Azlina said...

tu ar psl...sy pun ader gak deko2 tp tak bertuah pun...kena improve lagi ni

Zuraida Rahim said...

Serious x tau kena kreatif camtu sekali. I join that contest tp hantar form saja.. mmg patut pun x menang.. TQ MZ for the tips

Em's Family said...

mak aii.. i know we have to do creative thing to attract judges but at the same time, i tak sangke la sampai sebesar itu orang buat huhuhu... tak pe, lepas ni kite buat je, kalau rezeki ade tak ke mana

AyuArjuna BiGoshh said...

ni kira simple jer..cuba tgk BH punya...i pernah interview owg yg mng barang kemas..die perabis 280 utk frames ajer

Cute Mum said...

ada gak tengok kat fb jacker..
barulah paham apa yang diorang maksudkan deco entry..
kalo tak blur semacam jer..

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

kalau byk sgt entries, better deco2 la. nak2 plak kalu form tu cenonet jer. tampal la atas kertas besar sikit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails