Wednesday, 17 August 2011

Penangan Herbalife | turun 4 kilo setengah dlm masa 2 minggu ramadhan

nope, bukan MZ yg mkn herbalife--ni citer colleague MZ--semlm MZ sembang2 dgn dia...so dia citer dia mkn Herbalife sejak bermula ramadhan, now dh turun byk gak tu, cuma tak obvious sgt sbb dia kategory obese, dia kata nak turunkan dlm 10-20 kilos utk dptkan berat bdn ideal.. MZ jeless heheh

MZ so far baru 3 kali kelas aerobic, so tak turun lagi berat ni :p and baru puasa hari kedua ari ni :p harap2 raya nanti dpt ler turun at least 2 kilo :) tinggal2 minggu lagi nak raya ni--MZ tempah kebaya kat tailor kat kg...memang nak kena lose weight desperately...

herbalife vs jus diet mate---ni antara keyword kat blog MZ....MZ tak peranh try herbalife, so tak dpt nak komen...tapi MZ pernah mkn jus diet mate (dr rozmey's) iteww....memang kena kawal kalori intake...sempat mkn sebln ajer sblm gi UK thn 2009...then selebihnya tertinggal kat Msia--balik Msia tgk2 dh expired :( rugi dlm RM300 gak sbb berkotak2 tu...:( :(

komen MZ--apa2 slimming product tu, kena work hard, kurangkan mkn, disiplin, konsistent..and seboleh mungkin kena exercise/aerobic/apa2 yg sewaktu dgnnya..

selamat bercuti kpd mrk yg bercuti ari ni termasuk MZ heheheh


8 comments:

notti netti said...

betul...nak ambil apa-apa supplement pun kena ada xcercise..baru nampak perubahan kan?

azura samsuddin said...

betul sis, pepun kena disiplin lebih2 lg herbalife ni 'anti' ngan nasi, mmg kena betul2 kawal .. de kwn zura amik herbalife org tu beri penerangan leh makan nasi mcm biasa, x smpi seminggu berat die naik 5kilo n kekembangan jelas ketara ...

de kwn yg zura baru knl ni die pencinta herbalife, die makan dlm bulan tanpa nasik cume buah2 n just herbalife mmg turun n mmg kurus tp $$ byk sgt abis ...

ntahla mana2 pun de pro n contra he3 tepuk dada tanya selera ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sajalah tue nak buat org jeles dia dapat cuti hehe

Nazz@Purple said...

ape2 produk pun kene disiplin yg penting..kalo tak..produk ribu2 pun tak bekesan..

Chekgu Azrine said...

nak kurus jugakla MZ!!

Nana said...

wah sgt berkesan tu

waalllaa! said...

mama..saya pun dah turun 4kg!!! tapi tak makan herbalife.. saya makan lecithin from shaklee untuk pecahkan lemak and spirulina from elken untuk kesihatan perut, memberi tenaga dan tak buat rasa lapar sgt masa bulan puasa ni.. seriously, every nite lepas bukak puasa memang akan buang air besar.. and saya tak rasa penat di siang hari.. herbalife tu saya pernah cuba dulu tapi still xdpt control nafsu makan..hehe.. so alang2 puasa ni saya pulun la diet.. lagipun herbalife tu mahal.. hehe.. lecithin tu baru rm42, spirulina rm86.. okla tu kot..and effect dia pun sgt bagus.. good luck for u! harap2 mama pun boleh turun jugak..

tiefazatie said...

isk2..dasat2...ifa jg mkn je..pastu exercise la..blh je trn berat bdn nie..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails