Thursday, 25 August 2011

Duit raya paling banyak pernah diterima

duit raya ni nak kena ada age limit ker...cthnya, kalau umur dh 20s or 30s (mcm MZ ler cthnya), agak2 ada ker org nak bagi duit raya ngeh ngeh ngeh

kalau org cina, org yg tak kawin akan dpt angpow, org yg dh kawin kena bagi angpow--masa me bujang, me keje UOB, and my boss of course org cina, bagi me angpow :) besh besh :) me keje UOB selama 3 tahun setengah, staff 90% cina :p

kalau org melayu, biasanya budak2 ajer yg dpt duit raya kan :)

in my family, saper2 yg loaded memang bagi ajer duit raya tak mengira usia--cthnya, adik me pernah bagi kat me duit raya RM50, time dia baru balik dari keje offshore (duit masyukk time tu heheh)

me bagi duit raya utk semua anak sedare me, tidak mengira usia--anak sedare sulung umur dh 24 thn, dh nak kawin pun tu :p...so far, on my side ada 11 org 12orang,  kat belah hubby ada 11 org gak--ha, kalau RM10 x23 = RM230 dh tu...tak masuk lg anak jiran, sepupu sepapat, anak kwn2 :p

moga2 me murah rezeki utk menang contest2 yg me join--mcm my BFF mira yg bln ni ajer menang cash $$$ ribu raban...amiin

note : selamat berbuka uolls!! ari ni me msk paprik seafood+ kari ikan merah :)


16 comments:

Ijah EmoTemo said...

heee tak sabar nk raya ekekekek.

Myra Jay said...

Bagi duit raya nie ikut pada kemampuan kan..

Sbnrnya sonok bg duit raya kat budak2 esppecially bila tgk diorg happy je :-)

tiefazatie said...

kalu ifa..sah2 le..mak ayah bg yg byk nie..hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

dulu2 masa study kat U, still ader saudara mara bagi dit raya...tapi sejak dah kawen ni...jangan haraplah kan..

SELAMAT HARI RAYA MZ..
maaf andai ada terkasar bahasa atau terguris kata sepanjang perkenalan di alam maya...

Rizziela said...

saya bagi yg bersekolah ajer :D yg dah kerja x ada duit raya lagi :D

me suya said...

ni tahun pertama suya kerja.dan tahun pertama nak bg duet raya kat anak2 sedara secara lebih sikit.. hehehe seronokkkkk

Fairuz Fazilah said...

untunglaa dapat duit raya dah besar :)

Em's Family said...

wahh... nasib bile mira anak sedara baru sorang :D
insyaAllah, rezeki u will come.. mane tau rumah nescafe tu kan :)

dilazfamily said...

kalo dapat duit raya bile dah besar memang best.dilaz pun dapat duit raya dari bos dan big bos

Ely Hasrul said...

kitorg nye family makin beso makin byk duit raya, umur pulak no limit smpai dh keje. if belum keje tgh belajar kt u umur 24thn pon kompom dpt. cth kalu utk kezen yg form 1 maybe rm10 tp adik dia sekolah rendah maybe dlm rm2-rm5 aje. utk anak buah i bese bagi sorg rm50. tahun nih dh 5 org.. gulp. maybe Busu kena cut cost la kot.. hahahha

aimi shaniza said...

Cm fmly emi,smp skrang pn dpt duit raya lg tokma n tokki even dh beranak pinak...hhehe...even menantu pn leh ie abg ipar emi yg sulung dh 33 thn pn dpt :p n kakak2 akan bg je duit raya pd adik2 even suma dh berkeluarga.buat perasaan beraya masa zaman anak2 kecik sentiasa terasa even h berkeluarga sndr :p hohho

MamaYatie said...

anak buah dah ler ramai ni..takper la kan..bukan selalu...hik3x..

masa keja co. lama (cina) duit raya tak banyak sngt..lepas la minyak keta balik kg..tp angpow raya cina best...duit gaji bulan tu boleh kasi simpan..

Hanim said...

Anak sedara kita 12 org la tak termasuk Pan n Ariff, bkn 11.

mama tisya said...

pernh dpt rm100 even dh beso..dr kwn papa ku...tp tula bila dh beso still dpt duit ry mcm segan jugak..hehehe..tp rezeki jgn ditolak

AyuArjuna BiGoshh said...

ehehe...lost count dah suzi jumlah anak sedara...apapun selamat ari raya..me balik kelate cuma tak tahu bila maybe ahad pagi takpun sabtu mlm :)

mamaacha said...

kita org selagi x kejer adalah duit raya.....ikut kemampuan ...belah husband x der anak buah..anak2 sepupu yg ada...tapi my site ada 36 org...yg keje baru 3 org.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails