Thursday, 14 July 2011

Kasih ibu sampai hujung nafas terakhir di dunia..

*mode sedih baca berita ni...:( :(


REMUK...keadaan kereta mangsa selepas bertembung van dalam kemalangan di Kampung Tunjong, semalam. Gambar kecil, Junaidah Mohd Nor.
REMUK...keadaan kereta mangsa selepas bertembung van dalam kemalangan di Kampung Tunjong, semalam. Gambar kecil, Junaidah Mohd Nor. 
 
KOTA BHARU: Kasih seorang ibu tiada tandingannya apabila seorang guru yang dalam keadaan tersepit dan nazak dalam sebuah kereta sempat menggunakan sisa kudrat yang ada bagi memberi isyarat kepada empat anaknya supaya keluar dari kereta, sebelum dia meninggal dunia dalam kemalangan, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 7 pagi, di Kampung Tunjong di sini, Junaidah Mohd Nor, 44, yang dalam perjalanan ke Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Putera bagi menghantar empat anaknya ke sekolah, maut di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan badan.

Seorang anak mangsa Natasha Juliana Mohd Nawi, 10, patah kaki dan tangan manakala tiga lagi, Nurul Julia Mohd Nawi, 17; Nabila Jasmi, 15 dan Nur Jaihan Afilin, 13, cedera ringan.

Kemalangan berlaku apabila kereta Proton Wira dipandu bertembung dengan van yang gagal dikawal akibat cuba memotong kenderaan lain.


Sebelum bertembung dengan kereta mangsa, van itu berlanggar dengan sebuah Perodua Kancil dan dua motosikal.

note : bila dtg ajal, tak leh nak tangguh2 :( even bkn salah arwah pun masa driving tu...

14 comments:

maCy said...

kuasa Dia..

awjan said...

kak lah...yg meninggal 2 cikgu ngajar kat Maahad perempuan kb

waalllaa! said...

innalillah..semoga rohnya dia cucuri rahmat dan ditempatkan orang2 yang beriman..

Kalamhati said...

Hmm sedihnya..semoga roh arwah dicucuri rahmat Allah..

Amie said...

Innalillahi waninnailaihiraajiuuuunnnnn....

Em's Family said...

kalau Allah dah panggil kite, tiada ape yang dapat menghalang, moga roh arwah ditempatkan bersama orang yang soleh..

Zue AnnaLeeya said...

mmg sedih sgt masa baca paper...
mesti anak2 trauma sbb ibu pergi dpn mata....

takziah pd kluarga mangsa...
Al-fatihah

Oyis said...

ya Alla sedih nya berita ni. smg roh beliau di tempatkan bersama golongan org2 yg beriman. saya doakan agar anak2 beliau tabah menghadapi ujian berat ni, astaghfirullahalzim...

Wansteddy Tales said...

emak wan,uruskan jenazah wanita. pernah wan tnya bab2 kematian ni dgn mak. Dia ckp senang je. matinya kita dgn pelbagai cara ni sbb dah mmg ajal. cuma cara kematian tu yg berbeza bg setiap manusia. malaikat maut dpt cttkan punca kematian ats mcm2 sbb. yg pasti ajal maut di tgn Tuhan. situasi skrg, kami sekeluarga hadapi kemurungan sbb keadaan nenek yg dah nazak. Uzur benar :(

notti netti said...

alaa.....tak suka la baca kisah camni..mesti nak nngis.

[-suziey-] said...

salam MZ..fuhh lama xjenguk sini..sedar2 dan tukar dotcom yek..hehe..tahniah :)

hmm sedih baca kisah ni..kesian ank2 sekelip mata hilang kasih syg ibu..

kakyong said...

sedihnya .. AlFatihah..

tiefazatie said...

sedih kan baca news nie..

awjan said...

hmmm...rsnya dia penah ngajar kt MMP..tp skrg kat SMK putera..1 sekolah ngn kak suraya....abg mie dan kak su gi melawat jenazah hari tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails