Wednesday, 21 December 2011

berat mata memandang | from "her" i learnt to appreciate "him" more

"her" refers to nur... me selalu bergenang air mata setiap kali singgah kat her blog :(--betapa dia sgt2 merindui arwah suaminya...dan org lain melihatnya sbg seorg wanita yg tabah tapi hakikatnya ...dia luahkan isi hatinya at her blog...me hanya mampu mendoakan yg terbaik for her and her 2 kids ...

"him" dlm tajuk entry me ni refers to my hubby...

sbb being a typical wifey...kdg2 time mr hubby buat benda yg me tak suka/tersilap buat something dgn tak disengajakan or buat me jd sedikit marah...me cepat2 remind myself..to accept, forgive & forget and tak perlu nak besar2kan benda remeh-temeh...as i still have him around to be part of my life..to love me, to love my kids...(tak leh imagine if i were to lose him mcm yg nur alami..wal iyazubillah)...

lg pun i bukanlah perfect wife or tak de mistake, so no point i nak marah2 time mr hubby buat something yg buat me nak marah :p to err is human kan..me pun ada jer buat mistake or buat something yg mr hubby jd marah or tak suka (harap2 tak kerap lah kan me buat mr hubby marah2 or apa2 yg dia tak suka ;) )
motif entry ni : bermula ptg ni mr hubby jaga anak2 sbb me outstation (kena overnite kat tempat kursus)...betapa me sgt menghargai all his sacrifice...his love for our kids...mr hubby siap amik cuti esok & lusa sbb nak jaga anak2 ...


16 comments:

amiey lee said...

agreed - hargaila orang disekeliling

Chekgu Azrine said...

yup..MZ.. me kadang2 selalu fikir benda yang sama.. sebab Mr Hubby now sangat busy..really miss him so much.. tp sebab kerja kan.. nak wat camne.. huhu

AyuArjuna BiGoshh said...

smlm pun me baca tentang luahan hatinya...sedey rasa sangat...sesungguhnya 4 tahun perkahwinan singkat begitu bahagia dan harapnya tetap utuh ikatan itu sampai bila2...

tgk muka kekwa lagilah rasa sedey :(

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

baru jerk follow blog nur, sedeynya baca kisah dia..sedey sgt kehilangan org tersyg.

sedangkan lidah lagi tergigit inikan pulak suami isteri. dlm hubungan suami isteri ni mmg kena byk bersabar dan bertolak ansur.

ibuayu said...

Kita kena hargai apa yg kita ada kan..lepas ni ibuayu pun kena kurang bebel sikit

Cute MuM said...

sis outstation eh..
kami pula next week kena tinggal..
daddy dania pergi kursus..
1st time kami kena tinggal berdua..

mama_umar_maryam said...

btol tu mz,kdg2 asek nk marahh jekan..isk2,dose2..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

i was crying while reading her story! tak dpt bygkan if maera in same shoes. dia sgt kuat. T__T

cikpia said...

sometimes kita lupa untuk tunjuk kat seseorang tu bahawa kita sayang kat dia. and bila seseorang itu dah tiada, then only we realize that it's too late to do so......

Lelord said...

selamat berkursus...
hmmm i pun kadang ada gak perasaan marah ngn darling tp x penah lama.. so far paling lama setgh jam, i akan senyap dia senyap gak pastu kami baik. aduhhh i pun x leh bygkan kalau dia takde dari i

Peri PiA said...

byk yg kena belajar,erti tolak ansur pengorbanan dan sebagai nya

azura samsuddin said...

sejak blog mawar sis bgtau ritu, mmg zura ikuti n mmg sgt sedih ... kdg2 tu bergenang air mata bile baca luahan rindu seorang isteri terhadap suami ...

Nur-nba said...

Memang sedih bila membaca kisah beliau. Hargailah insan yang kita sayang, selagi kita masih diberi peluang hidup bersamanya.

Adyshariz said...

setuju..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

setiap hari dalam perkahwinan adalah proses pembelajaran.. suami isteri menerima kekurangan & kelebihan masing2.. setiap kali ila naik anagin ila akan bayangkan kehilangan dia mcm mana yang ila rasa sepanjang ila pg outstation 17 hari..mz tau kan ila pg mana?? mmg terasa sangat hubby takde kat tepi nak gaduh2.. tengok semua org jalan2 dgn partner kat sana buat ila nangis je bila hubby&anak2 takde.. setiap malam tdo bukak hp yg ada record hubby&anak2 .. bukak la sampai ila tertidur...

kakyong said...

kakyong pun ada follow n3 mawar.. silent readers jer.. sedih & sayu.. sayu bila teringat kan kekwa & embun.. semoga mereka menjadi anak2 yg bijak di samping ibu yg tabah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails