Thursday, 11 August 2011

Comel & sedap | konpem susah nak buat ni..

nilah antara kuih yg me beli utk berbuka puasa semlm..


nama agar2/jelly/puding ni ialah Chequer Jelly (mcm bentuk dam tapi kalerful)...me bukan beli kat bazar ramadhan ok..ni me beli kat Kings Confectionary. time bkn bln puasa, me kdg2 beli gak..harga RM1.30 sekeping..mahal tau..tapi sgt comel+SEDAP!

and the besh part, sbb bln puasa, ada promo..beli 5 pieces harga RM2 ajer! i like :)--rasa tamak nak beli byk sbb sgt murah :) heheh tapi me beli RM2 ajer lah semlm


rasanya susah/complicated kan nak buat jelly biar jadi bentuk gini...nak kena tunggu keras dulu ker sblm buat layer2 +susun bentuk gitu...jelly ni tak manis sgt and ada rasa susu and ada layer agar2 buih gak (guna telur putih)

puasa ati mkn jelly ni heheh me mkn 3 out of 5 :p mr hubby mkn satu, ariff mkn 1, zharfan tak suka kebykan kuih kecuali karipap and kuij lapis :)

note : uolls terer ker buat kuih muih yg comel +sedap gini? me fail bab2 kuih heheehhe reti kn ajer :p


10 comments:

mama maman said...

lain dr biasa eks.. cumil..:)

Firdnurjue said...

alamak..cam sedap la..huuuuuuuuuu besh3..yummy3

Wansteddy Tales said...

bab buat kuih.... fail! hahahah <--- mengaku ;P

Ijah EmoTemo said...

dulu2 umi ijah selalu jgk buat. skrg dah xda siapa nk mkn , buat bila teringin je. heheh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dengan jujur nak mengaku mg tak pandai buat kuih..jejemput pun kadang jadi kadang tak caman??

nabila faryzza said...

comel la kuih nii. macam macam kaler ada. menarik je nk makan kan :)

Ummi Dania Yasmine said...

cantiknya kuih ni. ni cam kuih lapis la ni. dania panggil kuih rainbow....oh me tak suka kuih ni. dania SANGAT suka!!!

Chekgu Azrine said...

la.. nampak sedap sangat MZ..

kalau tgk rupa mcm susah nak buat.. huhu

tiefazatie said...

comel gle!hihi

The Cake Fairy said...

MZ..xde la sesusah mana pn actually...just kena tunggu keras layer by layer..nak tutor?? hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails