Saturday, 23 July 2011

Tengah syok usha2 barang kat Watsons, ada orang tegur MZ...

tghari td lps amik my zharfan kat Smart Reader, weolls terus pegi Jusco AU2--cuci2 mata sambil beli apa2 yg patut :)

then me masuk Watsons kat dlm jusco AU2 (lps siap mkn2 kat pizza hut)..tgh dok belek2 brg (sambil usha borang contest :p), tiba2 ada org tegur--ni mama zharfan ker..ish ish ish terkejut badak me --nasib baik tak terlompat2 sbb terkejut :p...saper plak yg tegur me

dia nampak me mcm blur2 sbb siyes me tak kenal org yg tegur me tu..dia pun dgn segera introduce herself, "saya wife jaa... (sebut as JA-A)"then me masih blur2, me kata jaa yg mana..dia pun sebut nama penuh "ahmad muzahar" yg suka join2 contest tu...then me terus ler ingat heheh..jaa tu pernah dtg UIA sbb dia dtg antar hadiah yg dia tlg collect utk me, tapi benda tu dh lama dh...berlaku sebelum me pegi UK..tu me mcm ingat2 lupa :) tapi  terus ingat lah, sbb nama unik gak..jaa

me sempat ckp, lawa wife jaa ni--memang cantik pun orgnya :) dia dok tgk2 vitamin, sbb her 2 kids nak beli vitamin :) then wife jaa ckp, dia ni silent reader blog me :) dia tak pernah komen2 sbb dia bukan blogger :)

heheh silent reader blog me rupanya :) then me teruskan misi me usha2 brg kat Watsons, then me ckp, kirim salam kat jaa yer :)

sekian citer MZ utk ari ni :)

uolls pernah ker tiba2 ditegur oleh org yg tak dikenali..then rupa2nya org tu kenal kita melalui blog :) :) me susah nak cam  blogger sbb me rasa most of the times muka kat dlm pic tak 100% sama mcm kat luar/live kan :)


21 comments:

Chekgu Azrine said...

hehehe..tp kalau jumpa MZ payah xcam.. kompem cam.. MZ suka senyumla..

Nur-nba said...

Belum pernah lagi.. Teringin nak jumpa rakan2 blogger terutama kak Suzie.. Tentu peramah orangnya kan.. :)

Bella Enveeus said...

saya tak pernah kena tegur kat luar coz dlm blog mana letak pic.. ekeke.. jaaroquai ye? hehe.. any new wins? saya masih menanti rumah jatuh ke riba.. :P

mama tisya said...

pernh gk org tegur tp kita tk kenal org tu...slalunye time shopping jcard cz kita slalu shopping time jcard...yg tegur tu org2 dlm forum cz dlu kita aktif dlm forum...tp kdg2 ada yg nmpk tp segan nk tegur then die akan update kt blog ckp nmpk kita kt somewhre...hehehe..

MamaJue & PapaMimi Story said...

kalo saya tegur kak suzi ni agak2 kenal tak?? heheh suka baca entry kak suzi.. :)

Ummi Dania Yasmine said...

me pernah ditegur oleh staff stesyen minyak petronas puchong gara gara masuk majalah keluarga...hihihi

SyUhAdA said...

aah..tu la..muka agk lain ar..

Salina@IbuAqil said...

X penah MZ.. Tringin jgk nak rasa mcm mana rasanya.. Stakat ni x brjodoh lg jumpa silent or x silent reader ni.. Hihihihihi

ajumohit said...

Glemernya kak mz... Klu saya msti mntak bgmbr hehe

MamaYatie said...

hehee..mcm hari tu terserempak ngan Nad Mama Zakwan, masing2 cam anak..bukannya maknya..boleh gitu?

*∽ IZAN ∽* said...

pernah jumpa blogger.. tapi tak confident nak tegur lepas tu balik menyesall ha ha

waalllaa! said...

mama dah jadi cam artist dah kan? hehe..glamer gitu.. semoga di murahkan rezeki selalu..have a good day!

larra said...

hi kak..... nisa la ni. tergerak nk bkk blog akak mlm ni sbb dok pikir pasal hal kt watson td tula... nisa pun x penah jumpe blogger kt luar. akak la 1st blogger yg nisa jumpe n selamba je tegur... **blogger fames kan hihi... anyway..nice to meet u sis..
-nisa-wife jaa

cikpia said...

hagak2 bila kita nak bertembung ek???

Myra Jay said...

Tak penah lagi jumpa rakan blogger melainkan ada 3-4 org rakan blogger merangkap rakan realiti :0

mama_umar_maryam said...

penah2..kt taman putrajaya mase tu..rase glam pon ye jugak,hahahah

Liza said...

Teringin gak nak terjumpa.. Tapi tak pernah lagi. Cuma berselisih bahu dgn one blogger bi pernah la.. Tapi blog dia dah tutp la plak.

AyuArjuna BiGoshh said...

jaa...ke hahahah...die tak de ke....still ingat gambar dia angkat keta mini n he won GP :)

Mama Zharfan said...

@Chekgu Azrine : ye ke hehhe

@Nur-nba : me pun teringin nak jumpa kwn2 blogger yg suka singgah kat blog me ni :)

@Bella : tq for dropping by :) owh..bella pun comper rupanya :) now only i know :)

@mama tisya : heheh mama tisya memang duta jusco :)

@Mama jue : eh, tegur jer :) me ok jer :)

@ezz : u glamer ezz..selalu masuk tv :)

@Syuhada : kan kan :)

@Salina : nanti ada ler tu hehehhe

@ajumohit : heheh mana ada glamer :p

@Mama Yatie : cute lak plak kalau gitu :) anak lagi glamer dari mak :)

@Izan : hahaha lain kali sila tegur kalau jumpa blogger yg u kenal :)

@waalllaa : ish, mana ada :p blogger bilis jer ni :) tq for the doa :)

@larra : tq dear!!! seronok gak jumpa u and ur kids :) --ish , mana ada famous pun--me blogger bilis ajer :p

@cik pia : jom jom

@Myra Jay : nanti2 jumpa lah tu :)

@zety : heheh glam tu :)

@Liza : lor, tutup blog la plak...:)

@ayu : wife jaa dgn anak2 ajer, i tanya gak mana jaa, dia kata jaa kat umah hehhehe jaa tu hardcore comper gak kan :)

tiefazatie said...

wah..fames owh sis nie..haha..tp kalu ifa pun..konpem ifa blur..ifa lg la slow nie..hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ada masa g cloth dipers evet.. "haaaa..ne mama amanakan?? ingat sangat muka amana ne.." masa tue amana dok tercongok depan org tue...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails