Friday, 5 August 2011

Kerana 50 sen, melayang RM30 dari purse MZ yg nipis itew :(

no one to be blame except myself--was in  a hurry singgah bank CIMB kat sri gombak--tak beli tiket parking--i went for 10 min ajer pun...balik kat keta, tgk dh ada surat cinta kaler purple :( RM60 tu babe...



semlm me pegi MPS...buat rayuan, so dpt ler harga rayuan



melayang RM30...syg tau, sbb kira byr free2 jer better bagi derma/sedekah kat rumah anak2 yatim --lesson for me thru the hard way...lain kali, memang WAJIB bayar 50 sen parking tix tu, tak kisahlah 2 minit ker, 5 minit ker....


note : me dh lama tak kena saman tau...menci tau bila kena saman :p rasa nak lempang diri sendiri

uolls bila last kena saman?


21 comments:

Safiah Ibrahim said...

kan.. baik bayar 50sen dri tigaploh ringgit tu

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

wooww..mahal jgk ea byr denda tu sis. maera kat kuantan penah la tak byr parking, pastu kena rm5.

mummy_ayu said...

ayu kena saman baru sekali...langgar lampu merah, tapi bukan ayu yg drive .. :-(

ajumohit said...

saman tahun lepas sbb parking hehe...MZ serius cantik giler header baru tu...juga tahniah utk kemenangan berganda2...cmne nk jadi cam MZ ek, rajin dan sungguh bertuah sokmo...tahniah again!!!

::EIDA:: said...

Ida tak pernah kene saman.... HEHE~

me suya said...

suya pun pernah kena dulu ka KB.. tapi slepas rayuan bayar 10 je

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

isk boleh makan kfc, piza, mcd..rugi..rugi . kalau kat pasar ramadan dah tak muat jari nak jinjit plastik ne..ngeh ngeh (saja nak buat suzz lagi terbakor)

anisalya said...

sabar je la...
saya pun pernah kena mbsa.
malas nak cakap banyak bayar je.
lagi pulak bkn ada ms nak ke mbsa nak byr saman.
huhuhu...

Lelord said...

sepanjang ada lesen tak penah lg kena saman

deqlis said...

deqlis pernah gak jadik gini...
tp park sebb pergi pratikal dulu... abih dlm building dah full parking..terpaksa park luar....lagi laa...deqlis dpt surat cinta dekat 10 helai..

sampai sekrang tak bayo...hehe..
x silap deqlis, klu saman bandaraya nie kite buat dekk jer tak bayo ok lagi...klu saman JPJ wajib bayo:)

Aku Ibu Muda said...

last saman sy dpt dari MPSJ, tahun 2008..masa tu RM 80...

tapi saya abaikan je..., bulan lepas MPSJ kasik diskaun...semua saman flate rate RM 10..baru sy bayar...kih kih kih

MamaYatie said...

adeh...tak suka juga kena saman..baru last week settle kan mpsj nya saman, ada 3 ketul yg lama punya..reason: mpsj ada buat promotion, flat rate RM 10 , total bayor tuk 3 saman RM30, alhamdulillah...save RM210..sapa ada saman mpsj moh bayar cpt..b4 20/8

miss nina said...

kalau kena saman begini, erm.. tak terkata la
bayarkan juga :(

Nana said...

adoi..mz saya selalu kena saman nak2 dbkl sebab xmau byr parking kat area opis
dbkl ada 4
mpaj ada 1
xpernah bayar pon heee

mama_umar_maryam said...

mz, bln jun zt dpt speed trap,cehhh rm150 ;(

Matjoe said...

MZ, kalau ingat 10 minit tu sekejab u r wrong. the officer is always around the corner, spotting the car yang tak bayar parking.

me pon penah kene jugak.

better pay the parking rate next time

Chekgu Azrine said...

dah lama tak kena MZ.. harap tak kena2 dah.. last kena saman tak pakai tali pinggang keledar masa zaman belajar kat UPSI dulu..

Firdnurjue said...

jue selalu gak kena saman MPK..last thun lpas asenyer..hahaha
xsuka xsuka..huh

DeQWa said...

nasib baik dapat buat rayuan kan....

tiefazatie said...

adeh..sabo je la..lain kali bayar je..huhuhu

ifa xpernah kena saman lg..hee

b a m b a m ' s said...

saya punya saman speedinga ri tuh pon x byr2 lg smpi sekarang..kekekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails