Monday, 1 August 2011

salam ramadhan al-mubarak | ceritera penyampaian hadiah

ari ni 1st ramadhan--selamat menunaikan ibadat puasa utk semua readers, visitors blog kecik me ni :)
moga2 Ramadhan thn ni adalah yg terbaik utk kita semua..Amiin
-------------------------------------
ceritera majlis penyampaian hadiah Scotch Brite..


majlis dijadualkan bermula pada pukul 4 ptg pada hari jumaat lepas, actually seminggu sblm event ni, organizer dh call2+sms+email ckp suruh dtg awal sikit, and nak kena pakai baju tema kaler hijau/kuning--corporate kaler scotch brite. venue, level 4, office harian metro kat bangunan NSTP, jalan riong bangsar

mr hubby tak dpt join sbb baru start keje, so tak leh cuti, me pegi ke sana berdua ajer dgn my zharfan, ariff tinggal kat nursery, takut dia cranky kan
bertolak dari gombak 2.30 pm..jln sgtlah jemm...akhirnya sampai kat sana 3.45 pm, lega sbb on time :) rupa2nya i yg 1st sampai, 2 org lagi winners sampai dlm pukul 4 gitu...
then sbb kami semua mcm lapar, weolls mkn dulu--food ok jer--ada mee goreng, kuih and pisang goreng, teh tarik, teh o, kopi o

then upacara penyampaian hadiah--yg baju pink tu ialah wakil metro selaku tukang penyampai hadiah--me posing pegang mop tu heheh mop tu each worth RM30 :)

terjwb sudah segala suspens...tak de rezeki nak dpt 1st prize :) anyway...me (nama mr hubby) dpt no 2 --selain hamper scotch brite bernilai RM150, yg besh ialah dpt hadiah cash RM2k :) cek terus dapat on the spot :) ada reporter +photographer harian metro gak, ada short interview with all the 3 winners

1st prize winner ialah comper yg me kenal gak, active comper tu, nama Jehan...last few years, she won GP Johnson milk bath, sementara me dpt 2nd place, so sejarah berulang lagi utk scotch brite :)
anway, both 1st and 3rd prize winner memang deco2 entry diaorg--i tak tau pun nak kena deco2--diaorg siap binding, lekat byk2 pics kat kadboard tebal kalerful, print kaler caption tu...good lesson for me in comping ni :)

ezz @ezna my BFF sudi dtg and jadi photographer utk me :) tq sgt2 Ezz :)  semua pics dlm entry ni adalah hasil DSLR ezna :)
ni posing kat lobby nstp tu

ni my zharfan and dania (ezz's daughter) --posing dgn mop :p


balik umah dgn hati riang ria sbb dpt hadiah :)

tq sbb sudi baca :)

16 comments:

yantz-yeem said...

tahniah!!!! berbaloi...

mama tisya said...

tk dpt 1st dpt 2nd pn ok..cash dpt jugak..tahniah

kak ina kl said...

tahniah sebab berjaya..banyak tu dpt duit raya. selamat menyambut bulan puasa

Nisa' Azman said...

Wah..congrats MZ.. bestnye dpt cash 2k..

btw, lawa la MZ pki shawl tue.. inner pun colourful.. sy suke!! ^_^

AyuArjuna BiGoshh said...

cuns gambar2 kat sini ezz :)

Sidratul Muntaha said...

salam ramadhan mama..
ade salah silap kat mana2...
ampun dan maaf juga dipinta..

MamaYatie said...

RM2K?!! banyak tur..lepas tuk shopping raya..alhamdullillah..murah rezeki MZ..

cantek la MZ pakai shawl!sweet kalernya

anisalya said...

congrats...
shopping sakan la raya ni.
hehehe...

anisalya said...

congrats...
shopping sakan la raya ni.
hehehe...

mummy_ayu said...

tahniah!!! best tu hadiah...

Nana said...

bile la saya nak ikut jejak langkah mz ni
join contest2 ni

Ummi Dania Yasmine said...

congrats bff :-) he he he gambar pegang mop hilang ke'cun'nan tu...hihihih tapi cute jugak!!! :-)

Mama Zharfan said...

@yantz-yeem : tq

@mama tisya : yep, alhamdulillah. tq

@kak ina kl : tq akak

@Nisa' : tq :) and tq sbb sudi puji heheh kembang plak me :p

@Ayu : credit to ezz!!!

@Sidratul Muntaha : me pun mcm tu gak :)

@mama yatie : syukur sgt2 :) & tq sbb puji2 me hehe kembang me :P

@anisalya : tq :) shopping sikit2 jer :)

@mummy ayu : tq

@Nana : jom jom jgn tunggu lama2 :)

@Ezz : tu la psl--ehh..mop tu mahal gak kan heheh

tiefazatie said...

ok wat sis dpt no.2 pun..rm2k tue!

*∽ IZAN ∽* said...

RM2K tuhh..! memang nanges la kalo dapat!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

suzz ila mintak izin guna gambar suzz yg mennag hadiah ne ye.. nanti dah siap ila bagi link nye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails