Wednesday, 3 August 2011

Masam-masam manis | the truth behind the photoshoot

semlm me buat tepek pics PS semua colgate theme..

actually, byk jer pic yg mana lil ariff tak senyum ie nangis--sbb masa PS tu, cuaca tersgt panas, and time tu weolls baru jer seminggu sampai kat Msia, my kids masih belum adapt dgn cuaca panas kat Msia..

jom tgk pics kejadian yg berlaku on off time PS, sbb kejap senyum kejap nangis so on off lah :p..






so mcm mana nak buat tu...me dh fenin gak, sbb lil ariff jd cranky lps beberapa minit PS ni..

last2, mr hubby amik keta, drive pegi beli air tin sejuk, mineral water sejuk kat kedai yg tak berapa nak dekat dari tmn bkt jalil tu..photoG + tukang make up paham so sessi tertangguh lah dlm sejam gitu kot, then sambung balik bila mood lil ariff dh ok lps tu :)

then ujung2 PS, mood rosak lagi..so PS berakhir dgn agak cepat gaklah...finally dpt CD hasil PS sebyk 600 keping :)

ada yg tanya, saper make up kan me?--tukang make up pro ni..nama me dh lupa, astro yg bayar sbb ni part of pakej hadiah yg me menang

ada yg tanya, my eye lashes tu betul2 ke tebal/lebat gitu heheheh ni 1st time me pakai fake eye lashes in my life--even masa kawin pun me tak pakai...rupa2nya it turns out ok dlm pic bila pakai benda tu hehehe

make-up artist tu berada dgn / ikut weolls sepanjang PS ni tau...jap2 lap peluh me, jap2 tepek bedak/touch up heheh--really new experience for me :)

ada yang tanya, mr hubby & kids ajer ker tukar baju masa PS tu..me tak tukar ker..yepp..betul lah tu, me tak tukar baju sbb leceh lah --dgn cuaca panas lagi, nak kena tukar tudung lg..my kids & hubby senang jer tukar t-shirt ;) 2nd round diaorg pakai t-shirt London (beli masa pegi London march 2011)


out of 600 pics, byk gak yg me sgt suka...ni antara yg me palingggg sukaaa :)

sbb ni bkn 1st time weolls PS dgn pro photoG, so tak rasa janggal sgt, and dh boleh agak apa pose yg sesuai :p--my zharfan siap ckp nak pose gini, nak pose gitu :p nak pose lompat lah, nak pose mama+papa angkat dia tinggi2 lah :p
me sgt bertuah sbb mr hubby supportive & co-operative bab2 bergambar ni :) nak buat camner, memang bininya sgttt suka when it comes to PS ni :p

o yess...make up really enhance the way we look..memang jadi lain sikit rupa :) but i think i like it and i feel good--sekali sekala kan, for a new experience :)

tq sbb sudi singgah blog me :)

selamat menunaikan inadah puasa!

note : uolls aklau ada peluang, silalah ber PS tau, utk kenangan di masa depan :)

19 comments:

AkmaFaizal said...

wah!!! bestnye PS ni ek...terasa macam model plak. ppast ni klau ade CGL yg berkaitan senag je nak join.pics semua cantik2 n mcm2 aksi ado...

::EIDA:: said...

Eida pun suka bergmbar.. HEHE~
Kenangannnnn. . . . .

mama tisya said...

ye la bdk kecik ngan cuaca panas sure meragam kn...sebab dh byk kali PS,zharfan pn dh tau mcm mn nk posing2:)

anisalya said...

nice pics walaupun ariff tgh meragam tp pics still nampak cantik and MZ nmpk cam ibu penyayang gitew!!!

hehehe...

mummy_ayu said...

tu yg mencabar tu bila berPS ngan anak tecik..adventure jer....

mama rifQy said...

oh gini rupenyeeee...ingatkan lil arif ok je ms tengok gambar smalam..biasa la kan budak2..kalau iqy pon gitu..kene umpan ngan air

yatie chomeyl said...

memag cabaran kalau PS dgn anak kecil gini la, ikut mood dia kan. if panas2, terus jd cranky

alamak MZ, ada gambar u yg ternampak leher la. maybe u x perasan kot, so I bagitau la. sama2 tegu rmenegur di bulan yg mulia.

amiey lee said...

hee bagusss kan photoshoot mcm ni... kta nak buat tapi hubby jenis tak suka bergambar..masa kawin dulu pun tak byk gmbar hee...apapun hubby suportive dari segi lain..jadi photoG tak bertauliah..hahahahaha dia suka snap pic me n my kids

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ada cabaran jugak yer..hehehe.

seb baik hubby sporting. my hubby susah nau nak bergambar skang.

Nisa' Azman said...

sian lil ariff.. panas kot kat luar tue kn? hehe..

btw, sy dh dpt FM London tue.. Thanks ye MZ.. ^_^

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnye..sy tunggu bb kedua kuar n besar skit baru nak berPS..ehhe meriah skit

alor arif..nape tu..bad mood ye..

Cik Tqah said...

hoho...beshnyee

Nana said...

blom ada kesempatan lagi ps ngan family
tingin..nanti la

Mama Zharfan said...

@AkmalFaizal : hehe betul gak tu :)

@Eida : boleh geng dgn me :)

@mama tisya : ya betul :)

@anisalya : tq dear for the compliment--kembang plak me :p

@mummy ayu : yep, betul tu

@mama iqy : ha ah, standard lah tu :p

@yatie chomeyl : tq foor the teguran -- memang tak disengajakan sbb time PS kan..

@amiey lee : kira ok gak tu heheh

@elissmie : mesti punya--naper hubby u susah bergambar? nak kena pujuk2 tu heheh

@nisa : dh dpt yer? my pleasure :)

@rose : ariff bad mood sbb panas :) selamat bePS soon

@cik Tqah : besh :)

@Nana : sila sila

MamaYatie said...

huwaaa..haru betul jadik gini..tp hasilnya memang cun abis..

mz dah mcm artis dah yer..make-up artist duk polo belakang jerk..hihi

fazilzura said...

jklau dh ado anak2 sure ler ado mcm2 ragam .. but biasak ler myb mule2 tu si kecik x selesa kut..sib baik le photog paham ye

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila pun suka gambar last tue!!

ila le yg tanya pasal make up tue.. ooo..ingat mz makeup sendiri kalau make up sendiri bolehla lepas ne kita main makeup sesama kiki

SyUhAdA said...

cntik2 je gmbr yg diambil..

tiefazatie said...

bestnya..kenangan terindah nie kan sis..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails