Sunday, 3 July 2011

typically Malaysian

kat Msia ni dh jadi lifestyle mkn kat luar kan...memang ada those yg msk, tp rasanya tak seramai yg suka mkn kat luar/tapau...kalau tak, takkan lah restoran/gerai/cafe bercambah dgn jayanya, kat mana2 pun memang syurga mknn kat msia ni...sgt lain senario dgn UK...cafe2 pun setakat sandwich or pastry ajer :p

so no wonderlah tagline restoran rasamas pun 'typically malaysian' hehehhe


last week, me lunch kat Rasamas ni, mkn noodle soup ajer pun
meat ball tu sgt sedap, tp supnya sbb clear sup kan..so rasa sgt plain, ala2 tasteless gaklah


me amik jus roselle, 1st time minum ni, sajer nak try...emm...me lagi suka sirap lah in term of taste, sbb roselle ni ada aroma.bau roselle gitu..


so total bil = RM9 ni, mee+drink, tak mahal tapi tak murah gak lah, sbb standard fastfood kan :)

uolls rajin ker masak tak kiralah weekday or weekend? me sgtlah jrg ni...seminggu sekali pun susah nak cari hehhehe kdg2 mr hubby bebel2 gak...


19 comments:

Nisa Greennnpanda said...

air roselle sdap la, i like!! hehe.. ^_^ sy xpandai masak, hahahaha.. XP

Amie said...

Assalam Mama Zarfan,
Dulu Kak Amie jarang masak, gas pun habis antara 4-5 bulan baru tukar, makan tapau je...
sekarang sekurang-kurangnya masak sekali sehari walapun sarapan & lunch masih di luar, & hari cuti sekolah sudah semestinya wajib masak tertama utk anak2...
Kak Amie pun akui kurang minat roselle,

notti netti said...

net selalunya masak tapi kengkadang net yang habiskan...suami selalu stay office. tapi pepagi nie tgk mee tu lapar pulak.

Mama Zharfan said...

@nisa : air roselle ada bau roselle tu me tak suka hehhe
me pun tak pandai msk--tp masa kat UK me rajin masak and try msk mcm2 hheh

@Amie : salam amie, tq sbb sudi singgah & komen :) memang rasa puas ati kalau msk sendiri--cuma lately "M" tu sgt menebal ngeh ngeh ngeh

@net : bagus net rajin msk :) keep it up :)

Kalamhati said...

sy yg duk sorang ni laagii la jarang masak..hehe

Sheherazade said...

yummy,me msk juge hihihi

x lah hari2 :P

♥MAMASYAZA♥ said...

cuti hujung minggu mmg wajib masak, hari keja, tengok keadaan, kalo tak letih memang masak, cian anak2, balik keja mesti tanya, mama nak masak apa ari ni....so letih pun terpaksa masak. tapi puas hati tengok anak2 makan...hilang letih memasak tadi

hanani said...

saya pun jarang gak masak..kalo hari keje lagi la.. ari minggu pun kekadang je. Tu pun kalo tak kemana, masak gak la yang simple2 aje.. :) kekadang makan luar selalu bosan gak.. :)

Jom baca ni :BE Grapevine dari Nuffnang..Apa tu?

Jom baca ni :Terserlah kegembiraan Jimmy Shanley pada Zahrah Shanley..Alahaiiii manisnya kurma ini..

belog|amiyo said...

mee sup + maet ball = masyuukkk...
:D

Chekgu Azrine said...

tiap2 hari masak MZ.. even saya ngaja petang.. masak gak after skol.. seronok sebab anak2 dh besar.. suka tgok dorang makan..

jarangla makan luar.. kecuali.. makan tempat best2 or western ke.. or celebrate apa2 ke.. or pasar malam.. hehehe

kemma said...

sy fullyh/w so mmg mskle..tp mse dlu kje pon mmg masak gak...sbb ank2 ni mmg ske makan..so klo 2 hr x masak pon leh cakap..lamaaaaanya mama x masak..

Unknown said...

hari2 mkn kat kafe..
sbb dok kat kolej..hehe~

Ijah EmoTemo said...

masa weekend kdg2 ktaorg mkn dkt luar kdg2 umi ijah masak yg special sikit. heheh.

transformed housewife said...

hr biasa bila sempat, masak. kalau tak kenala bungkus lauk masak nasi je. hr Sabtu kami mkn kat GIANT sbb alang2 dah keluar membeli brg2 dapur. Ahd pula pg2 mak mertua suka belikan nasi lemak. bila ptg baru masak lauk lain.

tiefazatie said...

wah..sedapnya sis..hihi..best tau g mkn2 nie..hehe..

sis kena amik momentum blik nie..hehe..xpun sis ckp la nk lepak2 dulu..haha

Kak Aya said...

kak aya cuma masak hujung minggu je, selebihnya beli je....ntah la mcm tak sempat pulak nak masak sb tiap hari sampai rumah dah maghrib, anak2 dah lapar time tu..kalau nak masak kena bagi mereka menunggu lagi , at sejam lebih baru siap masak.

DeQWa said...

air die cam sedap jer...hehe...
sy hari2 masak,sbb xbpe suke mkn kt luar,tpi klu hari keje masak yg simple2 jer...weekend baru msak yg special sikit....hehe

Mama Zharfan said...

@Kalamhati : me time bujang2 dulu memang tak pernah msk ngeh ngeh ngeh

@Peri Pia : bagus tu :)

@Mama Syaza : yep, sgt puas ati tgk diaorg mkn kan :)

@hanani : betul gak, kdg2 dh tak de idea nak mkn apa kat luar tu heheh

@beloh amiyo :meatball tu sedap :)

@Chekgu Azrine & kemma : bagusnya u msk everyday..me kat UK msk everyday hehhe

@Syuhada : sama ler mcm me time bujang2 heheh

@Ijah emo temo : me ada gak kdg2 time dtg angin pus2 msk special tu heheh

@tranfsformed housewife : me pun kerap gak mkn kat GIANT :) kot2 terserempak, u tegur2 tau :)

@ifa : sifat M sgt menebal ni hehehh

@Kak Aya : betul tu...

@Deqwa : bagus tau u msk everyday gitu..i wish..

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

lama orh dok rasa cik ngah masak nasi lemak dan nasi ayam..ngeh3..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails