Thursday, 8 December 2011

'ter'nangis di pagi hari

me & kids biasanya bgn seawal jam 5 pagi...sbb tido awal kan..pukul 9 mlm dh zzzz
anyway, bgn pagi, rutin hidup me..iron bj mr hubby, then siapkan beg sekolah anak2, then mandikan my kids, siapkan diaorg, then me sendiri mandi, solat subuh
sambil2 tu me memang onkan tv3 (tv murah dlm bilik tido)--harap2 dpt menang tv lcd nak letak dlm my bedroom :p
anyway, pg2 ada mcm program on air kat tv3, mostly ulangan
kebetulan pagi ni, ada rancgn ulangan Bersamamu...sgt menginsafkan kalau tgk rancgn bersamamu...most of the times me akan nangis sbb sedih :(

and pg ni ternangis gaklah..citer psl seorg perempuan/isteri yg jadi mangsa terbakar/melecur seluruh tubuh+muka sbb gas bocor...memang sedih tgk muka dia yg cacat sepenuhnya, semua jd melekat gitu..and she's got a baby umur 3 thn :( anak dia pun takut tgk wajah dia ...:( memang takdir yg pahit....and her parents plak miskin tegar--keje cleaner+guard ajer...kesian sgt ....kos perubatan dpt derma dari public...memang dh few time operate..tp of course takkan dpt balik mcm wajah asal..tak nampak plak her hubby time rancgn ni..me tak tgk from beginning citer..

note : Ya Allah, jgnlah Engkau dugaku dgn ujian2 yg maha berat yg mana aku tidak mampu hadapinya....
---betapa bertuahnya hidup kita...me & uolls....sbb ramai lg org2 yg sgt malang dan kurang bernasib baik dlm hidup....syukur Alhamdulillah atas nikmatMu Ya Allah...


14 comments:

Kak Aya said...

sama la MZ, kak aya tengok minggu lepas, mungkin yang MZ tengok pagi adalah siaran ulangan.

perempuan tu cantik sebelum ni..tak boleh tahan tengok penderitaan dia tu..semoga dia diberi kesabaran yang tinggi dan cepat sembuh

Huda said...

yup..kita pun sedih, kita pun nengok gak, kita pun tak sanggup diduga gitu, kesian kat anak dan mak dia..

anisalya said...

lain orang lain dugaannya. pernah tgk dlm nona kot psl a woman ni kena simbah asid kot. melecur teruk jugak. ada anka. suami yang jaga dia sampai terpaksa berhenti keje suaminya sbb si wife ni depressed teramat. sampai satu tahap dia rasa nak bunuh diri. tp suami yg banyak tenangkan dan sabarkan dan ingatkan dia yang dia ada anak. suami dia still perlukan dia. suami dia last2 dpt bantuan bukak kedai 1 Malaysia.

Mama Mirza said...

saya pon sama.. tokleh tengok mende sedih2.. mesti nak meleleh ari mata... Alhamdulillah.. semoga kita diuji dengan apa yang kita mampu tanggung.. Amin..

mama tisya said...

mmg sedih kalo tgk rancangan bersamamu..aritu tgk yg dlm nona psl seorang wanita kena simbah asid..anak die pn takut nk dekat..nasibaik suami die tk tgalkn die..still jg die..sedih kn..smoga kita dilindungi

azlin mrs'Hairil said...

alyn pun menitis air mata tgk kak..x silap laki die hilang mcm tu jer..die kena mcm tu pun sbb tlong laki die kat workshop..sedih sgt bile part anak die lari bile die nak dukung tu..sedih sgtkan.

L said...

xlayan bersamamu, sebb hati ni mudah kesian kan orang.. huhu

jom baca kejap.=0
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

amiey lee said...

huhu tak tgk tv pepagi...sbb bagun kul 5.45...nk kuar umah kul 6.30

Em's Family said...

ya, i pun tengok cerite tu separruh jalan, emir 10 kali tanye wat happen to akak tu.. kesian kan alhamdulillah dengan ape yang kite ade..

Chekgu Azrine said...

hanya berdoa kepada mereka..

cikpia said...

bersyukur dengan what we have.... me jarang tengok bersamamu. sebab kadang2 takut timbul perasaan yang tak sepatutnya.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila bangun tak seawal mz sebab tido lewat.. barang anak2 semua siapkan malam tue

Salina@IbuAqil said...

Syukur alhamdulillah!! Betul sis, ramai lagi yg tak bernasib baik seperti kita.. ;)

Oyis said...

menginsafkan... sesusah2 kita, ada lg yg lebih susah drpd kita.
ps: hebat la MZ bgn paginya!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails