Tuesday, 16 August 2011

Finally...baby kecik OTW!!

ish ish ish kebetulan ajer ni..ari ni asyik entry psl implanon, now psl baby kecik --saper yg pregnant iteww??? yg pasti bkn MZ :p

adik me yg email pic ni!!! pic ori ni, bukan hasil google :p


congrats utk adik bongsu MZ --Dr Awi & Cik Wa (my SIL yg comel itew) kerana akan menimang baby--lagi 9 bln lah yer hehhehe--diaorg kawin bln 10 last year :) sbb PJJ kan..baru jer my SIL transfer ke kelate july ari tu :)

baby kecik adik perempuan me akan kuar awal oct or may be end of sept ni...so every year me dpt anak sedare ni :)

psl entry IMPLANON tu...ramai yg response...me suka baca sbb dpt mcm2 info...
ada yg kata tak naik badan--yep..side effectnya vary from one woman to another--ada yg migrain teruk..me pernah dgr gak citer gitu..me tak de migrain, Alhamdulillah..
bab menses yg sgt lama..ish sgt tak selesa and nak solat memang sgtlah leceh...maleh nak citer detail :p
masa 1st year me pakai IMPLANON, me tak de menses selama 8 bulan, then now, menses setiap kali dtg--selama 3 minggu....memang mr hubby tensen :p


HARI NI 1st day me puasa...sbb menses dtg start 1st ramadhan--cian me :( jenuh nak ganti puasa ni...last year, me puasa penuh sbb tak de menses ..

oklah
selamat berbuka puasa uolls!
ari ni, mr hubby ajak berbukak kat luar --me kan baru 1st day puasa and penat ni sbb pagi tadi me pegi aerobic heheheh--tghari tadi singgah nak beli baju raya, tapi tak de size me..mode KUCIWA NI :( :(


18 comments:

eima said...

tak brani nk pakai mende yg melibatkan hormon ni ... rancang sendiri je ..insyaallah...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ingat ariff nak jd abang dah..ehehe tahniah to ur adik & tugether2 wif ur adik pompuan la sy ni..end of september ni due..;-)

niat nak pakai implano gak..tapi bila baca pasal menses tu..teringt masa amek noriday..camtula upenye..sebulan dia mai jenguk sy 3 kali. mau tak meraban. then terus stop. nak cube ape plak ek lepas ni..huhuhu blurrr sekijap

mama tisya said...

ingtkn mz pregnant td....oh br start puasa ek

laskar pelangi said...

wah! tahniah untk adik sis;)

kakngah said...

proses nak masukkan implan tu sakit tak??
ingat lepas bersalin nanti nk guna implan. jemu dah asek makan pil jek..
rancang sendiri.. tak berani lg wooo.. kesuburan melanda. takut eksiden hihihi!!!

Lelord said...

ekekekkkee nk dpt anak sedara rupanya, igtkan baby MZ

notti netti said...

laaa iyer-iyer aku nak karang ayat kasi tahniah kat ko...apa2pon tahniah utk adik ko...:)

mama_umar_maryam said...

tahniah adek mz, xsabar nk wish tahniah kt mz nnt,hahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

baru nak jelez : ) eliss tengah berdebar ni..dah lepas tarikh period ni..next week nak check laa kalo tak period lagi..doa2kan :)

akhirnya sampai kad tu, seb baik selamat duit raya..hehehe

bg anak2 tau :p

Nisa Greennnpanda said...

congrats SIL MZ, hehe.. MZ bile lg? lil ariff pun nk adik gak tue, hihi~.. XP

Ya ALya said...

ya pun rancang sendiri gak........

DeQWa said...

hehe..wat suspen jer,ingatkan akak yg pregnnt....leh la zhrfn & ariff dpt adik....rupenye tidak..hehehe...

deqlis said...

tahniah2x....dpt lagi sorang anak buah :-)

Oyis said...

tahniah buat adik MZ. ingatkan MZ yg preggie td hehe. saya ni penakut hapas, takut gemuk, takut bleeding lama, takut cucuk dlm lengan, takut masuk IUD kat bawah, maka pakai cap helmet je lah kesudahannya :P

AyuArjuna BiGoshh said...

tahniah cik wa dan suami...wah makin meriah keluarga MZ

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sbb tue ila rancang sendiri tapi pepahamle kan debarannya nak tgu peot

Matjoe said...

mcm jenis mahal jer pregnant test kit itu. skng boleh dpt yg murah rm6, beli 2 rm10 kt watson

tiefazatie said...

ingat sis nie..hehe..tahniah wat adik bongsu sis..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails