Sunday, 31 July 2011

Risau bila time nak redeem apa2 slimming voucher

me pernah terkena--last few years--masa tu me menang voucher spa kat spa nama Rustic Nirvana (somewhere near bukit bintang), hadiah voucher tu me menang dari contest dlm magz parenthood/mami baby--tapi spa tu buat slimming gak...so bila dh abis sessi spa tu, dioarg paksa me amik pakej2 tu...sbb me berkeras tak nak and ckp me nak pikir dulu, diaorg paksa me bayar RM100 as deposit...kalau tak bayar tak leh balik..cian me kan..dh ler me pegi sorang2...

and recently, me ada menang lagi ni...voucher slimming from Marie France (yg ariff menang parkson baby contest tu)...

so sgtlah risau kalau nak redeem..konon2 value RM800 tu...kang tak pasal2 me kena amik pakej yg ribu raban tu..dh lah me memang gain weight masa me dok UK tu...so of courselah akan jadi perfect target utk slimming ni...

and kerisauan bertambah bila baca entry one blogger kat sini:

ni me copy sikit entry tu..
Kebetulan semalam ucu aku nak pergi Casamoda di Seremban 2 so aku singgah LWM tanpa buat sebarang appointment terlebih dahulu. Proses rawatan bermula dengan timbang berat dan ukur ketinggian. Kemudian akan ada sesi consultance, kat sini diowang akan tanya kalau kita ada masalah kesihatan, kemudian dia akan tanya cara pemakanan seharian kita.


Then mereka akan terangkan punca masalah berat badan kita dan check badan kita. Lepas tu rawatan yang akan diterima diterangkan secara terperinci, termasuk harga sebenar sebelum promotion. Harga selepas promotion adalah RM3900 untuk 10sesi rawatan. TIBA-TIBA dia tanya "so nak bayar pakai guna credit kad or macam mana". WHAT THE HELL !!


Aku sabar lagi dan menolah rawatan berbayar tu secara baik. Tapi dia tak berputus asa dan terus mendesak aku untuk call parents la hapa la. Then terus aku hilang sabar dan tempik orang tuh. Barulah dia pergi sediakan rawatan percuma untuk aku, tapi mood aku terus hilang nak rasa semua tu sebab rasa macam ada agenda lagi lepas ni.




"Lose 4-16cm even at your first session." Bukan 1first session but full treatment.
(^^")



Marketing diowang sangat superb kan dan mendatang kemarahan customer ada lah. huhuhu

teruk kan sbb marketing yg tahap memaksa....sbb tak mudah utk dpt customer yg nak bayar ribu raban unless yg betul2 poket tebal...artis2 yg jd duta and then jadi slim melim pun pun dpt tajaan kan..bukannya diaorg bayar ..

semua slimming centre pun sama tricknya ni...kakak me pernah kena dgn philip wain...last2 dia kena bayar RM50, pdhal mula2 ckp free consultation..


note : uolls ada similar experience tak?

13 comments:

Chekgu Azrine said...

husband tak penah izinkan pegi tmpt2 camni Mz.. so tak dela terpk nak pegi.. teringin gak nak kuruskan balik badan ni yg semakin bam2

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

baru2 ne pn ila ada dapat hadiah..tapi lum buat entry. tgok2 dia paksa beli.ila bekeras cakap "saya datang sini nak amik hadiah bukan membeli!!"

takut gak nak guna sliming voucer ni kan?? apa kata suzz jual kat mudah..kat mudah tue mcm2 dijual..voucher pun ada..hikhik

Huda said...

sib bek baca mz nye cite ni..me pun dioofer utk london weight ni free treatment, tp me rase me x g la kut, hubby kata mana de mende free kat dunia ni..ikut je cakap dia :)

Hanim said...

Mmg dah pernah kena pun, dgn London Weight Management. Kena kurung dlm bilik n paksa ambik pakej ribu-raban. Last2 jadi mcm gaduh n kena marah teruk sb tak nk ambik. Apa kes marah customer. Tobat dah tak nak g ctu.

DeQWa said...

takde pengalaman,tapi sy rase kalau akak nk pg reedem kena pg berdua kot...bwk hubby @ sesape jer...pg sorang kang dirg pakse akak,berdua diorng tkt sikit kot nk paksa..hehe

shidasyakirin said...

semua pahit2 punya experience jer ngan slimming centre nie..jeng2..kalau nak redeem bawak lah geng tak lah scary sgt..

mama tisya said...

mmg byk tipu je..suka2 je paksa....abistu MZ byr ke 100 tu??

ni ada link nk share gk aritu ada blogwalking die citer experience die...

http://sitirohanihashim.blogspot.com/2010/11/new-york-skin-solution.html

mama tisya said...

new york skin care,london weight,yun nam tu kira mcm 1 company...so kena ati2 la kn...smp paksa2 org...isk2

Oyis said...

sokong deqwa yg suh kak suzie gi berdua. saya dgn slimming agent x penah kena, dgn holiday pakej penah la. nak amik voucher free (menang something, x ingt contest apa dulu2). pastu sblm dpt voucher tu, dia kempen suh sign up membership. mmg hati kena kental and mmg saya pegi berdua dgn member yg hati jauh lebih kering drpd saya. tp 2 jam jg kena kempen free2. last2 saya kena tinggikan suara dgn org tu, ckp, "saya x nak marah2. saya tgh berposa ni (posa ganti masa tu, bk bkn ramadhan). tp saya kat sini dari sblm asar, skang dah nak pkl 6.30 ptg, saya belom solat, kejap lg nak berbuka. kalo x bg saya redeem voucher tu skang, saya report kat manager you, and dosa saya x solat u nak tanggung ke?"

terus org tu pegi blkg and issue kan voucher. walhal org yg kempen tu melayu jgk, so x tau la dia tu gi solat ke x lps tu.

moral dia kena keras hati and kalo bole bwk hubby. saya masa tu anak dara lg, tp nasib baik member saya tu walaupon perempuan tetapi tegas. all da best!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ada..banyak kali kena macam tu..kesudahannya..kalau menang voucher spa/ slimming centre ni...memang dbiarkan begitu sahaja sampai expired dates...sebab takut terpengaruh...huhu

tiefazatie said...

erm..kena jiwa kental la klu sis nak g..sbb dulu ada kes kwn ifa..smp org tue suka2 je amik kredit kad die nie..adeh..gle btol!kin takut nie..erm..bagus bw gak ur hubby ke..kwn2 ke..

Ibu Emir said...

babe, it happens to me also baru2 ni untuk be*lla skincare yang i masuk und*eram yang konon2 dia kate kalau lime orang vote, kite akan dapat free consultation worth rm400. i pun pergilah, dia tanye what's my problem and wat not.. explain2 then i kate i tak berminat, and she keeps explaining, so bile i kate tak nak dia kate thank you..

and i blah without redeem yang free tu... and that is the reason why i rase i takkan menang pun contest tu..

fieda said...

teruk la cara dorang ni nk tarik customer...mula2 ckp free dh sampai sana kena tahan plk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails