Tuesday, 26 July 2011

Yang tak ada di UK | now boleh ke sini twice every week

kat Notts, UK, tak de tau...bkn budaya or lifestyle kat sana..lagi pun tak sesuai dgn cuaca kat UK--sejukkk sgt2 waktu mlm--tak de nya perasaan nak kuar mlm2 :p mat +minah salleh mlm2 kuar pegi bar ajer :p


ni psr mlm dekat2 dgn area umah me--kat Tmn Sri Gombak (atas) ni...

mr hubby sibuk jwb phone call--from his former workplace tu

psr mlm kat sini every Monday & Saturday

me tak suka sgt sbb crowded, tp byk pilihan mknn pd harga yg reasonable and definitely lebih murah dari harga kat restoran kan :p

semlm sempat beli rambutan--2 kg RM5

ehem ehem...jual apa tu kak...--ada demand ada supply--always... agak2 uolls pernah beli tak..

indeed salah satu keunikan msia :)


uolls selalu ke pegi psr mlm?

note : semlm masa snap2 pic ni (guna digicam ajer) me rasa segan gak ni--sbb kot2 nampak mcm reporter plak--maunya org pelik tgk me--apa kes minah ni snap2 pic :p

16 comments:

Wyna Nubies said...

As Salam,

lama x g pasar malam dh..tp mmg byk makanan yg sedap dan murah,kn? huhu~

AyuArjuna BiGoshh said...

me tak brp suke pg pasar malam kaw pj sebab mahal giler brah makanan dier :(

mummy_ayu said...

suka pegi pasar malam..sbb mcm2 ada..but mesti pegi ngan Daddy kalu tak terhandle dua2 tu..semua dia nak.. :-)

Nana said...

ahahah
mz masa blk penang aritu kan
amrul ada gak snap2 pastu org juai2 tu tanya ktorg ni wartawan ke haaha
sy mmg tiap2 minggu wajib g pasar malam ari jumaat kat umah ada nasi kerabu sedap

deem said...

hi kak...tmpt saya sini selasa dan jumaat tiap minggu.saya suka sebab banyak makanan best!

ajumohit said...

saya pon pegi smlm ni mz, ishh tak terserempak lak smlm...tp kalau jumpe pon segan ehehhehe

waalllaa! said...

mama..kat upm bila time musim buah ..diorg jual 1kg RM1 aje.. boleh pegi kutip kat ladang rambutan kat dalam upm nie..dia dah tebang dah dahan2 yang ada buah banyak..kita just kutip aje.. nak makan free pun boleh tapi makan dalam ladang nak..kalau nak wat balik je kena bayar..ehehe

mysha said...

aKak,sy sGt la skE g paSAr maLam mAsa preGGy dulu.. tp sekaRAnG nih da Malas heehehe

mama tisya said...

kt sri gombak yg ari isnin best skit compare yg ari sabtu..:)

mama_umar_maryam said...

pasar malam adalah solution bile mls nk masak,hehehe

Mama Zharfan said...

@Wyna : yep, sgt betul tu :) spoilt for choices :)

@ayu : ye ke..kat sini harga ok gak :)

@mummy ayu : hehe me pun gitu gak

@Nana : LOL :)

@deem : betul2--part mknn yg besh :)

@ajumohit : i pegi masa pukul 6 gitu..kalau nampak tegur ler..

@waallaa : murahnya :) jauh plak me nak pegi UPM tuu hehhe besh gak tu..mcm PYO kat UK :)

@mysha : me pun kdg2 jer pegi

@mama tisya : ye ke..me ingatkan sama hehe

@zety: ya betul heheh

Chekgu Azrine said...

selalu gi pasar malam taman melawati sebab balik dri mengajar kan.. dekat.. and selalu pegi pasar malam taman melati ler.. kat rumah me.. hehehe

mama rifQy said...

rajin MZ snap2 gambar ye..time tgh2 duk pasar malam ni..heehhehe..

me jarang g pasar malaam..sebulana de la skali

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz kalau ila buat gini mmg kena bebel dgn hsbd.. haiyaaaaaaaaaaaa

b a m b a m ' s said...

<--- bekas penduduk tmn sri gombak!! hehehehe

suka lar pegi psr mlm sri gombak tuh.. selalu beli bihun sup tokwan, kebab kat sana pon sedap.. yong tau fu abg kepala kecik! ahhaha.. kenangan betol.. rindu sri gombak.. :)

tiefazatie said...

mak ayah sllu g..ifa x..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails