Thursday, 18 August 2011

One slice for me, one slice for you | bukak puasa kat Secret Recipe--terbaekk :)

ceritera berbukak kat luar 2nd time sejak ramadhan ni..(1st time masa Nandos and the hangin story)...
so ari selasa lps, mr hubby ajak berbukak kat Secret Recipe Giant Bt Caves...sbb nya, gas kat umah abis, me tak leh msk--tak sempat nak beli gas, and then, ari tu 1st day me puasa :p

me pun call utk buat reservation (dlm pukul 3 pm gitu)

then 6.30 ptg, weolls sampai kat SR tu...order2 mknn then lepak2 sementara tunggu masuk maghrib

so me pun snap2 pic ariff--zharfan time ni tak de dlm pic sbb pegi temankan papa dia solat asar kat surau Giant bt caves tu..

seat sgt comfy sbb ada cushion tu..red in colour :)

ada complimentary kurma + syrup...besh gak ni...tp weolls order gak ice lemon tea each


syrup FOC!



mr hubby order spaghetti boloignaise (rm13.80)


me order grilled chicken with mushroom (RM14)--sedap and besar portion ayamnya

and then mr hubby order one slice choc banana cake for him...me tak suka sgt...

tapi, me dpt gak FREE one slice cake!! sbbnya me bayar dgn ctbank card--sengaja bayar sbb nampak promo tu...cake tu worth RM6.50 perslice--me amik yg cheese blueberyy yum yum--my fav---and there goes my diet hahahah

pic cake tak sempat snap--dh selamat masuk dlm peyut :P

staff SR semuanya sgt friendly and courteous!! weolls sgt puas ati..and efficient gak dok layan customer yg mintak itu ini time berbukak tu :)

TQ SR!!! memang mr hubby suka mkn kat SR ni :)

total bills ialah RM51 :) oklah tu, sbb layanan mesra, mknn sedap and dpt FREE slice of cake!!!

uolls suka mkn kat SR tak?


23 comments:

mama tisya said...

suka tp tula dh makin mhl rege kek...bli 1 slice ok la..hehehe

me suya said...

Mz,
my fevret place tuuu.. suka sgt SR.. dan skrg selalu lepak SR rauB~

Adyshariz said...

best nya berbuka kat SR..ingat nk ajak hubby berbuka kat sini this weekends la..

i love banana coklat..my fev

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak pernah berbuka kat SR, lagipun hubby kurang sket western ni..huhuhu

Nana said...

wah sr sgt suke...
spageti dia sedapp
kek plg suke choc banana yummy

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

suka tapi makan masa time relex2.. masa kuar mmg jalan2 window shoping....

Cikgu Fikri said...

suka sgt mkn SR!!!!!!
Tp, biler dh slalu mkn, rasa muak... :)

missbby said...

memang suka SR tapi belum pernah berbuka puasa lagi kat situ..

MRS. K said...

my feberet tu sis grilled chicken with mushroom

Ummi Dania Yasmine said...

SR ni cam ada kes dulu. Status halal tu buat i confuse.....

Peri PiA said...

Yummy2,MZ me selalu gak gi giant tu semoga ade jodoh jumpe kat situ :)

geram me tgk baju2 kat kiosk,cantik2 gak

xper blh gi jln TAR hehe

juelee said...

me suka nasi set yg MZ amek tu tapi selalu sy tukar nasi tu ke fries, hehe diet la kunun padahal sama je.. hahaha

Aleyn said...

Chicken Chop nampak sangat sedap..memang nampak besar....dap nyer

Mama Zharfan said...

@mama tisya : yep..kat mana2 pun mahal nowdays kalau jenis2 fastfood or western ni..*sigh

@me suya : boleh geng dgn me & hubby heheh

@adyshariz : wah, u sama mcm my hubby suka banana choc :P

@elis : my hubby pun tak suka sgt western food, tapi sbb me suka, so dia ikut selera me heheh

@ila mama amana : yep, besh lepak2 sini kan...hopefully one day kita lepak sama2 yer :)

@Cikgu Fikri: TQ sbb sudi drop by and komen :) yep...semua benda pun akan rasa muak kalau kerap mkn heeh

@missbby : TQ sbb sudi singgah & sudi komen :) boleh jer try kat sini kalau kena dgn taste u :)

@Mrs K : ha, sama mcm me tu heheh

@ezz : psl SR tu--dulu isu perkataan 'secret recipe' of some other ingredients of some other restaurant--nothing to do with restoran SR --sbb tu generic name like secret stuff, secret this, secret that etc

@Peri Pia : ok, one day kita jumpa yer :)
bj memang cantik--me nak gi beli ari ni heheh

@juelee : sama jer kalorinya kalau amik fries hehehe

@Alyen : siyes sgt sedap!!

aimi shaniza said...

ni tempat favorite ni nk mkn2 n lepak2 sll:) plg suka noddle in tom yam dia n chicken grill..kadang smp order dua2 sekali gus, n papa tlg habiskan ckit nasi tu ;p n kek favorite kami choc indulgence n black forest...terbaek...

anisalya said...

cheese cake kat SR memang sedap gile..

Mama Zharfan said...

@aimi : boleh kita lepak sama2 dua family :)

@anisalya : yep, sgt sedap!!

umi said...

suke jugak ke SR! my princess suke Chocolate Mud Cake! tak pernah jemu & bbrp kali suap je abes!!

http://phatumi.blogspot.com

Chekgu Azrine said...

biasa makan kek SR..tapi take away la.. makan di SR sndri..tak penah.. sbb Mr Hubby tak suka kek...huhu..pity me!!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah sedapnya berbua kat luar ek,

Oyis said...

oo uols org chelsea kah? hehe.. leh geng ngan kami :p

btw, saya mmg suka SR. slalu mkn kat SR bangi/alamanda. rindu la. lama dah x pekena

Cik Bambam said...

sukaaa! ari tuh tapau kek n sheppard pie utk moreh sbb teringin..ehhehe

tiefazatie said...

wah bestnya..ifa suka mkn kek die je..hihi..lama dh xmkn nie..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails