Saturday, 6 August 2011

Mari membantu seikhlas hati di bulan Ramadhan ini| Kisah Norma

kalau kita rasa kita susah, ramai lg yg lebih susah dari kita, kalau kita rasa kita malang or rasa down, kena ingat ramai lagi yg lebih malang dari kita...

dh lama me nak share kisah Norma kat blog kecik me ni..
sempena Ramadhan al-mubarak ni, jom kita sama2 menderma seikhlas hati..even jika kita rasa kita tak mampu, boleh sebar2kan kat blog sbb possibilities utk org lain menderma sgt besar...RM10 mungkin nampak kecik or nampak besar nilainya...depending on situasi kan..even RM1 pun...apatah lagi RM100, hanya Tuhan yang tahu keikhlasan hati kita and Tuhan jua yang akan memberi pahala dan ganjaran yg terbaik, kalau bukan di dunia, di akhirat...itu pasti..
me selalu ingatkan diri me, kdg2 Tuhan bagi kita rezeki lebih utk kita bagi kat org lain..tak kisahlah berapa pun..

dh abis intro..ni citer sebenarnya.. (sambil mengalir air mata me buat entry ni...sbb rasa bertuahnya hidup me dikurniakan kesihatan hingga saat ini..Alhamdulillah..)

me copy paste dari blog kakak ipar Norma...me tau dh byk blog yg buat entry yg sama--the more is the better kan...

Summary:
Brain Cancer stage 4

5 kali operation


baby Rafiq, anak kecil Norma yg masih tak tahu apa2...

ni pic norma masa masih sihat, baru sethn lebih jer norma and suami kawin..:( dugaan yg sgt berat dari Yang Esa...cuba bayangkan kalau Tuhan bagi kita ujian seberat ini..wal iya zubillah..:(

Hari nih hari terakhir Norma buat Radiotheraphy di Unit Onkologi HKL ..kali nih hanya 3 X session je but a very high dose punya ...

Dulu 1st session pihak Onkologi buat 10X but dose sket2 sebab Norma sangat lemah kan so dia org tkt Norma tak ley terima ...but after 10X tumor yg cancer tew tak mengecil pun tp makin besar sket adala .

Talib dah ckp ngan Doc Chan yg jaga Norma . Doc tu pun pelik sebab canser Norma nih sangat aggresif n dia org pun tak pernah jumpa kes cam nih plus keadaan Norma sangat sangat lemah . Lagi la Talib susah hati bila dengar doc ckp cam tew

According to the Doc nama cancer Norma nih Medulloblastoma . Biasanya cancer nih tak seagresif nih plus keadaan Norma sangat la lemah ibarat kan canser tew dah melumpuhkan n melemah kan semua anggota Norma .

"Medulloblastoma is a highly malignant primary brain tumor that originates in the cerebellum or posterior fossa."
Dah lama sangat Norma tak bangun

Dah lama sangat tak dengar suara lembut n manja Norma

Rindu sangat Norm.................. ( paused ) sori ai tetiba sebak

-
-
-
:(

:(


Insysaallah mebi hari nih boleh balik umah tak pun besok .

Besok Moon akan ke sana . Kalau Numa masih di HKL moon ke HKL kalau dah balik Moon akan ke Balakong.


Since skrg Numa dah habis treatment kat HKL ...doc pun dah surrender now kami akan usahakan rawatan lain ..ikhtiar cara lain ...harap usaha kami nih di permudahkan dan di rahmati Allah .Moga usaha kiter yg kecik nih dapat membantu .


update story ata kat blog Moon ie kakak ipar norma :


Norma pulang ke rumah


Update Norma - At home


bank : cimb


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif





9 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

akak... nak share boleh???

Hanim said...

Sedih tgk baby comel tu....

Chekgu Azrine said...

Ya Allah... beratnya dugaan Norma.. semoga beliau cepat sembuh.. amin

Mama Zharfan said...

@yuyu : silakan dik--blog yuyu tinggi UV --lebih kurang blog cik epal dh tu

@Hanim : ho..sedey :(

@Chekgu Azrine : amiin..

tiefazatie said...

ada baca dh nie..kte doakan la utk sis norma nie..sedih..

deqlis said...

Ya Allah..mudahan2x Norma tabah hadapi ujian ini...

mood sedih...
moga segera sembuh Amin..

Siti Nadirah said...

salam.. kak, mntk share ye entry ni.. nk tolong sebarkan.. terima kasih..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila ada baca citer ne kat blog kasih .. makin teruk rupanya norma.. dugaan ne mesti berat untuk suami& anak kan? tgok gambar yg last tue tak sanggup la suzz.. sedih..

syieda_joy said...

semoga akak norma mampu hadapi ujian dariNya..amin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails