Sunday, 21 August 2011

Sampul raya a.k.a ang pow

me belum tukar lagi duit raya...and so far dh dpt few jenis sampul duit raya

1st ari tu dpt sampul raya dari rasamas (me tapau ayam percik)..sampulnya kaler ijau muda, then shopping groceries kat giant, dpt plak sampul duit raya kaler ijau tua tu..


and ari jumaat lps, dpt sampul raya tmpt keje me (IIUM Holdings) kaler coklat...yg dpt masa beli magz InTrend bln lps...ada muka artis ler plak..mcm segan nak bagi kat org hahahah

zmn2 me kecik dulu, rasanya tak de plak budaya sampul duit raya ni...and time me kecik2--zmn late80s, masih ada org bagi duit raya like 50sen....
zmn sekrg, rasanya minimum RM1 kan...kalau taraf sedare mare or kwn2 rapat, maunya RM5 or RM10 kan duit raya standard...time poket tebal siap bagi RM50 pun, adik lelaki me yg keje petronas (poket tebal heheh)tu selalu jer bagi RM50 duit raya utk anak2 sedare

uolls dh tukar duit raya ker..me nak kena tunggu dpt gaji 24hb ni :p


9 comments:

missbby said...

samalah..kita pun belum tukar duit raya lagi..tunggu gaji nanti la gamaknya..hehe

Lelord said...

huhuhu lom ada sampul lg dengan harapan kengkawan kat cimb poskan kat umah le kat ex-cimbian ni, duit pun soh adik je tolong tukarkan takut x sempat

Em's Family said...

mira semua tukar gre*at eas*tern punye... bagi duit raya tak banyak pun sebab baru keje

Ummi Dania Yasmine said...

belum tukar wit lagi. hubby dpt gaji 25 ni....:-)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita lom tukar lagik, anak buah tak ramai la...ada 7 orang je...kita dapat sampul sunway warna kuning tapi tak shantek sangat, semalam pi sogo tak dapat plak sampul sogo out of stock katanya...rugi je

Chekgu Azrine said...

on da way... hehehe

mama tisya said...

tk tukar lg duit ry...tp ada tau org bg 50 sen pd zaman2 org dh bg palinng2 skit rm1..giler kedekut..hehehehe...

Aku Ibu Muda said...

lum gi tukar lg

tiefazatie said...

hee.ayah ifa pun xtukar lg nie..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails