Sunday, 31 July 2011

mode terkejut | Khairul Fahmi & Elia putus tunang

pagi tadi masa breakfast kat kedai mamak, me ternampak psl ni kat harian metro front page and terus beli tanpa teragak2..

terkejut jugaklah, sbb diaorg baru bertunang 16 mei yg lps ie tak sampai 3 bln pun..
emm...antara penyebabnya, ada org nampak KFCM kuar dgn pompuan lain and ia terus tersebar kat internet..tapi KFCM menafikan and ckp, that girl is jiran sekampung nama dahlia..entahlah

KFCM kata, elia tulis status FB ckp KFCM marah her mom, padahal dia just call and ckp elok2...so apek tak leh terima elia tulis kat FB tu..
me pelik tau tgk org2 yg tegar FB suka tulis psl personal life kat FB status tu..semua benda nak citer...nak suruh semua org tau agaknya...

yg pasti, pertunangan diaorg dh berakhir...

note : mr hubby kata, memang bila dh jadi femes, byk dugaan..hidup pun dh tak privacy...mcm mawi AF dulu kan...putus tunang gak..


17 comments:

Balqis Nazid said...

kadang-kadangkan melalui tulisan kita dah boleh baca watak seseorang tu...
yang kadang2 macam perempuan lindungan kaabah sekali dia maki hamun tak percaya daaa....

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmmm...adoihai....dugaan bertunang inilah cabarannya. Apapun harapnya keputusan yang dibuat yang terbaek buat dua pihak.

MamaYatie said...

betul..menulis / bercerita sst yg privacy kepada umum esp kat tenet mmg bahaya..yer la time tu, kita tengah emo..may be kita takde maksud yg lain..sudahnya yg keruh)

ada juga bacca statement elia tu..boleh tahan keras juga..patut ler kalo KFCM kecik ati pun..

Lelord said...

hmmm tiada jodoh

kisah cik paro said...

tu la psal..sush jadi femes ni..sume org nk tau...

amiey lee said...

huhu yeke? baru tau...tak baca paper lg nih..baru buka laptop...hmm mungkin jodonh tak panjang..tak leh nak cakap sapa salah n sapa betul... hanya Allah mengetahui

transformed housewife said...

laa...dah putus. mmm tak patutla tulis apa2 yg peribadi kat FB. (peringatan utk diri sendiri jugak ni)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

itu pun nak fb ke??

DeQWa said...

ermm,ade gak baca tadi kt metro ahad....mcm2 la skrg,lg canggih ,lagi byk dugaan...kuat dgn tak kuat jer,lagipun memasing mude lagi....tak pikir panjang....

Ummi Dania Yasmine said...

i rasa dia bertunang masa birthday i 17 may 2011 :-) mungkin takde jodoh...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hah ??? betul ker putus tunang?? adoilah..rasanya bru jer diaorg tunangkan..hurmm ni ler susah jadi org famous ni...apa2 pun semoga mereka dapat membuat keputusan dgn sebaiknya..

p/s: selalu dgr org cakap, masa tunang banyak dugaanya...

e.l.i.z.@ said...

alahaiiii siyenyoh huhu....ore laki bilo dey femes gak lagu ni lah..seney² nk putuh..*eh sapo mitok putuh ni?

tiefazatie said...

xpe la..kalu btol jodoh dorg..xkemana kan..tp..itu la..hal personal nie xelok post2 kat fb nie..erm..ssh juga kan..

intan said...

hurm...dugaan bertunang.. plus diorg still muda, ssh nk control kemarahan tu..

AMMAR YASIR said...

Jem jem...baru je tunang dah putus...

deqlis said...

hmm tp deqlis rasa apek dah ada org lain..klu betui sayang takkan nk putus... sepatutnya seorang lelaki beritahu laa kedudukan sebenar kepada bakal isteri tu agar tunang rasa sedap hati dan percaya pada dirinya... lelaki kena bijak buat tunang percaya laa...klu dah percaya, takkan ada status kat FB macam tue...kita pun tak tahu al-kisahnya macam mana...klu apek dah jelaskan awal2x dengan nada2 sayang dan berhemah rasa Elia pun tak buat status FB macam tu.... tp jika Elia masih lakukan tindakan sebegitu walhal apek dah inform awal2x...mmg laa tak leh kawal emosi laa tue....

hanya diorang berdua shj yg tahu hati memasing, siapa amik kesempatan ats siapa dan siapa yg dah berubah...

tp tulah bila dah glamour ramai peminat mmg susah nak kawal..

tp klu ada jodoh leh sambung balik kan??

Nana said...

btol tu
bila dah glamer..
seme di tinggalkan
xde jodoh la namanye kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails