Friday, 1 July 2011

TIPS pakai shawl biar terletak elok nampak CUN

(1) kena kerap/biasakan pakai--sbb practice makes perfect, belit2 tu sgtlah mudah +pantas kalau dh biasa

(2) kalau pakai shawl fabric jojet --kain licin lembut nipis tu, memang WAJIB pakai clip shawl, jadi shawl tu takkan terjatuh/bergerak2 bila tersentuh apa2 or ditiup angin etc

clip shawl ni hasil me menang CGL--contest Lela Lelord--clip shawl ni imported from Dubai tu!!!


see..MZ pakai clip shawl tu

(3) pakai shawl memang memerlukan byk2 brooch...biasanya satu kat bwh leher, satu kat tepi telinga (yg berjuntai2 mcm anting2), satu kat bahagian kanan+satu kat bahagian kiri :)

ni some MZ's brooch --mostly hasil CGL, yg flower tu my kakak bagi hadiah my besday

sekian TIPS mudah versi MZ

selamat bershawl uolls!


20 comments:

Anonymous said...

saya mmg tak pakai clip shawl sebab saya pin dengan peniti kasi kemas kiri kanan & atas

Hani Shaklee said...

saya pakai shal tak pakai clip,, dulu2 aje pakai masa mula2 pakai shawl..skang lebih suka pakai brooch yang mmg utk dipakai kat shawl or saya akan bantai aje pakai brooch mane2 yang besar sikit untuk pin kat shawl untuk gantikan clip tu.. =p

Lelord said...

hehheheheee kuo balik clip shawl i, ops!!! Doha bukan Dubai wpun berangan nanti nk cari abaya kat Dubai

tiefazatie said...

wah..caya la sis..hehehe

dilazfamily said...

simple dan bergaya.comel je

Myra Jay said...

Myra xreti pakai clip shawl nie, ada 2 Dni bg hadiah tp xreti nak letak..
Sudahnya kepit ngan jarum je :)

Apapun tima kasih ye MZ syer tip nie.. :>)

deqlis said...

deqlis pakai peniti jer..klu rasa nk kasik nampak peniti tue..pakai peniti yg ada brooch kecik mcm yg deqlis jual kat ES deqlis.. pin jarum tudung tue...


p/s: sis tiket wayang tu leh claim biasanya 1-2 minggu selepas tayangan di pawagam...(dlm t&C dia ada tulis bila movie yg kita nk tgk tu bertanda * baru leh kita tgk) baca lagi deqlis reply kat entry yg sis komen tadi erk:-)

insyaallah minggu depan sampai...tp klu rajin this sunday..insyaAllah deqlis turun KLCC..nk jumpa leh laa klu free:-)

deqlis said...

oh ye..beg GNC sis dah amik ke? tau tak level berapa? dekat2x mana? deqlis baru ingat nk p amik ahad nie jugak:-))

Azlina said...

sy pakai jarum peniti jer...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ada lagi satu mcm pin ..cun jugak tau..

khairul akmal bin azman said...

dgr 2 kaun hawa!
teruskan bershawl!

Unknown said...

mmg obviously memerlukan byk penggunaan brooch..hiks..

MamaRifqy said...

SESUNGGUHnya..na mmg tak reti nak belit2!!!

mysha said...

hye kak mZ salam kenal...

seKarang nih mmG trEnd kak kan bersHawl...

Cik Firus said...

hai MZ..

jom singgah blog baru cik firus..cuci mata dengan shawl satin yang cantik2 kat sini http://firusgirlyshawl.blogspot.com

Nurmala Mazlan said...

Muka kita x sesuai nak pakai tudung bebelit ni..Nampak bertambah2 bulat

Mama Zharfan said...

@Nana : yep, peniti pun sama function dgn clip :)

@waalllaa! : mana2 pun ok asalkan cun :)

@Lelord : ooo Doha ker heeh me ingat lebih kurang ajer tu ngeh ngeh ngeh

@ifa : :) :)

@dilazfamily : :)

@Myra Jay : try la, mesti jadik :)

@deqlis : nanti me usha2 kat ES deqlis :) me tunggu ajerlah tix wayang tu :) me mcm tak de plan nak turun KLCC rasanya
beg GNC tu level concourse, hujung tau..kalau nak bagi clear tanya jer info counter

@Lin Azlina : ok jer pakai peniti :)

@ila mama amana : mesti cun heheh

@Khairul akmal azman : tq sbb sudi jd kumbang di celah2 bunga yg mengomen ni heheeh


@suziey : yeszaaa

@mama iqy : try na, mesti boleh!

@mysha : salam kenal, yep, MZ pun ikut trend ni heheheh

@Cik Firus : nanti me singgah :)

cikpuanhady said...

waahh..cayolah..dah pandai bergaya ngan shawl..me baru nak berjinak-jinak ni..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Belog kami :Notre Belle Histoire

mama_umar_maryam said...

zt sebenanye suke pki shawl gak,tpkan kdg dok pikir si maryam dok tarik sane sini,haihhh..dan masih lg mencari shawl yg kain die best dan terletak

Nisa Greennnpanda said...

stakat nie sy ade 1 je shawl clip, tue pun mnang dlm contest, hehe.. slalu pakai shawl gune brooch & jarum peniti je.. ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails