Wednesday, 27 July 2011

Awan mendung berarak pergi

ever since me & family balik msia ie dh 3 bulan setengah pun, mr hubby has been all out  for job hunting...and realitinya, tak senang nak cari keje kat Msia ni...byk2 keje kat paper tu, kebykannya tak fit dgn qualification, or location yg tak practical utk commute...

and for my family, memang tak leh survive if one of us is not working...so by 3 months and half, our savings (buffer) pun dh licin..Tuhan ajer yg tau betapa sukarnya kehidupan di KL ni, when everything needs money...dgn petrol yg harganya sgt mahal..dgn bil2 yg melambung2..lara hati hanya Tuhan tempat kami mengadu...

then, semlm, mr hubby dpt confirmation, his former workplace panggil utk dtg keje balik dgn company tu..jwtn yg sama  sblm dia resign and ikut me pegi UK dec 2009 ...

Alhamdulillah, setinggi2 kesyukuran ke hadrat Ilahi atas segala kurniaanNya. me sgt bertuah sbb my family sgt2 supportive, tak putus2 mendoakan+solat hajat utk me & my family
anyway, me doakan agar kita semua sentiasa dilimpahi rezeki dari Allah SWT..Amiin

tq sbb sudi baca--sekadar entry luahan hati di pagi hari

note : ari ni 1st mr hubby start keje :)


33 comments:

CIK JATT said...

Alhamdulillah. rezeki menjelang Ramadhan. rezeki anak2:)

mummy_ayu said...

alhamdulillah....all the best to ur hubby!!

puan nina said...

alhamdulillah..berkat kesabaran dan doa =D moga murah rezeki sentiasa..

MRS. K said...

^____^

ajumohit said...

syukur sgt2 mz, setiap ujian tu ada hikmahnya kan, semoga mz skuarga dikurniakan and dimurahkan rezeki selalu....

Huda said...

amin. rezeki Allah tentukan kan kak..moga semuanya berjalan dgn lancar :)

azura samsuddin said...

alhamdulillah sis, mendung dah berarak pergi, mmg kat malaysia ni kalo sorang je yg keje belum tentu ble survive nak hidup, lebih2 lagi dgn situasi yg mcm2 skrg ni, kalo betul pun sorang je yg keje mmg akan boleh survive tp mungkin cukup2 saje ...

CaDLyNN said...

congrats too hubby MZ..rezeki ade dimana-mana.. :)

AyuArjuna BiGoshh said...

me doakan yang terbaek buat u n family :)

♥MAMASYAZA♥ said...

syukur alhamdullillah. memang le kalo sorang aje yg bekerja, memang susah, yang dua org bekerja pun kdg2 masih tak cukup, dengan nak bayar keta, umah, belanja seharian, fuhhhh macam2. duit kluar cam air ja.

amiey lee said...

alhamdulillah..rezeki sebelum ramadhan... semoga keluarga mz sentiasa dilimpahi rezeki dr Allah...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alhamdulilah mz.. semoga kehidupan mz makin mudah..insyaallah hubby pun dah dapat keja, tak lama lagi mz pun dah confirm dapat dr tue.. semuanya akan mudah..pengorbanan mz& hsbd insya allah berbaloi..teruskan berdoa.. insya allah

Aku Ibu Muda said...

congrats...nasib ada saving ye MZ...

mama tisya said...

alhamdulillah hubby mz dh start kj..ye la dk kl ni kos tgi

Cute MuM said...

memang pon.. bukan senang nak dapat kerja.. suami cute mum pon pernah 1 bulan tak kerja.. alhamdulillah dapat company yang bagus sekarang..

tahniah.. semoga kita semua dimurahkan rezeki.. :)

Mama Balqis BPB said...

Alhamdulillah...rezeki keluarga MZ

KSWSK said...

rezeki menjelang bulan yg penuh rahmat dan keampunan tu...

-atiQah- said...

Alhamdulillah..tahniah utk MZ sekeluarga..my brother pun mgkin akan mengalami nasib yg sama bila dia balik dri UK tahun dpn. di UK, kerja biasa2 pun takpe. dpt hidup. living cost tak tinggi. tapi di mesia, living costnya berkali2 ganda dari UK. dh la gaji ciput.

Cik Tqah said...

Alhamdulillah.. mmg susah nk cr keje kt Malaysia ni.. huuu..da penah rs

OMR (Rose) said...

Alhamdulillah, syukur! 'Allah maha mengetahui sejauh mana hambaNYA mampu menerima ujianNYA' ^_^...saya doakan semua urusan dipermudahkan selepas ni.

Jom join, tinggal 4 hari je lagi (x termasuk hari ni)

OMR-Nak-Bagi-Hadiah

b a m b a m ' s said...

Alhamdulillah.. dpt gak keje kan.. sengaja tuh Allah nak duga.. :)

Chekgu Azrine said...

Tahniah to ur family MZ!!

Ummi Dania Yasmine said...

allah maha besar, allah maha besar :-)

ADEEYA said...

Alhamdulillah :)

Nana said...

mmg btol mz
ssh nak cr keje skang ni
bsyukur la kita ni seme yg ada keje kan
sebab ramai org kt luar sana yg menganggur xde keje

deqlis said...

alhamdulillah rezeki Allah beri...
tahniah..

Myra Jay said...

Alhamdulillah dah rezeki dapat balik keje tmpat lama..
BTW tahniah ye..

MamaYatie said...

alhamdulillah! good news tu..betul sesangat MZ, dah over 1/2 year ni duk carik keja lain tp susah tul nak dpt yg sesuai..opss!! teettttt

tiefazatie said...

syukur la..murah rezeki...=)

Ya ALya said...

syukur.....alhamdulillah.....amin......

MamaRifqy said...

dugaan kan ?alhamdulillah..rezekii..me tumpang hepi

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

alhamdulillah dah dapat keje suzie, la ni emmang susah nak cari keje kan..

Fana Flora said...

alhamdulillah. semoga rezeki keluarga MZ semakin murah. amin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails