Thursday, 4 August 2011

Dr Jism Al-Jabbar | another scam -- by non-medical doctors

me selalu nampak psl iklan Dr Jism kat harian metro (me kerap gak beli harian metro ni)

and kat pikiran me--me rasa benda tu just a PLACEBO effetc--ie kira mcm u feel good effect, bukan healing pun...and me wonder--ada scientific research ker psl benda tu...

and kat blog aidib muaddib ada buat entry psl benda ni..
one of the facts revealed : all those org kuat Al-Jabbar ni--bukan lulusan medical pun...kiranya bukan doktor perubatan yg bertauliah.. tapi jual alat2 medical...
selebihnya--u pikirlah sendiri

and uolls bacalah sendiri...something to do with electrotheraphy..

note : uolls perasan tak apa yg baru kat blog Miles of Smiles.. yeszaaa....header baru :) tqvm to elis tukang buat header ni :) me request header yg simple2 tapi kalerful sbb taste me gitu :)
 
selamat berpuasa di hari ke-4 ramadhan yg penuh barakah!


15 comments:

me suya said...

MZ
suya pun selalu tgk iklan ni
tapi tak percaya pun.. hehehehe sebab bnyk sgt produk kesihatan sekarang ni..

azura samsuddin said...

selalu gak ternampak benda alah tu dlm metro, rasanye dlm metro jerk kuar psl tu kan?? rasanyalah he3

a'ah sis, kuar je Miles Of Smile dah nampak header baru, nmpk ceria yg pastinye!! ;)

Chekgu Azrine said...

MZ plan masak apa hari ni??

kayyana said...

nak kene terjah blog adib muaddib dulu la gini.. bru tau citernye kan kak.. btw, ur header mmg awesome lah..

Affieza said...

It suitable with u...colourful2 ni...hehe...

waalllaa! said...

tak salah untuk guna perubatan alternatif tapi kena pandai memilih produk apa yang rasa2nya mampu di beli dan agak meyakinkan untuk mencuba.. my father pun pernah condemn barang diorang ni masa diorg buat promotion kat pasaraya..last2 diorang senyap xtau nak jawab soalan ayah saya tu.. tapi kita tak boleh kata semua perubatan alternatif tu tak boleh pakai sebab sesetengah orang badan dia boleh adapt dengan ubat2an supplement instead of makan ubat spital yang telah diketahui memang banyak chemical.. makan ubat banyak2 pun boleh rosak kan hati dan buah pinggang..so some people akan cari supplement yang tidak menggunakan bahan kimia untuk mengelakkan penyakit mereka tak bertambah2 dengan penyakit lain..cth, biasa kalau sakit kencing manis ke darah tinggi ke biasa makan ubat spital..n some people mcam paret in law my sis tu rasa cam xnk dh makan ubat yg kdg2 smpai 10biji sehari ..tak ke effect buah pinggang lak nnt..xpasal2 sakit buah pinggang plak..last2 diorg try air nira, menjadi plak..so skang ubat dh dikurangkan..maybe pasni xperlu makan ubat spital lagi.. cam me..memang ada masalah usus..then i took supplement yang based on tumbuhan dalam seminggu ke dua minggu dah sembuh..kalau tak memang kena operate.. saya tak berapa sokong sgt blog aidid tu..terlampau banyak negative info yang dia bagi smpai kadang2 org nak wat biz pun jadi down padahal produk yang dijual tu berkualiti bukan seperti yang digembar gemburkan coz he never tried the produk..adat.. and certain produk pun maybe kita boleh blame..tapi not at all.. kita kena check dulu ape ingredients yang dalam sesetengah ubat supplement.. bukan sume boleh makan..kena berhati2.. pasal blog aidid tu dia banyak blame on MLM biz..tapi if orang tu nak jadi consumer biasa n bukan untuk mencari duit buat MLM rasanya xde masalah..n me pun pernah jugak beli produk MLM tapi untuk penggunaan harian ajelah bukan untuk cari duit coz memang saya takde bakat pun untuk berbiz..hehe..so daripada saya melabur ribu raban..baik saya simpan n saya hanya keluarkan duit untuk beli supplement tu sahaja.. n tak semua produk MLM tu tak bagus..ade yang bagus tau..lagi bagus daripada ubat spital..tapi kita selidik dulu before consume benda tu..

Alin Marlini said...

comey..header baru..sweets sangat..

mizzura said...

oh yea...dah lama tak baca blog aidib ni....mekasih ingatkan..hehe..

SyUhAdA said...

comey header..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila suka baca komen yg panjang lebor tue hihi

deqlis said...

yg dr azimuth punya lagi terjamin kot? sebb doktor yg punya..dia yg kaji..

Nana said...

mcm2 la skang ni
banyak sgt produk kesihatan
mana satu nk caya ntah

tiefazatie said...

selalu je baca..but xpercaya pun..erm..

aah..comel je header sis..hee

Kak Aya said...

kak aya setuju dengan komen wallla! tu...

DeQWa said...

cantik header baru tue,hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails