Friday, 5 August 2011

Handbag raya | raya nak kena beli handbag baru gak ker...

entry santai di ptg jumaat

last week, me beli handbag--dh lama usha2 handbag ni...brand Carlo Rino--me beli jat jusco wangsa maju ni...

masih tersimpan dlm dust bag--simpan utk dirasmikan raya nanti :p

ada diskaun 20%, so jadi RM167 ajer ni....



the kelakar part--beg ni me pernah suggest utk adik me beli--masa tu new arrival kat Sogo--dia beli and pakai and rasanya now dh buruk/dia dh boring pun pakai beg tu..

taste me memang design jenis gini--yg multi kaler and nampak trendy / fancy kat mata me :p fav brand selain carlo rino ialah Guess :) paris hiltoon brand pun cantik tapi mcm mahal :p

Alhamdulillah, ni one of my wish list senarai benda2 yg me teringin nak beli...ada dua lagi dlm list...harap2 dpt beli soon ..amiin (baju+skirt ajer pun ehhhehe---jadi wish list sbb bagi me bkn priority, cuma idaman hati and nafsu seorg pompuan normal :p)

note : uolls beli semua benda baru ker utk raya?



18 comments:

MRS. K said...

cantikkk ar sis!

Safiah Ibrahim said...

kasut baru. baju baru. selendang baru.. beg x da pulak.. HUK~

Aku Ibu Muda said...

suka bentuk handbag macam tu :)

raya ni nak jahit sendiri je handbag :) bg sedondon dengan baju...hihi

::EIDA:: said...

IbuMuda @ Jahit beg sendiri ? Macam mana tu ?? Nak tempah la... HEHHE~

Aku Ibu Muda said...

@::EIDA:: sy search je pattern2 yg ada kat internet ni, print pola then jahit...

ada juga beli beberapa pattern dari US :)

nak tempah? hehe... buleh je :)

Ya ALya said...

tahun ni tak beraya........berpantang la gamaknyer.....

Chekgu Azrine said...

cantik.. sesuai dnwgan MZ tuh

raya tak beli beg baru sebab dh ada beg baru.. hahaha

kakchik@ella said...

hai suzie .. lama btl KC tk dtg sini. Suzie sehat?? lama tak nampak suzie kat blog KC. Kalau KC, tak la sume baru .. tapi baju baru itu harussss sgt2. hihi.

transformed housewife said...

tak semua baru sbb lebihkan anak2.

DeQWa said...

raye dari kepala hingga kaki kena baru..hehe...cantik la hendbag tue MZ

kakyong said...

tahniah.. rezeki tu dpt beg tangan baru..

Kak Aya said...

cantik begnya...nampak faminin je.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

me too..beli beg raya masa shopping kat SOGO last few weeks..ader 60%..tu yang rembat terus..

Nora said...

adik saya ada beg ni... cantik ... saya pun berkenan .. tapiii tungguu dia pnyer lusuh dululah :P

Mama Zharfan said...

@Mrs K : tq heheh

@Safiah : eh, sempat lagi beli beg baru tu heheh

@Aku Ibu Muda : wah, beshnya ada skill menjahit :)

@Eida : tempah jgn tak tempah heheh

@Aku Ibu Muda : dh boleh buat e-biz tu :)

@Ya Alya : berpantang means beraya dgn baby kecik heheh

@Chekgu Azrine : tq tq :)

@kak chik : tq sudi singgah ;) me jrg2 BW lately..bz mode..:(

@transformed housewife : priority utk anak2..me pun gitu ;) tp beli gak utk diri sendiri--hbag ni me beli guan duit nuff ajer pun

@deqwa : tq dear

@kak yong : tu la, rezeki :) me guna duit nuff ni..lupa nak tulis kat entry tu

@Kak Aya : tq :)

@ayu ibu damia : besh shopping2 kat Sogo :)

@Nora : hehe sama ler plak mcm adik me :)

tiefazatie said...

comel la sis!hehe

deqlis said...

cun laa MZ...deqlis pun suka beg2x Carlo Rino nie...

deqlis? wajib beli baru..:) hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

cantikla ila pun suka mcm ne..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails